نمانیده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی امروز، ۲۱ خردادماه در صحن علنی مجلس، خواستار ابطال قرارداد واگذاری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد کعب عمیر، نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی امروز، ۲۱ خرداد در صحن علنی مجلس، در نطق میان دستور خود با بیان اینکه مردم شوش سالها پای آرمانهای نظام و امام (ره) باقی مانده اند، گفت: این شهر یکی از کهنترین میراث فرهنگی ایران و جهان بوده و با وجود دو اثر جهانی، جاذبههای طبیعی و گردشگری بکر، زمینهای کشاورزی حاصلخیز، منابع فراوان آب و بسیاری ظرفیتهای دیگر متأسفانه به دلیل سوءمدیریت و عدم توجه مسئولان به ظرفیتهای منطقه مردم این شهر بدون داشتن حداقل امکانات اجتماعی، بهداشتی و رفاهی در شرایط سختی به سر میبرند.
کعب عمیری اضافه کرد: بیکاری، نبود مراکز درمانی، بی توجهی به وضعیت آب شرب مردم، عدم وجود زیرساختهای لازم در حوزه گردشگری، فقدان زنجیرههای تولید در صنایع کشاورزی و عدم گازرسانی روستایی تنها بخشی از محرومیت و مشکلات شوش است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کشاورزان شوش علیرغم وجود منابع آبی غنی، به دلیل محدودیت حق آبه کشاورزی حق زراعت در زمینهای خود را ندارند و کارگران دست به گریبان مشکلات معیشتی هستند در حالی که رهبری در سه سال اخیر به حمایت از تولید تأکید کرده اند.
وی افزود: رویکرد جدید در انتخابات مجلس یازدهم باعث شده مردم امیدوار شده و چشم انتظار حمایت مجلس و دولت انقلابی در رفع مشکلات خویش باشند. مردم ایران اسلامی امروز تشنه و نیازمند عملگرایی انقلابی و بازگشت به اصول هستند که در این زمینه با تأسی از فرامین مقام عظمای ولایت و حرکت در جهت گام دوم انقلاب و فراهم کردن بستر قانونی در راستای حمایت از تولید ملی و استفاده از استعدادها و سرمایههای انسانی و علمی در قالب تقنین قوانین مناسب و اصلاح قوانین اضافی و محقق شدن شعار سال که همان جهش تولید است در دستور کار مجلس یازدهم قرار گیرد.
کعب عمیری در ادامه خطاب به رئیس جمهور بیان کرد: آیا میدانید تصمیمات نادرست ناشی از سوءمدیریت در خصوص واگذاری شرکت نیشکر هفت تپه به معیشت چندهزار خانوار آسیب زده است. این شرکت یکی از عظیمترین صنایع تولید شکر در ایران با اشتغال بیش از ۵ هزار نفر نیروی مستقیم و ۲ هزار نیروی فصلی، نقش مهمی در چرخ اشتغال استان خوزستان داشت که متأسفانه علیرغم هشدارها در خصوص واگذاری و برون سپاری غیراصولی این صنعت به افراد فاقد اهلیت در آذرماه ۹۴ و از طریق برگزاری مزایده که شبهه داشت، به پشتوانه حمایتهای جهانگیری واگذار شد که در نهایت به اضمحلال صنعتی منتهی شد.
نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دستاورد این واگذاری بعد از ۵ سال چه بوده جز افول این صنعت، بیکاری، شرمندگی کارگران مقابل خانواده هایشان. آقای روحانی از آنجا که واگذاری شرکت هفت تپه به بخش خصوصی بدون توجه و بررسی دقیق و کارشناسی در خصوص ظرفیتهای مالی و اهلیت و سوابق اجرایی سهامداران فعلی صورت گرفته و با توجه به عدم توانایی مالی و مدیریت خریدار، عدم ایفای تعهدات قراردادی و ایجاد مشکلات در منطقه و عدم مطابقت بهای قطعی مذاکره واگذاری، شرکت مورد نظر با بهای ارزش گذاری شده، اینجانب تنها حل مشکل را ابطال این واگذاری با استفاده از ظرفیتهای موجود در قانون اصل ۴۴ میدانم که باید اقدام شود.
وی در ادامه از زحمات ریاست قوه قضاییه، ریاست سازمان اطلاعات سپاه و سربازان گمنام امام زمان (عج) در خصوص پیگیری مشکلات شرکت نیشکر هفت تپه تشکر کرد.
کعب عمیری در ادامه خطاب به وزیر نیرو گفت: مردم شوش با وجود ۳ رودخانه پرآب، دز، کرخه و شاوور از نعمت آب آشامیدنی مناسب محروم هستند و در برخی مناطق حتی آب برای استحمام مناسب نیست که این قصه پرغصه باید خواب را بر مسئولان آشفته کند.
وی ادامه داد: از نگاه ویژه مقام معظم رهبری و اهتمام دولت در اجرای فاز اول طرح ۵۵۰ هزار هکتاری برای احیای زمینهای کشاورزی و ایجاد شبکههای آبیاری و زهکشی تشکر کنم و از وزیر نیرو میخواهم جهت تأمین حقآبه مورد نیاز فاز دوم اقدام عاجل شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه خطاب به وزیر بهداشت اظهار کرد: شهرستان شوش با جمعیت ۲۲۰ هزار نفری فقط دارای یک بیمارستان است که امکانات تخصصی لازم را نیز ندارد که در شرایط کرونایی برای درمان نیاز به طی مسیر طولانی برای رسیدن به بیمارستان شهرستانهای مجاور هستند که بعضا جان خود را در این مسیرها از دست میدهند.
وی خاطرنشان کرد: سرزمین تاریخی، شوش، ایذه، شوشتر؛ سرزمین نفت مسجدسلیمان، اهواز، امیدیه؛ سرزمین پالایشگاه و پتروشیمی، آبادان، ماهشهر و بندر امام خمینی (ره) است و خوزستان سرزمین فداکاریهای شهدا است لذا مردم دین خود را ادا کردند، اما مسئولان همچنان دین خود را به این استان ادا نکرده اند.