آخرین اخبار:
کد خبر:۸۵۶۶۳۳
گزارش | پرفروش‌ترین آلبوم‌های سه ماه نخست ۹۹ (بخش دوم)

درخشش آوازه‌خوانان با «جانی از دور»

نگاهی به پرفروش‌ترین آلبوم‌های موسیقی در سه ماه نخست سال 99 از یک جنبه قابل توجه است و آن حضور آلبومی بی کلام از گروهی تازه کار در میان بزرگان موسیقی ایرانی و پاپ است.

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو: حسین نجار؛ با گسترش فرهنگ حق کپی رایت توسط علاقه‌مندان به هنر طی سال‌های اخیر شاهد نظام‌مند شدن فضای فروش آثار هنری بوده‌ایم و علاقه‌مندان به آثار هنری مخصوصا آثار شنیداری به سادگی می‌توانند از طریق سایت‌های مجاز نسبت به خرید آلبوم‌های مورد نظر خود اقدام کنند که این مسئله دو پیامد مثبت در پی خواهد داشت یکی آنکه ضمن رعایت حق کپی رایت برای مولف اثر، درآمد‌ها و هزینه‌ها در بازار موسیقی کشور شفاف خواهد بود و دیگر آنکه بطور متوالی می‌توان نسبت به آمار فروش آلبوم‌های موسیقی در کشور پی برد.

اطلاع آنلاین و دقیق از فروش آلبوم‌های موسیقی هم میتواند اتفاق خوبی برای هنرمندان و مسئولین فرهنگی کشور رقم بزند که از این میان میتوان به دو مورد اشاره کرد یکی آنکه هنرمندان با اطلاع دقیق و شفاف از آمار فروش آثار موسیقایی میتوانند به شناختی مناسبی از سلایق مخاطبانش پی ببرد و دوم آنکه مسئولین فرهنگی و سیاستگذار موسیقایی کشور در صورت هشیاری میتوانند با توجه به شناسایی آثار پرفروش نسبت به سیاست‌های خود در حمایت و تولید آثار مختلف برنامه ریزی کنند.

از سویی دیگر در ایام کرونایی جامعه که اغلب مردم به پویش در خانه بمانیم پیوستند، استقبال از آلبوم‌های موسیقی بیشتر از گذشته شده است که در ادامه این گزارش و به همین بهانه گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نگاهی داشته است به ۹ آلبوم پرفروش موسیقی در سه ماهه نخست سال ۹۹ که  تاکنون به ثبت رسیده است.

4 – افسانه چشماهیت

درخشش آوازه‌خوانان با «جانی از دور»

افسانه چشم‌هایت آلبوم مشترکی از همایون شجریان و علیرضا قربانی و آهنگسازی مهیار علیزاده است که منتشر شد.

5-  جانی از دور

درخشش آوازه‌خوانان با «جانی از دور»

یکی از نکات جالب پنجمین آلبوم پروفروش سه ماه نخست سال 99 قرار گرفتن آلبوم بی کلام با حضور بانوان هنرمند است.

آلبوم" جانی از دور" اثری است با آهنگسازی فاطمه دهقانی. این مجموعه شامل هشت آهنگ بی‌کلام از تک‌نوازی عود و دونوازی و سه‌نوازی عود با کمانچه و کوبه‌ای است. نوازندگی عود را فاطمه دهقانی بر عهده داشته است. سارا هستی با نوازندگی کمانچه و فریده سرسنگی با نوازندگی کوبه‌ای او را همراهی کرده‌اند. فاطمه دهقانی درباره این اثر می‌گوید : «عنوان جانی از دور از آنجا شکل گرفت که با تجربیات شنیداری‌ام دست به کار ساخت آهنگ بر اساس ادوار ایقاعی شدم. موسیقی جانی از دور تلاشی است برای برقراری ارتباط میان شنونده و موسیقی بی‌کلام که همواره از دغدغه‌های من بوده است».

نوا، آرزو، گذار از نوا به اصفهان، جانی از دور، گذار از اصفهان به چهارگاه، غوغا، بیداد و فرود و آرزو قطعات این اثر را تشکیل می‌دهند. فاطمه دهقانی می‌نویسد : «این اثر هشت قطعه مجزا و در عین حال مرتبط به هم دارد. و با قطعه‌ای آغاز می‌ود که تلاش برای رسیدن از راهی دور را منعکس می‌کند. در عین حال واژه دور را می‌توان هم متضاد نزدیک دانست و هم با تغییر تلفظ - ضمه بر واج د - آن را دُور ایقاعی معنا کرد.»

6 –  ایران من

درخشش آوازه‌خوانان با «جانی از دور»

ایران من، آخرین آلبوم همایون شجریان با همکاری سهراب پورناظری در مسند آهنگساز است که مراسم رونمایی این آلبوم در تالار وحدت به یکی از شلوغترین مراسم‌های رونمایی آلبوم در کشور بدل شد.

آلبوم ایران من شامل دوازده قطعه آواز و تصنیف است که در آن از سروده‌های شاعران کهن و معاصر مثل فردوسی، سعدی، خواجه شمس‌الدین محمد، اسحاق انور، پوریا سوری و اهورا ایمان بهره گرفته شده است.

گفتنی است در این آلبوم علاوه بر نوازندگان ایرانی، تعدادی نوازنده خارجی نیز حضور دارند و بخش‌هایی از ضبط این پروژه در خارج از ایران انجام شده است. در این اثر دل‌نیا آرام، بعنوان خواننده سوپرانو حضور داشته و از نوازندگان آن می‌توان به تهمورس پورناظری، مهیار طریحی، آزاد میرزاپور، حسین رضایی نیا، آئین مشکاتیان، آرین کشیشی، آتنا اشتیاقی، عثمان آکتاش، پیام جوانی، آرشاک ساهاکیان، سهراب پورناظری، استفانی بیبو، سارا چازین و گابریل بیستلین اشاره کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار