آخرین اخبار:
کد خبر:۸۶۰۵۸
به همت رادیو گفتگو برگزار شد؛

مناظره سالک، طلائی نیک و حق شناس درباره وحدت

فعالان سياسي با بيان اينكه مبناي وحدت در جامعه، اصول اعتقادي است و منظور از اين اصول اسلامي تجلي يافته در اصول نظام و اصول انقلاب اسلامي است،‌ تصريح كردند: اختلافات سياسي، نتيجه ناديده گرفتن اصول اعتقادي است.

به گزارش گروه سياسي «شبكه خبر دانشجو»، ضرورت وحدت ميان مسئولان نظام و گروه هاي سياسي به عنوان امري اجتناب ناپذير تبديل شده است كه مقام معظم رهبري بيش از بيش در ديدار اخير كارگزاران نظام با ايشان نسبت به آن تاكيد فرمودند.

شبكه راديويي «گفت و گو» در همين راستا ميزگردي با حضور حجت الاسلام احمد سالک، سخنگوي مجمع روحانيت مبارز، رضا طلايي نيک، معاون امور قوا و شوراهاي دبيرخانه مجمع تشخيص مصلحت نظام و محمدجواد حق‌شناس، عضو شوراي مرکزي حزب منحله اعتماد ملي را ترتيب داده است.

آنچه در ادامه مي خوانيد بخش هاي مهمي از ديدگاه هاي اين فعالان سياسي است:  

راديو گفت و گو: اتحاد و وحدت ميان گروه ها و جناح هاي مختلف از اهميت فراواني برخوردار است  به نحوي که مقام معظم رهبري،ايجاد اختلاف ميان گروهها و جناح هاي مختلف را خلاف تقواي الهي دانستند. آقاي سالک، به نظر شما گروههاي سياسي براي دستيابي به وحدت و اتحاد در راستاي فرمايشات مقام معظم رهبري، چه نکاتي را بايد مد نظر قرار دهند؟

حجت الاسلام سالك:

* در زمان ما محور وحدت حضرت مهدي (عج) و در غيبت کبري، در خط طولي اطيعوالله و اطيعو الرسول و  اولوالامر منکم ،محور حرکت امروز مقام معظم رهبري هستند. که حول اين محور بايد بر اساس برنامه تنظيم شده الهي حرکت کرد.

* به سه نكته در باب اطاعت بايد توچه كرد: . نکته اول بايد به انديشه و مباني فکري که عامل اصلي وحدت است،بيش از گذشته توجه کرد دوم اينكه، عامل وحدت مسائل ارزشي و اخلاقي است و جامعه اي که در مسير کسب ملکات اخلاقي، از قبيل صدق و راستي اخلاص و صفاي باطن، برادري و برابري حرکت مي کنند، اين جامعه عامل وحدت اخلاقي را براي خود سرمشق قرار داده است و سوم عمل بر مبناي انديشه وحدت و کسب ملکات اخلاقي است.

* در جامعه اي كه همه به کمک هم مي آيند، برادر يکديگر و پشتيبان هم هستند، اجازه نمي دهند که شکاف يا روزنه اي حاصل شود تا شيطان و جريانات مختلف دشمن از اين روزنه هاي در قالب شبکه هاي نفوذ درون تشکيلاتي، جامعه اي که به اصولي معتقد هستند، که اصل اول آن توحيد و خداپرستي است خدشه اي وارد کند.

راديو گفت و گو: آقاي طلايي نيک، طبق فرمايشات مقام معظم رهبري اتحاد بايد بر مبناي اصول باشد. به نظر شما گروههاي سياسي براي ايجاد اتحاد چه اصولي را بايد رعايت کنند؟
 
طلايي نيک:

* توحيد عملي و توحيد نظري هرچقدرمنطبق باشد، يعني آنچه ما اعتقاد داريم، آنچه تعهد اخلاقي داريم و تعهد اعتقادي داريم و آنچه که مشترکات فکري و انديشه اي جامعه ماست، اگر در عمل و رفتار با يک معيارهاي شفاف منطبق باشد، اين مي تواند مقوم وحدت باشد و اتحاد يک ماهيت نهادينه پيدا کند.

* ما مسئولان نبايد فکر کنيم که وحدت  فقط با توصيه و تأکيد محقق مي شود بلكه توصيه و تأکيد نقش موثر و مفيدي دارد، اما بايد زير ساختها و ساختارهاي وحدت آميز را در نظام سياسي، در نظام اجتماعي و در رويکردهاي فرهنگي نهادينه کرد.
 
راديو گفت و گو: آقاي حق شناس، حسب فرمايشات مقام معظم رهبري، خلوص و وحدت بايد در کنار هم باشند. به نظر شما اولين قدم در خلوص و وحدت ميان گروههاي سياسي بايد چه باشد؟
 
حق شناس:

* مهمترين سندي که مي تواند به عنوان يک شاخص و الگو در بحث وحدت مبناي گفت و گوها قرار گيرد، همان قانون اساسي است.

* گروههاي سياسي بايد بتوانند بر اساس مشترکات و مباحثي که حول منافع ملي و حول منافع عمومي جامعه امکان هماهنگي و همکاري وجود دارد را تبيين کنند و بر اساس آن بتوانند همکاري‌هاي خودشان را بر آن مبنا تعريف کنند.
 
راديو گفت و گو: آقاي سالک، طبق فرمايشات مقام معظم رهبري، در داخل کشور، يک عده اي مي خواهند جناح هاي مختلف را  به جان هم بياندازند، و اختلاف ايجاد کنند که اين خلاف تقواست. به نظر شما براي افزايش تقوا بين گروههاي سياسي بايد چه کار کرد؟
 
حجت الاسلام سالک:

* گروههاي اسلامي و اصولگرا، مي بايستي به تقويت و تثبيت اعتقادات مکتبي و ديني خودشان پايبند باشند و اگر اعتقادي در اين جهت سست شد، مشکلاتي ايجاد مي کند.

* فرهنگ مکتب اسلام را بايد عميقاً شناخت. يعني تعميق در معارف ديني از رسالت انسان‌هاي اصولگرا و فعال در صحنه‌هاي مختلف حکومتي است.

* نكته مهم ديگر در اين ميان رشد و ارتقاء فهم سياسي است. اين فهم سياسي بر اساس فقه سياسي شکل مي گيرد که مبناي ارزشي دارد.

* انسان با تقوا صرفاً اين نيست که به نماز و روزه اش بپردازد، بلکه تحقق اين تقوا در سطح جامعه بشري در گسترش عدل و عدالت است. در فروبردن خشم و عصبيت جاهلانه است. در خواباندن آتش هايي است که ديگران تلاش مي کنند در جامعه اختلاف بياندازند.

* اين اطلاع رساني شفاف، آتشي را که ديگران براي رشد اختلاف و تفرقه ايجاد مي‌کنند را خاموش مي‌کند. مردم وقتي بفهمند که اين شايعات و اين توطئه ها موجب مي شود اختلافات را زيادتر کند و به آن وحدت ضربه بزند، به فهم جريانات پشت پرده و آن فهم سياسي و بصيرتي که پيدا مي کنند، آن آتش را خاموش مي کنند.

راديو گفت و گو: آقاي حق شناس، به نظر شما با تحليل هايي که آقاي سالک ارائه دادند، رفاه و اعتماد شکل مي‌گيرد؟

حق شناس:

* براي اين که گروه‌هاي سياسي فعال در عرصه جامعه بتوانند به وحدت عملي برسند، نيازمند توجه به مباني دقيق تري در عرصه قانون و در عرصه رعايت قوانين و حوزه هايي است که مقامات اجرايي، سياسي، تقنيني و قضايي کشور هم بدان عامل شوند و تضمين هاي لازم را براي فعاليت گروه‌هاي سياسي بتوانند، به عنوان يک بستر لازم در جامعه مهيا کنند که اين اتفاق بيافتد.

