معاون بهداشتی وزارت بهداشت پروتکلهای بهداشتی زمان اجرای برگزاری آزمونهای سراسری را تشریح کرد و گفت: برگزار نشدن کنکور آسیب روحی و روانی به جوانان میزند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا رئیسی معاون بهداشتی وزیر بهداشت درباره پروتکلهای بهداشتی اجرای آزمونها و کنکور سراسری گفت: کنکور چند جنبه دارد و باید آن را جامعتر ببینیم چون تنها به برگزاری آزمون و اجرای پروتکلهای بهداشتی محدود نمیشود. همه افراد به نوعی تجربه کنکور را دارند. خود کنکور یک عامل استرس زا است و داوطلب مانند دونده ماراتن باید خودش را آماده کند.
رئیسی افزود: فردی که میخواهد کنکور بدهد آن را به نوعی برنامه ریزی میکند. درس خواندن کنکور یک کار طلاقت فرسا است و اگر خیلی آن را طولانی کنیم و بگوییم اصلا برگزار نمیشود جوانان از نظر روحی روانی آسیب میبینند.
پروتکلهای بهداشتی جدید برای برگزاری آزمونها وی یادآور شد: قبلا پروتکلهای بهداشتی برای برگزاری آزمونها را ابلاغ کردیم، اما پروتکلهای جدید برای حفظ و صیانت از سلامت داوطلبان و فرزندان این کشور بسیار سختگیرانهتر است.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت با اشاره به تفاوتهای پروتکلهای بهداشتی جدید اجرای آزمونها یادآور شد: محل برگزاری آزمون از قبل باید از سوی کارشناسان معاونت بهداشتی وزارت بهداشت تایید شود. میزان تراکم صندلی ها، شرایط تهویه فضا، میزان فاصله صندلی ها، میزان تراکم محیطی و ضدعفونی کردن محیط همه اهمیت دارند.
رئیسی یادآور شد: پذیرایی در آزمون در بخش جداگانهای قرار میگیرد. بازدید بدنی هم شکل اش تغییر میکند و با استفاده از دستگاههای راکتی بازرسی بدنی صورت میگیرد.
ماسک از سوی ما به داوطلب داده میشود وی با بیان اینکه مطرح شده است که برخی خودشان را برای جایگذاری تقلب در ماسک در زمان امتحان آماده کرده اند، گفت: بر همین اساس ماسک هم از سوی ما به داوطلب داده میشود تا امکان تقلب نباشد.
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: هم دست و هم خودکار و مداد داوطلب ضد عفونی میشوند. تجمع نباید در محل آزمون صورت گیرد. افراد امتحان را میدهند و از یک در دیگر خارج میشوند. نکته مهم این است که کنکور باید اجرا شود و سعی میکنیم آن را به بهترین وجه اجرا کنیم و سلامت داوطلبان حفظ شود.
اگر شرایط حوزهای آماده نباشد اجازه برگزاری آزمون در آن محل داده نمیشود وی افزود: ضمن اینکه اگر در جایی و محل حوزهای این شرایط آماده نباشد اجازه نمیدهیم که محل اجرای آزمون باشد.
رئیسی در پیشنهادی عنوان کرد: نمیدانم این کار شدنی است یا خیر، اما اگر بشود در جایی که هوا اجازه میدهد و سرپوشیده نباشد، بتوان در آن کنکور برگزار کرد، میتواند کمک کننده باشد.
وی اظهار داشت: تاخیر در کنکور دو نکته دارد. باید روند بیماری را ببینیم که به چه صورت است و اینکه زمانی کنکور را برگزار کنیم که بیماری در پایینتر سطح باشد قابل پیش بینی نیست. ضمن اینکه اگر این امتحان آبان برگزار شود، نظر کارشناسی من این است که این موضوع با آنفولانزا که گروه هدف اش جوانان است همپوشانی پیدا میکند دردسر آن بیشتر است.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت در زمینه انتقال دانشجویان به محل زندگی خودشان و تسهیلات در این زمینه گفت: از ابتدای موضوع بحران کرونا وزارت علوم و وزارت بهداشت این تسهیلات را برای دانشجویان قائل شدند که اگر امکان وجود داشته باشد، دانشجو به شهر خودش مهمان شود.
نگرانی اصلی برای بازگشایی دانشگاهها به دلیل استفاده از خوابگاه وی اظهار داشت: نگرانی اصلی ما برای بازگشایی دانشگاهها نسبت به بازگشایی مدارس بیشتر است علت اصلی آن استفاده از خوابگاه است. چون خوابگاه محلی است که کنترل آن بسیار سخت است.
رئیسی اظهار داشت: ضمن اینکه آموزش آنلاین هم در دسترس دانشجویان قرار گرفته است و از آن میتوان به منظور عدالت آموزشی بهره برد. این کار کمک میکند که درس یک استاد برجسته در دسترس همه مناطق کشور قرار گیرد.
وی درباره این پرسش که آیا دانشجوی ایرانی که در خارج از کشور تحصیل میکند در صورت ابتلا به کووید ۱۹ امکان انتقال به داخل دارد یا خیر گفت: برای انتقال دانشجویان خارج از کشور به داخل کشور وزارت بهداشت یک سری اصولی دارد. اینکه هر فرد باید چند واحد بگذراند و واحدهای آن را تطبیق دهد، این روند مثل قبل است و فرقی نمیکند که فرد کووید ۱۹ گرفته است یا خیر.