مدیرکل شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش به تشریح جزئیات برنامههای مدارس شاهد و ایثارگران پرداخت.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا رزاقی مدیرکل شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری که امروز در ساختمان شهید بهشتی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار کرد: ادارهکل شاهد و ایثارگران در ساختار آموزش و پرورش زیر نظر مستقیم وزیر فعالیت میکند و مستقل از سایر حوزهها بر اساس وظایف عمل میکند.
وی با بیان اینکه این ادارهکل در راستای طرح شاهد شکل گرفته است، ادامه داد: برای انجام فعالیت تابع یک ساختار هستیم که شورای عالی انقلاب فرهنگی در قالب طرح شاهد تصویب کرده است.
رزاقی با بیان اینکه رئیس شورای ستاد مرکزی شاهد در آموزش و پرورش معاون پرورش و فرهنگی است، گفت: هر آن چیزی که در مدارس شاهد اعم از ثبتنام و برنامه اتفاق میافتد در شورای ستاد مرکزی مصوب میشود.
وی اضافه کرد: در آخرین اساسنامه و با استفاده از آییننامه استمرار، سه مأموریت شامل «رسیدگی و ارتقای کیفیت آموزشی و پرورشی طرح شاهد و پراکنده»، «ترویج فرهنگ ایثار، مقاومت، جهاد و شهادت و پیگیری» و «رسیدگی به امور حقوقی فرهنگیان ایثارگر» در ادارهکل شاهد و ایثارگران پیگیری میشود.
مدیرکل شاهد و ایثارگران با اشاره به استانداردسازی مدارس شاهد، گفت: بر این اساس تصمیم گرفتیم مدارس شاهد را به سمت سبک منسجم ببریم و محتوای فعالیتها متناسب با شرایط فرهنگی، اجتماعی و بومی مدارس قابل انعطاف باشد؛ مدارس شاهد علاوه بر ساعت رسمی، ساعات ملی دارد.
وی اضافه کرد: زمانی که نمایندگان مجلس به دنبال جمع کردن مدارس خاص بودند، مدارس شاهد جزو مدارس خاص قرار نگرفت، چون مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد.
رزاقی به روند ثبتنام دانشآموزان در مدارس شاهد اشاره کرد و گفت: مصوبه تغییرات ثبتنام را از شورای مرکزی شاهد دریافت کردیم و برای ورودی اول، هفتم و دهم در سامانه سجا داریم که ثبتنام پایه اول از ابتدای خرداد آغاز شده و تا ۲۰ خرداد ادامه دارد؛ ثبتنام پایه هفتم از اول تا ۱۴ تیر و ثبتنام پایه دهم از ۵ تا ۲۱ تیر انجام میشود
وی با بیان اینکه طرح شاهد شامل فرزند شهید، فرزند جانباز دارای بالاتر از ۲۵ درصد جانبازی و فرزند آزاده با ۳ سال سابقه آزادگی است، اضافه کرد: بعد از ثبتنام، مدارک دانشآموز در ستاد ثبتنام مدرسه بررسی میشود و در صورت صحت، تأیید میشود.
مدیرکل شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سیاست ما گسترش مدارس شاهد نیست، ادامه داد: مدارس الگو در شاهد، مدرسهای است که قوانین و مقررات آموزش و پرورش را به خوبی انجام دهد و البته فعالیت در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت یکی از برنامههاست.
وی با بیان اینکه ۱۳۵۰ مدرسه شاهد داریم، اظهار کرد: تعداد دانشآموزان مدارس شاهد ۳۹۱ هزار و۸۱۳ نفر است و پیشبینی در سال تحصیلی جدید این عدد به ۴۰۰ هزار نفر برسد؛ در پیش ثبتنام پایه اول دبستان مدارس شاهد تاکنون ۵۷ هزار دانشآموز ثبتنام شدند؛ و این در حالیست که در سال گذشته در پایان ثبتنام کلاس اول، ۶۳ هزار نفر ثبتنام کردند.
رزاقی با بیان اینکه شهریه مدارس شاهد تحت عنوان کمک سرانه مشارکت با ستاد مرکزی شاهد است، گفت: این رقم نسبت به سال قبل ۲۰ درصد افزایش داشته است؛ که این رقم در دوره ابتدایی حداقل ۴۵۰ هزار تومان و حداکثر ۹۲۰ هزار تومان، در متوسطه اول حداقل ۵۳۰ هزار تومان و حداقل یک میلیون و ۵۰ هزار تومان و در دوره متوسطه دوم حداقل ۶۴۰ هزار تومان و حداکثر یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.
وی به تعداد ایثارگران اشاره کرد و افزود: حدود ۵ هزار معلم شهید، ۳۶ هزار دانشآموز شهید، ۲۵ هزار جانباز، ۵ هزار آزاده و ۷۱ هزار رزمنده در وزارت آموزش و پرورش داریم و ۳۶ هزار نفر بستگان شاغل در آموزش و پرورش داریم.