کد خبر:۸۴۶۸۸۵
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

کوهی‌مقدم: فعالان دانشجویی تحلیل‌های خود را درباره رعایت حقوق مردم و تنگنا‌های اقتصادی به رهبر انقلاب ارائه کنند

در آستانه دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب، «خبرگزاری دانشجو» در گفتگو با دبیر اسبق دفتر تحکیم وحدت به بازخوانی مسائل مطرح شده توسط این فعال دانشجویی در دیدار خرداد سال ۹۷ پرداخته است.

دیدار

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، خاطره دیدار با رهبر معظم انقلاب در ماه مبارک رمضان از جمله اتفاقات به یاد ماندنی است که برای همیشه در یاد و خاطره کسانی که این فرصت طلایی را به دست آورده اند نقش می بندد؛ اما در این میان شاید طلایی ترین لحظات این دیدار در ذهن کسانی ثبت و ضبط شود که فرصت ایراد سخنرانی در مقابل عالی ترین مقام جمهوری اسلامی را کسب می کنند. «خبرگزاری دانشجو» با توجه به قرار گرفتن در آستانه دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب گفتگوهایی را با فعالین دانشجویی که فرصت ایراد سخنرانی در محضر رهبر معظم انقلاب را یافته اند ترتیب داده که در ادامه اولین گفتگو را با اسماعیل کوهی مقدم دبیر اسبق اتحادیه دفتر تحکیم وحدت و نماینده این اتحادیه در دیدار به یادماندنی دانشجویان با رهبر انقلاب در خرداد ماه سال 97 می خوانید:
 
دانشجو: در سال ۹۷ طی چه فرایندی به عنوان سخنران دفتر تحکیم وحدت در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب انتخابات شدید؟
اصولاً هر سال یک ماه قبل از دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب در اتحادیه دفتر تحکیم وحدت در مورد موضوع انتخاب سخنران و اینکه چه کسی به عنوان نماینده اتحادیه در محضر رهبر انقلاب به ایراد سخنرانی بپردازد تصمیم گیری می‌شود که اصولاً در این راستا یک نفر از اعضای شورای مرکزی انتخاب می‌شود؛ البته بر اساس عرفی هم که وجود دارد اگر دبیر اتحادیه هنوز در آن تریبون حاضر نشده این فرصت در اختیار او قرار می‌گیرد و در قالب این پروسه بود که بنده به عنوان سخنران انتخاب شدم و به عنوان دبیر اتحادیه در سال ۹۷ خدمت رهبر معظم انقلاب رسیدم.

دانشجو: نحوه تهیه متن سخنرانی نماینده دفتر تحکیم وحدت در محضر رهبر معظم انقلاب به چه صورت است؟
در دفتر تحکیم وحدت همان زمانی که سخنران دیدار انتخاب می‌شود کتابت متن هم به طور جدی کلید می‌خورد؛ البته اصل بر این است که از ابتدای دوره به متن سخنرانی فکر شود. اصولاً تهیه متن سخنرانی دفتر تحکیم وحدت در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب در ابتدای هر دوره مدنظر شورای مرکزی اتحادیه بوده است به همین دلیل سعی می‌شود که در طول سال به موضوعاتی پرداخته شود که اولویت دار‌ترین موضوعات اتحادیه هستند؛ بنابراین هدف ما این است که موضوعاتی را در محضر رهبر انقلاب مطرح کنیم که هم در اتحادیه به آن‌ها پرداخته شده و ابعاد مختلف آن موضوعات نیز برای خودمان روشن شده باشد و هم مردم را نسبت به این مسائل آگاه کرده باشیم. معتقدم با طی کردن این پروسه ما هم می‌توانیم تحلیل خود را در مورد مسائلی که پشتوانه تجربی آن را طی یک سال به دست آورده ایم و روی آن فکر کرده ایم خدمت رهبر معظم انقلاب ارائه کنیم و از طرفی به ارائه گزارش کار بپردازیم.
فعالان دانشجویی تحلیل‌های خود را در خصوص تنگناهای اقتصادی به رهبر انقلاب ارائه کنند
اصولاً عرف است که برای تهیه متن سخنرانی نماینده دفتر نحکیم وحدت در محضر رهبر انقلاب از نفرات فکری، محتوایی و اثر گذار اتحادیه و ادوار دعوت کنیم و نظرات آن‌ها را در مورد موضوعات مختلف جویا شویم. همچنین در شورای مرکزی اتحادیه هم محور‌هایی برای تهیه متن سخنرانی مشخص و جمع بندی می‌شوند و در نهایت به چند محور مشخص شده که بین ۳ تا ۴ محور هستند می‌رسند و سعی می‌شود آن کسی که قرار است آن متن را قرائت کند خود او نیز متن رو بنویسد و بعد از اینکه متن نوشته شد حداقل ۳ بار چکش کاری شده و در شورای مرکزی قرائت می‌شود و پس از آن نیز مجدد شورای مرکزی سعی می‌کند بهترین متن را آماده کند و وقتی این متن آماده شد باز هم در آن جلسه قرائت می‌شود.

