آخرین اخبار:
کد خبر:۸۶۲۷۵۱

سناریوی «زانو روی گردن»، این بار در انگلیس +فیلم

انتشار یک ویدئوی جنجالی که نشان می‌دهد یکی از افسران پلیس لندن زانوی خود را بر روی گردن یک مظنون سیاهپوست فشار می‌دهد خشم عمومی را برانگیخته است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، به تازگی یک نوار ویدئویی جنجالی، اینبار از انگلیس بیرون آمده که برای معترضان به خشونت و تبعیض‌نژادی پلیس، یادآور حادثه غم انگیزی است که برای «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست ۴۶ ساله آمریکایی به وقوع پیوست.

فلوید، اوایل خردادماه زیر زانوی افسر پلیس سفیدپوست شهر «مینیاپولیس» ایالت «مینه‌سوتا» آمریکا جانش را از دست داد.

طبق گزارش شبکه انگلیسی «بی بی سی»، یک کلیپ ویدئویی که در «ایسلینگتون» لندن ضبط شده است، دو افسر پلیس را در پیاده‌رو خیابانی نشان می‌دهد که یک مظنون سیاهپوست را در حالیکه دستنبد به دستانش زده‌اند، نگه داشته‌اند و یکی از افسران پلیس زانوی خود را روی گردن این مرد سیاهپوست فشار می‌دهد.

انتشار این کلیپ ویدئویی واکنش‌های منفی زیادی را به همراه داشت به طوریکه پلیس کلان‌شهر لندن و مقام‌های این شهر را به واکنش واداشت و در پی آن یکی از دو افسر پلیس از انجام وظیفه عملیاتی خود اخراج شد..

طبق گزارش شبکه بی بی سی، «استیو هاوس» معاون کمیسر پلیس لندن نیز این تصویر ویدئویی را بسیار ناراحت کننده توصیف کرد.

در این کلیپ ویدئویی، یکی از افسران پلیس از زانوی خود برای کنترل مظنون استفاده می‌کند و یکی از دستان خود را نیز روی سر این مرد سیاهپوست قرار داده است.

مرد سیاهپوستی که دستبند به دستانش زده شده است به طور مداوم فریاد می‌زند: «از روی گردن من بلند شو» و در نهایت افسر پلیس اجازه می‌دهد که روی زمین بنشیند.

کد ویدیو
 
یکی از شاهدان ماجرا در توصیف اتفاقاتی که در صحنه رخ داده است به خبرنگار بی بی سی گفت: «نگران بودم که جانش را از دست بدهد. جورج فلوید هم به همین شیوه کشته شد. اگر جمعیت از این کار پلیس فیلم نمی‌گرفتند، ممکن بود که او را خفه کنند یا گردنش را بشکنند. او با دستبند روی زمین افتاده بود، پس چه دلیلی داشت که زانویشان را روی گردن وی بگذارند؟»

انتشار این نوار ویدئویی واکنش «صادق خان» شهردار لندن را نیز به همراه داشت که در این خصوص گفت: «من عمیقاً از این حادثه دلخراش نگران شدم و این موضوع را با افسران ارشد پلیس لندن بعنوان یک موضوع فوری و مهم مطرح کردیم».

وی ادامه داد: «من از این حقیقت بسیار خوشحالم که این مسئله خیلی فوری مورد بررسی پلیس لندن قرار گرفت و به درستی به دفتر مستقل نظارت بر رفتار پلیس (IOCP) ارجاع داده شد».

بر اساس این گزارش، دفتر مستقل نظارت بر رفتار پلیس انگلیس اعلام کرده است که تحقیقات مستقلی درباره این رخداد انجام خواهد داد.

فلوید شهروند سیاهپوست آمریکایی در تاریخ ۲۵ ماه می (پنجم خردادماه) در حالیکه التماس می‌کرد: «نمی‌توانم نفس بکشم»، به مدت ۹ دقیقه زیر زانوی افسر پلیس سفیدپوست آمریکایی محبوس شده بود و در نهایت جان خود را از دست داد.

قتل فلوید به اعتراضاتی در مینیاپولیس و در پی آن دیگر شهر‌های آمریکا و حتی شهر‌های دیگر کشور‌های جهان علیه خشونت و تبعیض نژادی پلیس آمریکا منجر شد و درخواست‌ها برای اصلاح نیروی پلیس آمریکا افزایش یافت.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار