فعال اجتماعی و مستندساز مشهدی در یک رشته توییت به توضیح وضعیت ارتفاعات جنوبی مشهد پرداخت و توضیح داد که چرا مسئولان شهری تصمیم گرفتند در این منطقه کمربندی احداث کنند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی سلمانی، فعال اجتماعی و مستندساز مشهدی در یک رشته توییت به توضیح وضعیت ارتفاعات جنوبی مشهد پرداخت و توضیح داد که چرا مسئولان شهری تصمیم گرفتند در این منطقه کمربندی احداث کنند.
سلمانی اولین تصمیمات برای ساخت کمربند جنوبی را مربوط به دهه ۷۰ دانسته و در توییتر خود نوشته است:
«آن سالها مهلت ۲۵ ساله طرح جامع خازنی (طرح جامع اول توسعه شهری مشهد) به پایان میرسید و منسوخ میشد. گروه مهرازان مطالعات طرح جامع دوم را انجام دادند.»
براساس آنچه سلمانی در توییتر خود نوشته است، توسعه جغرافیایی مشهد تا ارتفاعات جنوبی، به واسه طرح مهرازان بوده که از سال ۷۱ در شورای شهرسازی استان به تصویب رسیده است.
براساس این طرح که جمعیت مشهد را در سال ۹۵ حدود ۵.۴ میلیون نفر پیش بینی کرده بود، احداث کمربند جنوبی تا وسط ارتفاعات جنوبی مشهد برنامه ریزی شده بود و بر این اساس تخریبهای منابع تجدیدناپذیر مشهد برخلاف اصل ۵۰ قانون اساسی آغاز شد.
سلمانی در این رشته توییت تأکید کرده است که در شرایط کنونی تنها امید برای از بین بردن وجاهت قانونی کمربند جنوبی آن است که کاربریهای مثل کوه پارک و امثال آن در موقعیت کمربند تبدیل به سند شود... اگر تناقض بین کمربند و کوه پارک به وجود بیاید، اندک امیدی برای اصلاح وضعیت باقی میماند.
در تصاویر زیر مشروح اظهارات این مستندساز مشهدی درباره ارتفاعات جنوبی مشهد مشاهده میشود.