به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به همت اتحادیه دفتر تحکیم وحدت، ویژه نامه نشریه دانشجویی «تحکیم» منتشر شد.
در این شماره از نشریه دانشجویی «تحکیم» به بررسی ابعاد مختلف ربا خواری و بانکداری اسلامی و تشریح مسائل کلان اقتصادی از دیدگاه اسلامی آن پرداخته شده است.
سردبیر این نشریه در سرمقاله آن اورده است: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷،علما و روحانیون تراز اول کشوری در شورایی تحت عنوان شورای فقهی بانک با محوریت تدوین سند و قانون بانکداری اسلامی گرد هم آمدند تا مشکل ربای بانکی که میراث دوران طاغوت بود را از ریشه حل کنند، تلاشهای این شورا در سال ۶۲منتج به قانون بانکداری بدون ربا بود.
اما تصویب این قانون،فرصت تنفسی خوانده شد که درآن اعضای شورا به تحقیق و تفحص بپردازند تا بتوانند از دل فقه و اصول قانون بانکداری اسلامی را استخراج کنند. اما این اتفاق هیچگاه رخ نداد، اما بر فرض اینکه علما و دانشمندان اقتصادی بنیه علمی و فقهی لازم را برای تدوین قانون بانکداری اسلامی ندارند و باز با فرض اینکه ما به همان قانون بانکداری بدون ربا باید اکتفا کنیم،آیا هم اکنون سیستم بانکداری ما طبق قانون مصوب در شهریور۶۲بدون رباست؟
این سوال و چالشهای ذهنی به دنبال آن یکی از انگیزههای ما برای نگارش و تدوین نشریه ربا و بانکداری اسلامی بود تا شاید صدای مراجع تقلیدی که از ربای بانکها در دروس خارج فقه خود فریاد وااسلاما سرمیدهند،به گوش مردمی برسد که روزی با فریاد یک مرجع درباب تحریم توتون و تنباکو،در اندرونی شاه ایران،قلیان میشکستند.
برای مشاهده این نشریه اینجا را کلیک کنید.