عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز گفت: محققان دانشگاه مدل جدیدی را برای ساخت توریهای اتمی-اپتیکی ارایه و معرفی کردند.
مصطفی صحرایی، عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به ساخت توریهای گفت: این نوع از توریها دارای ویژگی کنترل پذیری بالایی هستند در این پروژه علاوه بر کنترل پذیری بالا، قابلیت پراش نور لیزری بر پایه خواص غیرخطی سامانه را دارد.
صحرایی مطرح کرد: برای ایجاد این نوع از توریها که توری القایی الکترومغناطیس نامیده میشوند، از یک نانوساختار چاه کوانتومی و لیزرکنترلی برای ایجاد موج ایستا استفاده شده که نشان داده میشود تونل زنی کوانتومی، سبب افزایش پاسخ غیرخطی و کاهش میزان جذب نور در سامانه معرفی شده میشود.
استاد گروه فوتونیک و فناوری پلاسمای دانشکده فیزیک تصریح کرد: در همین راستا این ویژگی سبب میشود تا علاوه بر خواص توری اتمی-اپتیک دامنه، ایجاد توری فاز نیز در این مدل امکان پذیر گردد. مدل پیشنهادی میتواند برای ساخت کلیدهای تمام نوری و حسگرهای نوری بر اساس نانوساختارهای نیمه رسانا مفید باشد.
وی در ادامه گفت: در این طرح به بررسی قدرت چرخانندگی مغناطواپتیکی یک تیغه دی-الکتریک آلاییده شده به اتمهای چهارترازی پرداخته شده است، چنین ساختاری برای ایجاد چرخش صفحه قطبش نور، برای اولین بار به دنیای اپتیک معرفی میشود.
صحرایی بیان کرد: این تیغه قابلیت چرخش صفحه قطبش نور عبوری و نور بازتابی را به صورت هم زمان دارا است. همدوسی کوانتومی ایجاد شده دراتمهای آلاییده شده، در شکل گیری خواص مطلوب نقش کلیدی را دارد. زاویههای چرخش و میزان نور عبوری و نور بازتابی مناسب، این مدل میتواند به عنوان مدل مناسبی برای استفاده به عنوان چرخاننده اپتیکی معرفی میشود.