معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی گفت: خیلی وقتها نخبگان ما با هزینههای ناچیز جذب کشورهای دیگر میشوند، زیرا در داخل کشور ما نتوانستهایم زمینه حضور این افراد را فراهم کنیم.
محمد طالعی معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره ارائه مقالات پس از انجام فعالیت پژوهشی گفت: بنده با این موضوع موافق نیستم، زیرا نتایج تحقیقاتی که میتواند در حوزه بینالمللی و پس از داوری بین المللی منتشر شود مسلما بیارزش نخواهند بود.
طالعی ادامه داد: این که جامعه یا صنعت ما بتواند از این تحقیقات استفاده کند وآن را به یک فناوری تبدیل کرده و در حل معضلات کشور از آن بهرمند شود یا اینکه نتواند ازآن استفاده کند به طوری که کشورهای دیگرآن را به کارگیرند دو موضوع متفاوت است.
وی با بیان اینکه برخی معتقد هستند مقالات isi مشکلات جامعه ما را مرتفع نمیسازد؛ اظهارکرد: برخی از اساتید در لبه دانش به تحقیق میپردازند بنابراین لازم است نتایج فعالیتهای تحقیقاتی خود را به نحوی منتشر کنند. جامعه، بخش صنعت یا بخش کاربردی کشور است که باید متقاضی استفاده از این تحقیقات باشد وقتی چنین تقاضایی وجود ندارد یا سطح صنعت اجازه استفاده از این دانش را در حوزه فنی ایجاد نمیکند، کشورهای دیگر با توان فنی بیشتر از نتایج تحقیقات ما استفاده خواهند کرد.
معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر طوسی درپایان خاطرنشان کرد: بحث ثروت علمی نیز فقط در حوزه مقالات منتشر شده اتفاق نمیافتد، خیلی وقتها نخبگان ما با هزینههای ناچیز جذب کشورهای دیگر میشوند به طوری که در مقاطع تحصیلات تکمیلی به جای یک مقاله مغز را میبرند، زیرا در داخل کشور ما نتوانستهایم زمینه حضور این افراد را فراهم کنیم.