بعضی از ما دوست داریم به جای گوشت قرمز از جایگزینهای مناسب آن استفاده کنیم.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بعضی از ما دوست داریم به جای گوشت قرمز از جایگزینهای مناسب آن استفاده کنیم. در ادامه به بعضی از این جایگزینها اشاره میکنیم:
سویا: اولین ماده غذایی است که مقادیر فراوانی پروتئین گیاهی و تاثیر چشمگیری بر کاهش کلسترول خون دارد و زمینه ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان رحم در زنان را کاهش میدهد. امروزه انواع فراوردههای حاصل از سویا از جمله شیرِ آن وجود دارد که مصرف آن به دلیل اسیدهای آمینه ضروری در رژیم بدون گوشت توصیه میشود.
حبوبات: یکی از منابع بسیار غنی پروتئینهای گیاهی و جزو مشهورترین جایگزینهای گوشت هستند که عبارتند از انواع عدس، لوبیا و ... که سرشار از فیبر، مواد معدنی و ویتامینها هستند و از طرفی چربی هم ندارند.
غلات سبوس دار: غلات سبوس دار نسبت به غلات تصفیه شده دارای ریز مغذیهای بیشتری است و به دلیل این که شاخص گلیسمی (شاخص گلیسمی یا شاخص قندی یا بار گلیسمی که به اختصار به آن glycemic index یا GI هم میگویند، یک راهنما و یک سنجش برای بهتر مصرف کردن مواد غذایی، مخصوصاً کربوهیدرات هاست و بهتر است بگوییم شاخصی است برای تغذیه سالم و اصولی) پایینتری دارد برای بدن مفیدتر است. جودوسر، کینوآ، ذرت، بلغور، برنج قهوهای و نانهای تهیه شده از آرد سبوسدار بهترین نمونههای پروتئینهای گیاهی هستند که میتوانند نیاز بدن را به ویتامینهای گروه B، آهن و فیبر تامین کنند.
بادام: هر ۱۰۰ گرم بادام ۲۵ گرم پروتئین دارد تقریبا مشابه گوشت و از طرف دیگر به دلیل داشتن چربی بالا به حفظ انرژی بدن کمک میکند.
تخم مرغ: تخم مرغ حاوی پروتئین و ویتامینهای گروه B ۱۲ و D است، این موضوع که تخم مرغ باعث افزایش کلسترول در خون میشود، به طور کلی رد شده است. این در حالی است که دو عدد تخم مرغ حدود ۱۳ گرم پروتئین دارد.
ماست یونانی: ماست یونانی معمولا چربی کمتری نسبت به خامه دارد، به طوری که هر ۱۰۰ گرم آن حاوی ۱۰ گرم پروتئین و دو برابر ماست معمولی است. این ماست به دلیل داشتن باکتریهای مفید به سلامت سیستم گوارش کمک میکند.