کد خبر:۸۴۸۶۸۱
شادنوش در کنفرانس مجازی:

انجام ۳۶ عمل پیوند در شرایط کرونا/ هزینه ۱۵۰ میلیارد تومانی برای پیوند در سال گذشته

رئیس مرکز پیوند و مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت با اشاره به شرایط کرونا در کشور گفت: در این شرایط بحرانی ۳۶ عمل پیوند عضو با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور انجام شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهدی شادنوش رئیس مرکز پیوند و مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت در نشست خبری اینترنتی اظهار داشت: اگرچه کرونا به صورت تهدید برای کشور خود را نمایان کرد، اما با توانمندی‌های فرزندان این مرز و بوم این تهدید به فرصت بزرگی تبدیل شده و همه اقلام حفاظتی مورد نیاز در چنین شرایطی در داخل کشور تولید می‌شود و به اندازه کافی ذخایر استراتژیک داریم.

وی عنوان کرد: بسیار خوشحالیم که بسیاری از دستگاه‌های مورد نیاز ما مانند دستگاه‌های کمک تنفسی و بسیاری از دستگاه‌ها و تجهیزاتی که در شرایط کرونا به آن نیازمندیم در داخل کشور از طریق شرکت‌های دانش بنیان تولید می‌شود.

شادنوش با اشاره به برگزاری جشن نفس اظهار داشت: روز‌های ۲۸ تا ۳۱ اردیبهشت به عنوان شهر نفس اطلاع رسانی خواهد شد و چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت جشن نفس به صورت مجازی برگزار می‌شود.

به گفته شادنوش، برخی از کشور‌هایی که در این حوزه فعالیت می‌کند درخواست تبادل تجربیات را داشته‌اند تا آن‌ها بتوانند فرهنگ‌سازی گسترده‌ای در سطح جوامع خود داشته باشند.

رئیس مرکز پیوند و مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت با اشاره به شرایط کرونا در کشور گفت: در این شرایط بحرانی ۳۶ عمل پیوند عضو با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور انجام شده است.

وی در آستانه روز ملی پیوند عضو گفت: اهدای عضو در ۱۱ ماه سال گذشته افزایش سه پله‌ای داشته است.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سال گذشته به علت همکاری نکردن خانواده افراد مرگ مغزی ۷ هزار عضو پیوندی به خاک سپرده شد. اعضایی که می‌توانست لیست ۲۵ هزار نفره پشت نوبت پیوند را کوتاه کند.

مهدی شادنوش روز دوشنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: هم اکنون ۳۴ مرکز پیوند عضو در کشور فعال است، اما مشکل اصلی رضایت ندادن خانواده‌ها و از بین رفتن زمان طلایی برای پیوند عضو از افراد دچار مرگ مغزی است.

وی گفت: ۷ هزار عضو قابل اهدا پارسال به همین علت به خاک سپرده شد در حالی که اهدای این اعضا می‌توانست از لیست ۲۵ هزار نفره پشت نوبتی پیوند افراد پشت نوبت کم کند و درد و رنج را از خانواده این بیماران کمک کند. در مورد پیوند اعلام رضایت خانواده‌ها در زمان طلایی بسیار مهم است و اگر در زمان خودش انجام شود پیوند عضو انجام می‌شود.

شادنوش افزود: همه پییوند اعضا که در دنیا قابل انجام است در کشور ما هم انجام می‌شود و با حمایت دولت هزینه‌های پیوند رایگان است. دولت سال گذشته ۱۵۰ میلیارد تومان برای پیوند عضو هزینه کرد. در کشور‌های توسعه یافته پیوند عضو هزینه‌های سرسام آوری را به خانواده‌ها تحمیل می‌کند، اما در کشور ما حتی دارو‌های افراد پیوندی رایگان است.

وی گفت: انتقال هوایی عضو پیوندی نیز در ایران انجام می‌شود پارسال انتقال ۲۰ مورد هوایی عضو پیوندی را دشتیم که با همکاری ارتش انجام شد. در مورد پیوند عضو مهمترین پیام وزارت بهداشت این است و مردم بدانند که بین مرگ مغزی و کما تفاوت وجود دارد و اگر کمیته تخصصی مرگ مغزی فردی را تایید کرد این فرد حتی به اندازه یک صدم درصد هم امکان بازگشت به زندگی ندارد و با کما فرق می‌کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار