وزیر آموزش و پرورش از اجرای طرح «آجر به آجر» در سال جاری برای مشارکت خیرین در ساخت مدارس خبر داد و گفت: فردا درباره وضعیت مدارس در ستاد ملی مقابله با کرونا، تصمیمگیری میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش امروز در برنامه سیمای خانواده، اظهار کرد: قبل از حادثه کرونا در اجتماع خیرین مدرسهساز در مشهد مقدس بودم، به یقین در چند نوبت در این جلسه غبطه خوردم که این افراد عاشقانه درباره کارشان صحبت میکردند؛ توفیق بی نظیری است که افراد از باب تعهد و مسؤولیت پذیری آمدهاند و چقدر کارشان برکت پیدا کرده است و این روز را که روز تکریم خیرین نامگذاری شده است به همه خیرین تبریک عرض میکنم و میگویم حضورشان در نظام تعلیم و تربیت راهگشاست و امیدوارم این قدمها راهگشاتر باشد.
* اجرای طرح «آجر به آجر»
حاجیمیرزایی با بیان اینکه حدود ۳۰ هزار خیر حقیقی و حقوقی داریم، افزود: در خصوص مدرسهسازی با اشتیاق ملی و کمکهای خرد روبهرو هستیم و در این راستا طرح «آجر به آجر» را طراحی کردیم که هرکسی که سرمایه خرد دارد، مشارکت کند یعنی حتی هر کسی با یک آجر در ساخت مدرسه مشارکت کند.
وی ادامه داد: برای ما بیش از ساخت مدرسه، این فرهنگ اهمیت دارد؛ مدرسه یک ساختمان نیست بلکه مدرسه یک فرهنگ و کانون تحول و عرصه آماده کردن انسانها برای آینده است؛ همچنین فرهنگ کار خیر در تمام دنیا از باب مسؤولیتهای اجتماعی برای بنگاهها و مجموعههای بزرگ اقتصادی مطرح است.
* ۳۰ درصد فضای آموزشی را خیرین تأمین کردند
وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه ۳۰ درصد فضای آموزشی را خیرین تأمین کردند، گفت: کشور گستردهای داریم و جابهجایی جمعیت نیز زیاد داریم بر همین دلیل برخی مدارس خالی از دانشآموز است و در جایی کلاس با ۳۵ تا ۴۰ دانشآموز تشکیل میشود؛ دولت تمام تلاش خود را میکند و هر خیّری که ۵۰ درصد سرمایه ساخت پروژه را بگذارد، دولت مابقی را تأمین میکند و اختصاص اعتبار در این راستا ۴ برابر شده است؛ البته حتی اگر مدرسه کافی داشته باشیم خریدار مشارکت خیرین هستیم و منت دار این حضور گرم هستیم.
وی در خصوص مرحوم حافظی اظهار کرد: مرحوم حافظی در سال ۷۷ بنیان کار خیر مدرسهسازی را گذاشت و نهال کوچک به درخت تناوری تبدیل شده است، چون با فرهنگ و علایق جامعه ما هماهنگ است و پیش میرود؛ در حالی که مرحوم حافظی در بستر بیماری بود، در کار خیر حاضر میشد و وقت میگذاشت؛ در قبل کرونا که به سفر میرفتم، هر سفری که بنده برای مدرسه سازی حضور داشتم، جمعی از خیرین هم حضور دارند و همکاری میکنند؛ یاد خیر برای مرحوم حافظی میکنم و آرزوی علو درجات دارم و امیدوارم این راه پرثمرتر شود.
* دیپلم باید قیمتی باشد
حاجیمیرزایی به کارکردهای واقعی آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: این تصور ایجاد شده است که فعالیت آموزش و پرورش برای ورود به دانشگاه است و افراد، خود را برای ورود به دانشگاه آماده میکنند؛ و بر همین اساس نظام معیشت و موقعیت اجتماعی بر پایه تحصیلات تکمیلی استوار شده است در حالی که مأموریت آموزش و پرورش، آماده کردن افراد برای زندگی کردن و خوداتکایی است.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش با این هدف مأنوس است و گامهایی در این زمینه برداشته است؛ در سند تحول ۶ ساحت تربیتی در نظر گرفته شده و انسان را موجودی چندوجهی دیده است که همه وجوه او باید به یک اندازه تقویت شود؛ او باید مهارت ارتباطی، فکر کردن و حل مسأله را داشته باشد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه حرکت از وضع موجود به وضع مطلوب را شروع کردهایم، افزود: مهارت فکر کردن و حل مسأله در کتاب تفکر و پژوهش پایه هفتم و هشتم آموزش داده میشود و طرح هدایت تحصیلی هم زمینه آشنایی افراد را با مشاغل گوناگون فراهم میکند.
وی با تأکید بر اینکه دیپلم باید قیمتی باشد، اظهار کرد: قیمت دیپلم، جواز شرکت در کنکور نیست بلکه دیپلم مجموعهای از توانمندیهایی است که فرد برای زندگی لازم دارد یعنی روزی که فرد دیپلم گرفت باید بتواند معیشت خود را سامان دهد.
* اجرای طرح «هر دانشآموز، یک مهارت» از مهر امسال
حاجی میرزایی با بیان اینکه مصمم هستیم تا ارزش دیپلم افزایش یابد، گفت: در سال تحصیلی آینده یعنی از مهر ۹۹ مصمم هستیم که طرح «هر دانشآموز، یک مهارت» اجرا شود و هر دانشآموز باید یک مهارت متناسب با محل زندگیاش را کسب کند.
وی به اجرای طرح مدرسه خوانا در دوره ابتدایی اشاره کرد و ادامه داد: این طرح برای درک مطلب، تقویت مهارت خواندن، نوشتن و حساب کردن و مهارتهای اجتماعی از سال آینده اجرا میشود.
* تعلیم و تربیت مأموریت خانواده است
وزیر آموزش و پرورش اظهار دارد: تعلیم و تربیت، مأموریت خانواده است، اما با شکلگیری آموزش رسمی، خانواده امر تربیت را به آموزش و پرروش واگذار کرد؛ در دوران کرونا، این پیوند بین خانواده و آموزش و پرورش برقرار شد که پیوند مهمی است و باید بعد از دوران کرونا هم حفظ شود.