به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از بلومبرگ، به نظر نمیرسد که پیامدهای ویروس کرونا بر روی رشد اقتصادی کشورهای اروپایی رو به پایان باشد: بانک مرکزی آلمان در گزارشی هشدار داده است که حتی با وجود حمایتهای صورت گرفته توسط دولت، اقتصاد این کشور امسال ۷.۱ درصد کوچک خواهد شد و در بهترین حالت دو سال تا بازگشت میزان تولیدات به سطوح قبل از زمان بحران زمان لازم خواهد بود.
ینس وایدمان، رئیس بانک مرکزی آلمان در بیانیهای اعلام کرد: حمایتهای مالی دولت نقش مهمی در بازگشت ثبات به اقتصاد خواهد داشت، اما لازم است تا باز هم اقدامات بیشتری صورت گیرد.
اقتصاد آلمان در سه ماهه نخست امسال وارد رکود شد و انتظار میرود عملکرد بزرگترین اقتصاد اروپایی در سه ماهه دوم سال حتی از سه ماهه نخست سال نیز بدتر باشد. نرخ بیکاری به ۶.۳ درصد افزایش پیدا کرده است و هفت میلیون آلمانی با کاهش شدید درآمدهای خود مواجه شده اند. دولت ائتلافی آنگلا مرکل اعلام کرده ۱۳۰ میلیارد یورو دیگر به حمایت از بخشهای مختلف اقتصاد این کشور در برابر پیامدهای ویروس کرونا تخصیص خواهد داد.
پیش از این نیز موسسه اقتصادی آلمان در گزارشی ناامیدکننده هشدار داده بود که بزرگترین اقتصاد اروپا بر اثر کرونا امسال ۶.۶ درصد کوچک خواهد شد و بازگشت فعالیتهای اقتصادی به سطح پیش از زمان کرونا تا پایان سال ۲۰۲۱ ممکن نخواهد بود.
از سوی دیگر بانک مرکزی ایتالیا نیز با انتشار گزارش مشابهی پیش بینی کرد اقتصاد این کشور تحت تاثیر شیوع کرونا در سال جاری ۱۳ درصد کوچک شود. در سه ماهه نخست امسال اقتصاد ایتالیا ۵.۳ درصد کوچک شده بود که بدترین عملکرد فصلی اقتصاد این کشور از سال ۱۹۹۵ تاکنون محسوب میشود.
فدراسیون کسب و کارهای خرد ایتالیا با صدور بیانیهای اعلام کرد: ملاحظات بهداشتی و اضطراری باعث شده است تا بسیاری از کسب و کارها به ویژه مغازهها و ارائه دهندگان خدمات گردشگری با مشکلات بسیار حاد مواجه شوند. به خاطر کمبود نقدینگی، خیلی از کسب و کارهای کوچک مجبور به تعدیل نیرو یا تعطیلی شده اند.