همه دانشمندان و محققان در حال ساخت واکسنی برای رهایی از ویروس همهگیر کرونا هستند، ولی یک دانشمند MIT موسیقی این ویروس موذی را ساخته است.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، مارکوس بولر یکی از دانشمندان موسسه MIT است که سالها پیش روشی را برای مدلسازی پروتئینها از طریق موسیقی ابداع کرد. زمانی که ویروس کرونا نیز در جهان همهگیر شد و در مورد پروتئین سنبله این ویروس خطرناک شنید، با خودش فکر کرد که این پروتئین چه صدایی دارد؟
وی به همراه همکارانش در MIT و با استفاده از هوش مصنوعی ساختار پروتئین کووید- سارس ۲ را به ملودیهایی در همتنیده در یک قطعه موسیقی کلاسیک تبدیل کرد و نشان داد که چگونه موسیقی میتواند برای گوش دادن به چیزی که ما را به خطر انداخته آن هم در سطح نانو، کمک کند.
محققان هر آمینواسید (بلوکهای تشکیل دهنده پروتئین) را به یک نت خاص تبدیل کردند و سپس یک الگوریتم این نتها را به موسیقی تبدیل کرد. بولر معتقد است این قطعه موسیقی به افراد کمک میکند تا رفتار پروتئین را خیلی ملموستر درک کنند.
مدت زمان این قطعه موسیقی ۵۰ دقیقه است و در وبسایت «ساوند کلاد» آپلود شده است. جالب است بدانید که برخی کاربران بخش اولیه این قطعه را زیبا و آرامبخش توصیف کردهاند. بولر معتقد است که آرامبخش بودن این قسمت از موسیقی نشانگر سهولت ورود پروتئینهای اسپایک یا سنبله ویروس کرونا به سلولهای بدن انسان میداند. او در این مورد میگوید: این ویروس سلولهای بدن را فریب میدهد و بعد به آنها حمله میکند.
در ادامه موسیقی دراماتیکتر و هیجانیتر میشود که این بخش مربوط به تکثیر و چسبیدن پروتئینهای اسپایک به سلولهای بیشتر میشود. این بخش موسیقی شبیه زمانی است که ویروس کرونا به ایجاد تب در بدن انسان منجر میشود. برخی دیگر این بخش را ترسناک و غمگین توصیف کردهاند.