دانشجو: در محضر رهبر معظم انقلاب به چه مسائلی پرداختید؟
اساسی‌ترین مباحثی که در سخنرانی بنده مطرح شد محور‌های گفتمانی اتحادیه دفتر تحکیم وحدت بودند که چند سالی اتحادیه نیز حول این محور‌ها فعالیت کرده است. در این سخنرانی بنده ذیل گفتمان مردم‌سالاری دینی به چند موضوع جدی پرداختم. نخست اینکه به موضوع حق اعتراض ذیل کرامت انسانی و اینکه مردم در نزد خدا کرامت دارند اشاره کردم. همچنین گفتم که مردم حقوقی دارند و در تعامل با آن‌ها باید یک سری مسائل رعایت شود. از طرفی با توجه به اینکه دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب در ۷ خرداد سال ۹۷ برگزار شد بنده در سخنرانی خود به اتفاقات و اعتراضات مردم در سال ۹۶ پرداختم.

همچنین بنده به ویژگی‌های مسئولین نظام در ارتباط با مردم اشاره کردم و گفتم که مسئولین باید ویژگی مردمی بودن را در خود ایجاد کنند. از طرفی سعی کردم که وجه نظارت مردمی و نظارت همگانی را پررنگ کنم با این وجود ذیل این موضوع به عملکرد شورای عالی انقلاب فرهنگی، کارکرد مجلس و صدا و سیما اشاره کردم. به هر روی آن زمان احساس بنده این بود که نه شورای عالی انقلاب فرهنگی در بحث‌های فرهنگی کارکرد خود را دارد و نه صدا و سیما رسانه مردم و مستضعفین است و حرف آن‌ها را می‌زند.

موضوع دیگری که بنده در محضر رهبر معظم انقلاب به آن اشاره کردم مسائل مربوط به زنان بود که به عنوان بخشی از جامعه کمتر به بخش زیادی از حقوق آن‌ها پرداخته شده است که از جمله مواردی که به آن‌ها اشاره شد بحث هویت اجتماعی دختران و مسائل و چالش‌های دختران در تشکل‌های دانشجویی و در دانشگاه‌ها بود.

همچنین بنده از عملکرد نهاد‌های فعال در بخش زنان همچون شورای فرهنگی اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاونت اجتماعی امور زنان و معاونت زنان ریاست جمهوری انتقاد کردم و گفتم معاونت زنان ریاست جمهوری و معاونت اجتماعی و امور زنان راه غلطی را در پیش گرفتند و مسیر آن‌ها مسیر درستی نبوده است.

دانشجو: آیا مباحث مطرح شده در سخنرانی شما نتیجه‌ای هم در بر داشته است؟
از نظر بنده که نتیجه داشت که در ادامه به نتایج آن اشاره می‌کنم. واقعیت این است که ما مسائلی را در محضر رهبر انقلاب مطرح می‌کنیم که مسائل کلی و کلان نظام اسلامی هستند و در سطح راهبردی قرار دارند. به هر روی ما معتقدیم که اگر مطالبه جزئی از فلان وزارتخانه و فلان نهاد وجود دارد این مطالبه گری باید در سطح همان وزارتخانه و نهاد صورت بگیرد؛ منتها برخی مطالب وجود دارند که مسائل راهبردی نظام هستند و باید در محضر رهبر معظم انقلاب مطرح شوند؛ چون این مسائل جزو مسائلی نیستند که بتوان گفت با یک دستور و ابلاغ اصلاح می‌شوند.
فعالان دانشجویی تحلیل‌های خود را در خصوص تنگناهای اقتصادی به رهبر انقلاب ارائه کنند
اما ما موفقیت را آنجایی می‌دانیم که بتوانیم در مورد مسائل کلان ذهن بخشی از جامعه هدف خود را که می‌توانند دانشجو و دانشگاه و یا قشر حزب اللهی و انقلابی باشند به سمت مسائل خودمان سوق بدهیم و البته این اتفاق نیز تا حد زیادی افتاده است اگرچه تمام آن محصول کار ما نبوده است؛ مثلا ما خود را در جریانی که شکل گرفت و بر اساس آن تشکل‌های دانشجویی به پیگیری حقوق مردم، مطالبه شفافیت، مردمی بودن مسئولان، پیگیری حق اعتراض مردم و طرح مسائل زنان پرداختند سهیم می‌دانیم و حتی ما معتقدیم که متاثر از این اثرگذاری کار به جایی رسید که رئیس قوه قضاییه در دوره جدید احساس کرد که یکی از مسائلی که باید به آن بپردازد مسائل زنان است به گونه‌ای که در این راستا هم دیدار رئیس قوه قضائیه با زنان برگزار شد و هم اهتمام جدی در خصوص لایحه صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان صورت گرفت. همچنین می‌توان مباحث مردمی بودن و توجه به نظارت مردمی بر قوه قضاییه را که توسط رئیس این قوه مطرح شده اند نتیجه فعالیت‌های دفتر تحکیم دانست. با این وجود ما این موضوع را یک پیروزی برای خود می‌دانیم اگر چه معتقدیم این پیروزی نیز تماما نتیجه کار‌های ما نبوده، اما ما جزئی از این جریان اثرگذار بوده ایم.

دانشجو: اگر به زمان دیدار در خرداد ماه سال ۹۷ برگردید چه مواردی را از متن سخنرانی خود حذف یا اضافه می‌کنید؟
معتقدم مواردی را که آن روز در محضر رهبر معظم انقلاب مطرح کردم موارد درستی بودند و اگر امروز هم شورای مرکزی و عمومی ما شکل بگیرد باز هم به همان محور‌های کلان و کلی می‌پرداختیم و البته ممکن است مصادیق این محور‌ها تغییر کنند. به هر روی اگر امروز نیز بنده به عنوان سخنران دیدار انتخاب می‌شدم باز هم به موضوع حق اعتراض مردم در جامعه و ضعف رسانه نظام در این زمینه و توجه به حقوق عامه می‌پرداختم، چون در حال حاضر هم لازم است به این موارد پرداخته شود.

دانشجو: برای افرادی که امسال فرصت سخنرانی در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب را پیدا می‌کنند چه پیشنهاد‌هایی دارید؟
امسال در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب یک ویژگی خاص دارد و آن هم این است که قالب جلسه یک قالب خصوصی‌تر است اگرچه بحث‌های مطرح شده بعداً انعکاس خواهند یافت. به هر روی این دیدار فرصت مناسبی است که دانشجویان مسائل انقلاب و کشور و دل نگرانی‌های خود را بی تعارف‌تر و بدون نگرانی در محضر رهبر معظم انقلاب ارائه کنند. معتقدم قالب این جلسه قالب سخنرانی نیست بلکه قالب ارائه است و این تفاوت جدی است که دانشجویان باید به آن توجه کنند.

در مورد مسائلی هم که به نظر بنده باید به آن‌ها پرداخته شود و مطمئن هستم که بخش زیادی از دانشجویان به آن‌ها می‌پردازند یکی بحث معیشت و تنگنا‌های اقتصادی است و دیگری مشارکت پایین مردم در انتخابات مجلس است. معتقدم نمایندگان تشکل‌های دانشجویی باید تحلیل و راهکار‌های خود را در مورد معیشت و تنگنا‌های اقتصادی خدمت رهبر معظم انقلاب ارائه دهند و سعی کنند که بخش‌های مختلف نظام را نسبت به این قضیه مورد پرسش قرار دهند. به هر روی ممکن است تبعات این موضوع در ماه‌های آینده نیز دامنگیر جامعه شود و ما شاهد اعتراضات و کنش‌های در سطح جامعه باشیم پس باید به این مسائل فکر کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار