کد خبر:۸۴۹۰۲۴
در نشست خبری اولویت‌های مجلس یازدهم؛

شریعتی: شفافیت آرای نمایندگان نیاز به مصوبه ندارد / مدیریت در مجلس باید توزیع شود

منتخب مردم تهران به نقش مدیریت مجلس در شکل گیری یک مجلس کارآمد و تاثیرگذار اشاره کرد و گفت: مدیریت در مجلس باید توزیع شود؛ یعنی نباید وضعیت به گونه‌ای باشد که اختیارات در یکی از نمایندگان تجمیع شود.

شریعتی: شفافیت آرای نمایندگان نیاز به مصوبه ندارد / مدیریت در مجلس باید توزیع شود

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مالک شریعتی، منتخب یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی امروز در نشست خبری با عنوان اولویت‌های مجلس یازدهم که با حضور اقبال شاکری و سمیه رفیعی دیگر منتخبان مردم تهران در مجلس سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد، گفت: مجلس یازدهم برای تاثیرگذاری باید پنج ویژگی داشته باشد که نخستین ویژگی آن انقلابی بودن است که تعهد به مطالبات مردم از الزامات این انقلابی بودن است.

وی با بیان اینکه مجلس برای تاثیرگذاری و کارآمدی مجلس مستلزم حفظ استقلال آن است افزود: در دوره‌های گذشته استقلال مجلس حفظ نشده و در واقع به کار بردن تعابیری مثل وکیل الدوله نیز ناشی از این موضوع بوده چرا که روابط بین قوا از آنچه که در قانون اساسی ذکر شده فراتر رفته است. به هر روی همکاری بین مجلس و دولت ضرورت دارد، ولی در یک جا‌هایی کار تا جایی پیش می‌رود که دولتی‌ها می‌گویند مجلس خوبی بود، چون هر آنچه را ما خواستیم مصوب کردند.

شریعتی انسجام مجلس را یکی از الزامات تشکیل یک مجلس کارآمد و تاثیرگذار داشتن برنامه تحولی دانست و افزود: منتخبین مردم در مجلس یازدهم برنامه‌های تحولی را تهیه کرده اند و این برنامه‌های از طریق فراکسیون انقلابی مجلس دنبال خواهند شد.

منتخب مردم تهران به نقش مدیریت مجلس در شکل گیری یک مجلس کارآمد و تاثیرگذار اشاره کرد و افزود: مدیریت در مجلس باید توزیع شود یعنی نباید وضعیت به گونه‌ای باشد که اختیارات در یکی از نمایندگان تجمیع شود.

وی با اشاره به اینکه طبق آئین نامه فعلی مجلس تمام اختیارات به دست رئیس مجلس است، افزود: این وضعیت موجب شده که مثلا برخی از دستور کار‌های مجلس دهم از روال از پیش تعیین شده خود جهت بررسی خارج شوند.

شریعتی با اشاره به اینکه شفافیت آرای نمایندگان منطبق بر قانون اساسی و یک حق است، افزود: آقای مجید انصاری مدعی این است که شفافیت به کار نمایندگان لطمه می‌زند با این وجود بنده در پاسخ به او گفتم در زمانی که رای گیری به صورت قیام و قعود انجام می‌شد آرای نمایندگان شفاف بود، ولی از وقتی مکانیزم جدید جهت رای گیری به کار گرفته شد رای نمایندگان مخفی شد به هر روی این روال باید اصلاح شود.

وی با تاکید بر اینکه شفافیت آرای نمایندگان نیاز به مصوبه ندارد، چون طبق قانون اساسی باید در جلسات علنی رای نمایندگان معلوم باشد، اظهار کرد: حتی در قانون پیش بینی شده که رای نمایندگان در جلسات غیرعلنی پس از برداشته شدن دلیل علنی بودن آن مصوبه به صورت شفاف اعلام شود.

شریعتی با اشاره به اینکه جلسات کمیسیون برجام به غیر از یکی دو جلسه به صورت علنی برگزار می‌شد با این وجود این اتفاق نیز می‌تواند در تمام کمیسیون‌ها بیفتد، چون کمیسیون‌ها قوانین را پخت و پز می‌کنند گفت: مذاکرات کمیسیون‌ها باید به صورت شفاف پخش شود از طرفی مسئله مهم شفافیت رایزنی‌ها و لابی‌هایی است که در مجلس اتفاق می‌افتد، چون اگر این مذاکرات پنهانی باشند به محل فساد تبدیل می‌شوند.

منتخب مردم تهران در یازدهمین دوره مجلس تصریح کرد: همچنین باید معلوم شود که چه افرادی و برای چه با نمایندگان مذاکره کرده اند از طرفی مذاکرات دستگاه‌های اجرایی با نمایندگان نیز باید شفاف باشد.

وی گفت: بسیاری از مشکلات در رایزنی‌های مربوط به فصل بودجه به خصوص در مورد نمایندگان عضو کمیسیون بودجه و تلفیق پیش می‌آید به گونه‌ای که بسیاری از لابی‌ها بعضا تا ۱۸۰ درجه مسائل را در بودجه تغییر می‌دهند.

شریعتی با بیان اینکه مجلس باید شأن نظارتی خود را در رابطه با شفافیت اموال انجام دهد، تصریح کرد: فراکسیون شهید دیالمه یک فراکسیون مبارزه با رانت و تحقق شفافیت است.

منتخب مردم تهران در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بسیاری از پروژه‌های وزارت نفت با مشکل تامین مالی مواجه هستند، با این وجود این وزارتخانه پیش بینی کرده که تامین مالی خود را از طریق عرضه اوراق و صندوق توسعه ملی تامین کند، افزود: یکی از راه‌های تامین نقدینگی از طریق مردم است به هر روی اگر مکانیزمی طراحی شود که تامین مالی پروژه‌ها از طریق نقدینگی تامین شود این موضوع می‌تواند به دولت کمک کند.

وی گفت: پروژه‌های جذابی در حوزه وزارت نفت وجود دارند با این وجود دولت می‌تواند با تعیین مشوق‌هایی برای پیمانکاران آن‌ها را به جذب نقدینگی از طریق مردم تشویق کند. به هر روی این مسئله کمک می‌کند تا سیل نقدینگی دچار التهاب نشود.

شریعتی با اشاره به اینکه قانون رفع موانع تولید قانون مفصلی است افزود: یکی از مواد این قانون به دولت اجازه می‌دهد مطالبات اشخاص حقیقی و حقوقی را از دستگاه‌های دولتی تهاتر کند به هر روی تصمیم‌های درست در قوانین پیش بینی شده و آئین نامه‌های آن نیز وجود دارد، اما اجرای این قوانین نیازمند به جسارت در اجرا هستند.

منتخب مردم تهران با اشاره به اینکه مترقی‌ترین قوانین انرژی را در کشور داریم اظهار کرد: اصل ۵۰ قانون اساسی می‌گوید هر گونه فعالیت اقتصادی که مخل محیط زیست باشد ممنوع است، ولی در کشور ما به این قانون عمل نمی‌شود از طرفی اجرای قوانین نیز توسط دستگاه‌های اجرایی پیگیری نمی‌شوند. مثلا بخش‌هایی از قانون اصلاح الگوی مصرف هنوز آئین نامه اجرایی ندارند به هر روی یکی از اولویت‌های مجلس نظارت بر اجرای قوانین باشد.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه اشتغال بعضی از کار‌ها مثلا در حوزه پتروشیمی و نفت نیازمند به سرمایه گذاری است، ولی برخی نیاز به اصلاح دارند گفت: مثلا با وجود بیست میلیارد دلار قاچاق در کشور حداقل چهار میلیون شغل را از بین می‌رود پس با جلوگیری از قاچاق که مستلزم یک کار نظارتی و اقدامات کم هزینه است خیلی از مشاغل احیا می‌شوند.

وی با بیان اینکه اگر در حوزه نفت صنایع پایین دستی پتروشیمی فعال شوند خیلی از زنجیره‌های ارزش صنایع پتروشیمی ایجاد خواهند شد و بنده این موضوع را در مجلس یازدهم پیگیری خواهم کرد، اضافه کرد: البته توسعه اشتغال در پایین دستی پتروشیمی مستلزم این است که ما مواد اولیه را صادر نکنیم به هر روی ما به جای اینکه تجارت را در خدمت تولید قرار دهیم آن را در خدمت صادرات مواد اولیه و واردات کالا قرار داده ایم و از طرفی مناطق آزاد تجاری هم در خدمت واردات قرار گرفته اند به گونه‌ای که می‌توان گفت با این مناطق کشور را به مانند یک آبکش سوراخ کرده ایم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار