به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت نظری با اشاره به جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر در روز گذشته، اظهار کرد: دستور نخست جلسه، بررسی لایحه ساماندهی حفاظت و احیای مجموعه گورستانهای دولاب شامل ۵ گورستان واقع در محدوده منطقه ۱۴ بود.
وی افزود: این موضوع برگرفته از بند ۵ ماده ۵۹ برنامه توسعه شهر تهران بود و شهرداری براساس آن لایحهای برای ساماندهی آرامستانها ارائه کرد که در نهایت موضوع به کمیسیونهای مشترک یعنی کمیسیونهای فرهنگی و اجتماعی، سلامت و محیط زیست و همچنین شهرسازی و معماری ارجاع شد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: قرار است در کمیسیونهای مذکور به بررسی این موضوع پرداخته شود، اما در جلسه دیروز اعضای کمیسیون فرهنگی نیز نظرات خود را مطرح کردند و به این نتیجه رسیدیم که لایحه از چند جنبه دچار اشکال است.
وی ادامه داد: اشکال اول این است که در بند ۵ ماده ۵۹ موارد گسترده تری از شهرداری خواسته شده است یعنی باید برای ساماندهی همه آرامستانهای تاریخی شهر اقدام میشد، اما لایحه ارائه شده توسط شهرداری فقط آرامستانهای دولاب را دربرمی گرفت.
نظری خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم برای همه آرامستانها حکمی به تایید شورای شهر برسانیم عملا شامل بیش از ۱۰ آرامستان از جمله آرامستان ابن بابویه و امامزاده عبدالله در منطقه ۲۰، ظهیرالدوله در منطقه یک و آرامستان متفقین واقع در منطقه سه خواهد شد.
وی اضافه کرد: نکته دیگر این بود که متاسفانه در لایحه مذکور متولی مشخصی درنظر گرفته نشده و نمیدانیم آیا مناطق شهرداری، سازمان بهشت زهرا یا مرجع ثالث دیگری قرار است تولیگری امر را برعهده بگیرد یا خیر. علاوه بر این آرامستانها هم از جنبه تاریخی حائز اهمیت هستند و هم بعضا متعلق به کشورهای دیگری هستند (مانند آرامستان لهستان)، بنابراین نیازمند هماهنگی با سفارتها و ادارات مختلف است که در مرحله نخست این اقدامات انجام نشده و همچنان سند جامعی برای چگونگی حفاظت از این آرامستانها نداریم؛ از این رو قرار شد مجموع این موارد در جلسه کمیسیونهای مشترک دنبال شود.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه دستور بعدی جلسه، بررسی لایحه «اصلاحیه تبصره یکم مصوبه ساماندهی مشارکتهای اجتماعی در محلات شهر تهران» بود، گفت: در گذشته شورایی با عنوان بازنگری نظامات اجرایی وجود داشت که دستورالعمل مصوبه مذکور توسط این شورا تهیه شده بود، اما با توجه به انحلال این شورا در سال ۹۴ قرار شد ساختار جدیدی به این منظور احیا کنیم تا بتوان از قِبل آن ساختار این دستورالعمل را اصلاح کنیم.
وی ادامه داد: ساختار پیشنهادی شهرداری بسیار عریض و طویل و شامل ۱۲ نفر یعنی شهردار تهران، چند تن از معاونان شهردار و چند عضو شورای شهر است، ولی پیشنهاد دادیم که این تعداد به ۵ الی ۸ نفر کاهش یابد. در نهایت نیز قرار شد طی روزهای آینده با جمع بندی نهایی با معاونت فرهنگی و اجتماعی این موضوع را به سرانجام برسانیم.
نظری گفت: دستور بعدی کمک به توسعه و تجهیز مدارس شهر تهران بود که دستورالعمل آن تغییر چندانی نداشت و صرفا درباره شرایط فعلی یعنی بیماری کرونا نکاتی مطرح شد؛ در این راستا در دستورالعمل پیشنهادی معاونت فرهنگی و اجتماعی به نکاتی از جمله تجهیز مدارس به امکانات هوشمندسازی اشاره شده که از طریق آن به دانشآموزان و معلمان که در شرایط فعلی در مدارس حاضر نمیشوند، کمک شود.