دانشجوی فعال بینالملل گفت: اتحادیه اروپا، ناتو و دیگر کشورهای اروپایی اگر کوچکترین اتفاقی در کشورهای دیگر میافتاد داعیه حقوق بشر سر میدادند؛ اما در مقابل حوادث آمریکا سکوت کردهاند.
محمدرضا عبیدیان، دانشجوی فعال حوزه بین الملل در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون اتفاق دلخراش کشتن یک سیاهپوست توسط پلیس آمریکا گفت: ابتدا باید به این امر توجه کنیم که اعتراضات و حوادث اخیر آمریکا واکنش به یک رویداد خاص نبود و نمیتوان گفت که پلیس آمریکا یک خشونتی را انجام داد و اینها همه در واکنش به رفتار پلیس بوده است، بلکه این نارضایتیها خیلی عمیقتر از یک رفتار پلیس است.
وی ادامه داد: به نظر من آنچه که باعث ایجاد جرقه در برافروختن آتش اعتراضات بین مردم آمریکا شد، بحث قدیمی تبعیض نژادی و تبعیض طبقاتی و اجتماعی در جامعه است که در بین افراد جامعه و زندگی مردم رسوخ کرده است و با گذشت چندین سال از ماجرای وال استریت نمیتوان گفت آن جریان تمام شده است، بلکه ادامه دارد.
عبیدیان افزود: اینکه بسیاری از امکانات و سرمایههای کشور برای قشر خاصی درآمریکا در نظر گرفته میشود و رفاه اصلی برای طبقات سیاهپوست است، مردم را به ستوه میآورد. حادثه مرگ این سیاهپوست جرقهای بود برای بروز و ظهور نارضایتیهای پیشین مردم آمریکا.
این دانشجوی فعال حوزه بین المل اظهار داشت: آمریکا همیشه در حوادث کشورهای دیگر مثل ایران و ونزوئلا دخالت میکرد و داعیه حقوق بشر داشت، درحالیکه رفتار پلیس آمریکا نقض آشکار حقوق بشر است و نشان دهنده این امر است که آمریکا صلاحیت اخلاقی برای اظهار نظر در امور مربوط به حقوق بشر را از دست داده است و جایگاهی در عرصه بین الملل برای اظهار نظر در امور کشورهای دیگر ندارد.
وی افزود: نکتهای که این میان جالب است این است که اتحادیه اروپا، ناتو و دیگر کشورهای اروپایی اگر کوچکترین اتفاقی در کشورهای دیگر میافتاد داعیه حقوق بشر سر میدادند، اما در مقابل حوادث آمریکا سکوت کرده اند، ولی اینها سبب نشد که افکارعمومی مردم در برابر این اتفاق ساکت و بی خبر باشد و در برخی کشورهای اروپایی نسبت به این موضوع واکنش نشان داده شد و تظاهرات در این باره برپا شد.
عبیدیان با اشاره به اینکه تشکلهای دانشجویی نسبت به این موضوع واکنش چندانی نداشته اند، گفت: آنچه که انتظار میرفت این بود که تشکلهای دانشجویی نسبت به این موضوع واکنش قابل توجهی داشته باشند و درواقع ایران به عنوان کشوری که داعیه دار حمایت از مظلومان است از جنبشهای دانشجویی آن انتظار بیشتری نسبت به دیگر کشورها میرود.