آخرین اخبار:
کد خبر:۸۵۸۵۳۹
در نشست راهبردی جهش تولید علم و صنعت؛

مدرس خیابانی: اقتصاد و صنعت کشور را به بهانه اینکه غربی ها تکنولوژی به ما بدهند معطل کردیم

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: دیگر تمام شد که ما انتظار داشته باشیم نیازمندی‌های کشورمان را خارجی‌ها تامین کنند و ما خیلی اقتصاد، صنعت و کشور را به بهانه اینکه حالا ممکن است آن طرفی‌ها دلشان برای ما بسوزد و چیزی به ما بدهند معطل کردیم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین مدرس خیابانی در «نشست راهبردی جهش تولید علم و صنعت در گام دوم انقلاب» که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، گفت: نجات اقتصاد کشور تولید است و نجات تولید در بومی کردن و بومی کردن بر پایه اتکا به دانشگاه‌ها است.

وی با بیان اینکه در چند سال گذشته از اقتصاد نفتی فاصله زیادی گرفته ایم و رسیدن به خوداتکایی را تجربه می‌کنیم، افزود: باید به دو نکته تولید و تولید بومی توجه کنیم؛ زیرا ایران امروز ثابت کرده است که میتواند و تولید داخلی هم در جریان است.

سرپرست وزارت صمت با اشاره به اینکه ما صنعت و اقتصاد کشور را معطل اظهار داشت: پتانسیل جوان کشور باید به سمت تولید محصول و حل مسائل کشور باشد.

مدرس خیابانی اظهار داشت: نیاز است رییس دانشگاه علم و صنعت این طرح را در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کند که اکثر پایان نامه‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی در خصوص تولیدات داخلی و ساخت قطعات خودرو باشد و مهندسین ما در دانشگاه‌ها موظف شوند که قطعه و ماشین بسازند.

وی تصریح کرد: مقرر شده ۶۰ میلیون دلار از تولیدات داخلی خودرو بومی سازی شود؛ البته این میزان کم است، چون در حال حاضر این بخش بیش از ۲ میلیارد دلار ارزبری دارد. همچنین نیاز است تقسیم کار به وجود آید؛ به طوری که حالا دانشگاه علم صنعت به حوزه خودرو وارد و متمرکز شده است، سایر دانشگاه‌ها در این زمینه وارد نشوند و هر دانشگاه در یک زمینه کار کند.

مدرس خیابانی اظهار داشت: نکته مهم در خصوص ارتباط صنعت و دانشگاه این است که از فاصله‌های فیزیکی ضرر زیادی کرده ایم و باید مکان‌های فیزیکی مشترک را در کنار یکدیگر قرار دهیم؛ به عنوان مثال پارک علم وفناوری در داخل شهرک صنعتی قرار گیرد.

وی عنوان کرد: دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نمیتوانند همه چیز را بسازند؛ زیرا جنس فعالیت دانشگاه‌ها علم و تولید دانش است. برای موفق شدن باید سه ضلع کارخانه، مراکز علمی و کارگاه‌ها به هم متصل شوند و مراکز علمی به کارگاه‌ها متصل شوند تا ایده‌ها به محصول تبدیل شود.

مدرس خیابانی با بیان اینکه ما در حال تجربه یک خوداتکایی هستیم و همه باید در این مرحله تولید، تولید بومی و اتکا بر توان داخلی را بپذیریم، افزود: دیگر تمام شد که ما انتظار داشته باشیم نیازمندی‌های کشورمان را خارجی‌ها تامین کنند و ما خیلی اقتصاد، صنعت و کشور را به بهانه اینکه حالا ممکن است آن طرفی‌ها دلشان برای ما بسوزد و تکنولوژی به ما بدهند معطل کردیم، اما نشد و اکنون باید بپذیریم که کسی چیزی به ما نخواهد داد و حالا هم اگر بدهند ممکن است مثل دوره‌های قبل تکنولوژی‌های دست چندم خود را به ما بدهند.

وی با اشاره به اینکه امروز علی رغم خواست دشمن هم تولید در جریان است و هم در کنار هر واحد صنعتی یک طرح توسعه در حال راه اندازی است، اظهار کرد: دانشگاه‌ها خیلی سال است که نشان داده اند برای حل مسائل اصلی کشور در حال تلاش هستند، ولی به نظر بنده در دانشگاه علم و صنعت نیرو‌های عملیاتی حضور دارند با این وجود ایده‌هایی که در این دانشگاه مطرح می‌شوند باید به محصول تبدیل شوند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار