به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سامانه بلیتفروشی «سمفا» با بازگشایی سینماها کار خود را آغاز میکند. این سامانه در لحظه سهم صاحب فیلم و سینمادار را پرداخت میکند و به اختلاف چندین ساله این دو قشر در سینمای ایران پایان میدهد.
با راهاندازی «سمفا» انحصار سینماتیکت در فروش آنلاین بلیت سینما پایان مییابد و سایت ایران تیک و نرمافزارهای آپ و جیرینگی هم در دسترس علاقهمندان سینما برای خرید بلیت قرار میگیرند.
با این حال، راهاندازی سامانه سمفا (با حضور ۴ مرجع بلیت فروشی) نگرانیهایی را هم به وجود آورده است، از جمله اینکه شنیده میشود سینماها از میان ۴ مرجع بلیت فروشی فقط با ۲ مرجع انتخابی خود ملزم به همکاری هستند، این موضوع ممکن است به مرور زمان موجب شکلگیری مجدد انحصار دیگری در بلیتفروشی شود.
بنابراین سوالی که مطرح میشود این است که آیا بهتر نیست محدودیت همکاری سینماها با سامانههای بلیتفروشی برداشته شود و ملزم به همکاری با هر ۴ سامانه شوند؟ چون در اینصورت تماشاچیان سینما هم در تهیه بلیت فیلم مورد نظر خود دست بازتری دارند.
حال شنیدههای خبرنگار فارس حاکیست به منظور جلوگیری از انحصار، تعداد قراردادهای هر سینما با فروشندگان برخط باید حداقل ۲ مورد باشد و برای سینماهایی که با هر ۴ فروشنده، قرارداد میبندند مشوقهایی در نظر گرفته خواهد شد.
مسعود نجفی روابط عمومی سازمان سینمایی نیز ضمن تایید این خبر فارس گفت: «یکی از انتقادات درستی که به سازمان سینمایی وارد بود، انحصار فروش برخط بلیت بود. یکی از ویژگیهای سامانه مدیریت فروش و اکران (سمفا) رفع این انحصار تاریخی است. هر سینما میتواند با تمامی فروشندگان برخط، قرارداد منعقد کند تا از این طریق، شمول بیشتری ایجاد کند و ضریب اشغال صندلیها افزایش یابد.»
با این حال، دلیل اینکه چرا عقد قرارداد با هر ۴ سامانه اجباری نیست، در هالهای از ابهام است.