* گروه هاي سياسي با کادر سازي و تربيت نيروهاي دروني و آموزش نيروهايي که درون احزاب فعاليت مي کنند، مي توانند از طريق رعايت اين شاخص ها و ارتقاء نيروها، هم به لحاظ کمي و هم به لحاظ کيفي، زمينه فعاليت سياسي را حول مشترکات به نيروهاي خودي آموزش دهند.
 
راديو گفت و گو: آقاي حق شناس، شما مي فرماييد که بايد جزئيات را بيشتر بگوييم، خود شما وارد جزئيات مي شويد و بحث را باز مي کنيد.

حق شناس:

* کميسيون ماده 10 احزاب، به عنوان يک مرجعي که امروزه محل رسيدگي و بررسي در اين بخش است. حتي اخيراً بحثي مطرح شد در خود مجلس شوراي اسلامي که مي خواست قانون انتخابات و قانون احزاب را مورد مطالعه و بررسي قرار دهد.  به نظر من در اين مقطع ما بايد حداقل هايي را براي فعاليت حزبي در کشور بر اساس قوانين موجود بتوانيم تبيين و روشن کنيم.

* يک نگاهي در بخشي از دولت يا دستگاه اجرايي مطرح است که نگاهي را مطرح مي کند به عنوان اينکه کشور شايد نياز به يک حزب داشته باشد يا مثلاً تلقي از حزب واحد يا حزب الله را مطرح مي کند و اين که مثلاً همه بايد در حوزه يک فعاليت حزبي شاخص عمل کنند و نياز به حزبي نباشد.

* در اين بحث ما بايد شفاف سازي کنيم و حداقل فعاليتهايي را که براي احزاب در کشور به رسميت شناخته شده، به سمت يک تعريف حداکثري و مشارکت حداکثري پيش بريم.از طرف ديگر زمينه اي شود که خود احزاب اين امکان را فراهم کنند، حتي در حوزه هاي متفاوت ،چه احزاب اصلاح طلب، چه احزاب اصولگرا، مي توانند روي اين محورها مشترکاتي که در جامعه وجود دارد و حول منافع ملي و مشخصاً تمام اصول قانون اساسي، در دستور کار قرار گيرد.

راديو گفت و گو: آقاي سالک،آقاي حق شناس انتقاداتي به حوزه عمل احزاب داشتند. من از شما ديدگاهتان را مي خواهم جويا شوم؟

حجت الاسلام سالک:

* ما هم معتقديم به گفت و گوي منطقي، عاقلانه و شجاعانه، با يک همدلي در راستاي حفظ و حدت و اتحاد.

* اجراي قانون عامل وحدت حرکت احزاب و جريانات سياسي در جامعه است. گاهي اختلاف سلايق، گاهي جهل،گاهي عناد و گاهي هم اصرار بر يك انديشه باطل اختلاف ايجاد مي كند و اين درست نيست.

* گاهي انتقاد ها به گونه اي است که منجربه اختلافات و درگيري هاي لفظي و بعداً هم مقاله ها و رسانه ها و استفاده از ابزارهاي رسانه ي عليه يکديگرمي شود كه اين به مصلحت کشور نيست.

راديو گفت و گو: آقاي طلايي نيک نظر شما چيست؟
 
طلايي نيک:

* آنچه که وحدت را تحقق مي دهد يک مبناي روشن است. مبناي ما اصول است و منظور اصول اسلامي است که تجلي يافته در اصول نظام و اصول انقلاب اسلامي است.

* اصولي كه ما در حوزه وحدت به دنبال آن هستيم در سه مقوله اصول اعتقادي، اصول اخلاقي و اصول قانوني نهفته است.

* مصاديق وحدت شکني، اختلاف، تفرقه، تنش، حتي در همين يکسال ما شاهد بوديم يا در برخي برهه ها اين بوده که بخشي از اصول  در اين سه مقوله شکسته شد. يعني يا اصول اعتقادي را کم رنگ کرديم يا ناديده گرفتيم./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار