تعویق چندباره زمان برگزاری کنکورهای سراسری و اظهارنظرات متفاوت مسئولان درباره رخداد این رویداد بزرگ، جمعیت زیادی از جوانان کشور و خانوادههای آنها را بلاتکلیف و مضطرب کرده است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیا معصومی- کنکور ۹۹، قصهای که هرکدام از مسئولان سرانجامی برای آن مینویسند و برای داوطلبان به غصه تبدیل شده است. کنکورهای امسال را باید در کتاب گینس ثبت کرد، چون در هیچ دورهای به اندازه امسال مسئولان نمیتوانستند اینقدر سرنوشت داوطلبان را به بازی بگیرند و از کاه کوه بسازند. از همان روزی که کرونا وارد کشور شد و زمزمههای تعویق زمان برگزاری کنکور به گوش رسید مسئولان کشور هرکدام نظر و تبصرهای دادند.
همه برای آنکه خودی پیش جوانان و خانوادههایشان نشان دهند با شنیدن صدایی خود را طرفدار سلامت داوطلبان دانستند و در مصاحبهای حامی تعویق یا عدم تعویق برگزاری کنکورهای سراسری شدند، درواقع بسته به آنکه صدای اعتراض به لغو برگزاری آزمون شنیده بودند یا تعویق، صحبتهای خود را به حمایت از آنها همسو میکردند. تا اینکه ستاد ملی مبارزه با کرونا پیش افتاد و تصمیمگیریهای مهم به آنها واگذار شد، تصمیمگیریهایی از جمله تعیین بهترین زمان برای برگزار کنکورهای سراسری.
مطرح شدن به چه قیمت؟ موضوع جابجایی زمان برگزاری کنکورهای سراسری مانند اجرای هر برنامه دیگری موافقان و مخالفان خاص خود را دارد و متاسفانه در این ماجرا همه مسئولان در کشور خود را صاحب نظر میدانند و هر بار نظر و استدلالی رو میکنند تا فالوورهای بیشتری را برای خود در صفحات مجازی جمع کنند فارغ از آنکه با اعلام هر خبر و نظری خانوادهای نگران و داوطلبی در این روزهای حساس مضطرب میشود.
در عیان مرجع ستاد کروناست، اما در خفا همه صاحب نظرند با اینکه همه میدانند مرجع اصلی تصمیمگیری، ستاد ملی مبارزه با کروناست، اما این موضوع را ندید میگیرند و هرکدام نظری میدهند؛ یکی میگوید باید قوانین سختگیرانه حاکم باشد، یکی میگوید کنکور را مجددا به تعویق میاندازند، یکی دیگر معتقد است کنکور باید زودتر از اینها برگزار میشد وغیره.
رییس جمهور حسن روحانی رییس جمهور در یکی از جلسات ستاد کرونا اعلام کرد: تجمعات از قبیل عزا، عروسی، سمینار و جشنواره غیرقابل قبول است و برای برگزاری کنکور هم اگر وزارت بهداشت موردی نداشته باشد چارچوبی تعریف خواهد شد.»
وزیر کشور رحمانی فضلی وزیر کشور اعلام کرد: «کنکور در زمان مقرر و با رعایت شیوهنامههای بهداشتی برگزار میشود. نظر وزارتخانههای علوم، بهداشت و آموزش و پرورش آن است که روزهای کنکور سراسری به ۴ روز افزایش یابد.»
وزیر علوم منصور غلامی وزیر علوم اعلام کرد: «کنکور سال ۹۹ در زمان مقرر برگزار میشود.»
استاندار تهران انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران درباره برگزاری کنکور گفت: «کنکور در استان تهران قطعا بار عایت پروتکلها برگزار میشود و سالنهای محل برگزاری کنکور پس از هر آزمون ضدعفونی خواهد شد.»
سخنگوی سازمان سنجش فاطمه زرینآمیزی سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور از افزایش روزهای برگزاری آزمونهای سراسری خبر داد و گفت: به دلیل مساعدت بیشتر با داوطلبان و حفظ سلامتی آنها روزهای برگزاری کنکور کارشناسی ارشد از ۲ به ۳ روز و کنکور سراسری از ۲ به ۴ روز افزایش پیدا میکند.»
وی تاکید کرد: «تصمیمی برای به تعویق انداختن کنکور سراسری گرفته نشده است و مطابق گذشته این کنکور آخر مردادماه برگزار خواهد شد.»
معاون درمان وزیر بهداشت قاسم جانبابایی معاون درمان وزیر بهداشت درباره زمان اعلام شده برای برگزاری آزمونهای سراسری بیان کرد: «در رابطه با نحوه و زمان برگزاری کنکور ستاد ملی کرونا تصمیم میگیرد و ملاحظاتی وجود دارد که در حال مطالعه هستند و هنوز تصمیم قطعی نگرفتهاند.»
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس فاطمه محمدبیگی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: «تا زمانی که از تضمین سلامت شرکت کنندگان در کنکور اطمینان حاصل نشود اجازه برگزاری داده نخواهد شد. اگرچه امروز سرنوشت عده زیادی از جوانان ما با این آزمون بزرگ علمی گره خورده است، اما باید مراقب باشیم تا سلامت نسل جوان ما به این دلیل به خطر نیفتد.»
محمدبیگی افزود: «سلامت دانشآموزان از هر مسئله دیگری برای ما مهم و واجبتر است؛ بنابراین در این شرایط و تا زمانی که وضعیت به سمت بهبودی نرود، امکان برگزاری کنکور فراهم نیست. اولویت امروز کشور جلوگیری از شیوع کرونا و حفظ سلامتی مردم است و تا تعیین تکلیف وضعیت کرونا و شرایط کنونی کشور که مناسب هم نیست به نظر میرسد فعلا برگزاری کنکور به تعویق میافتد.»
نایب رییس کمیسون آموزش و تحقیقات مجلس محمد وحیدی، نایب رییس کمیسون آموزش و تحقیقات مجلس اعلام کرد: «کنکور سراسری آخر مردادماه (۳۰ و ۳۱ مردادماه) و با رعایت پروتکلهای بهداشتی سختگیرانه برگزار میشود و این موضوع مورد تاکید سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز است.»
رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس حجتالاسلام نصرالله پژمانفر، رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع برگزاری کنکور سراسری به این کمیسیون مربوط نیست، اما به دلیل دغدغههای موجود و شکایات مختلف برگزاری آزمون سراسری را کمیسیون اصل ۹۰ بررسی میکنیم.»
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس احمد نادری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: «در موضوع برگزاری یا عدم برگزاری کنکور حفظ جان موکلان و شهروندان از هرچیزی مهمتر است و اگر تا زمان کنکور همچنان شاهد ادامه پیک دوم کرونا باشیم و در این شرایط وزارت علوم بر برگزاری کنکور سراسری در موعد تعیین شده اصرار کرده و تمکین نکند، درمجلس شورای اسلامی طرح ۲ فوریتی خواهیم داد و اگر مجددا عمل نشود از ابزارهای قانونی همچون سوال از وزیر و استیضاح وی استفاده میکنیم.»
وی همچنین در توئیتی نوشت: «در جلسه با وزیر بهداشت و برخی از مسئولان آزمونهای سراسری، وی معتقد است که تعویق دو هفتهای کنکور دکتری و ارشد برای جواب دادن پروتکلهای سختگیرانه فعلی به منظور پایین آمدن آمار مبتلایان بوده، اما برخی اصرار به برگزاری آزمون به هر قیمتی دارند. در صورت اصرار قطعا مسئولیت کار با خودشان است.»
معاون آموزشی وزارت بهداشت حقدوست معاون آموزشی وزیر بهداشت با اشاره به برگزار کنکورهای سراسری اظهار داشت: «برخی از امتحانات، امتحانات کلیدی هستند و قابل تغییر نیستند. نمونههای آن کنکور در ایران و برخی آزمونهای علوم پزشکی است که بسیار حساس بوده و به صورت ملی برگزار میشوند و امیدواریم با رعایت پروتکلهای بهداشتی طبق زمانبندی انجام گیرد.»
وی افزود: «در مورد سایر امتحانات باید وضعیت آینده را رصد کنیم و براساس آن تصمیم بگیریم و از آنجایی که تغییرات بیماری به سرعت انجام میشود تصمیمگیری از اکنون برای آزمونهای دو ماه آینده درست نبوده و عجولانه است.»
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش قاسم احمدی لاشکی معاون حقوقی و امرو مجلس وزارت آموزش و پرورش گفت: «برای تعیین زمان قطعی برگزاری کنکور تا ستاد ملی کرونا نظر ندهد نباید نظر بدهیم، اما داوطلبان فعلا خودشان را برای ۳۱ مردادماه آماده کنند، بهداشت محیط جلسه برگزاری با وزارت علوم است که قطعا برنامهریزیهای لازم را دارد و کار سختی نیست.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت
رییس معاون بهداشتی وزیر بهداشت درباره برگزار کنکورهای سراسری بیان کرد: «برگزار نشدن کنکور آسیب روحی و روانی به جوانان میزند. تاخیر در کنکور دو نکته دارد باید روند بیماری را ببینیم که به چه صورت است و اینکه زمانی کنکور را برگزار کنیم که بیماری در پایینترین سطح باشد (که این موضوع قابل پیشبینی نیست) ضمن اینکه اگر این کنکور آبان ماه برگزار شود نظر کارشناسی من این است که این موضوع با آنفولانزا که گروه هدفش جوانان است همپوشانی پیدا میکند و دردسر آن بیشتر است.»
مشاور وزیر بهداشت علیرضا وهابزاده مشاور وزیر بهداشت در یک گفتگوی ایسنتاگرامی از تعیین تکلیف زمان برگزاری آزمونهای دکتری و کارشناسی ارشد خبر داد و گفت: «پیشنهاد وزیر بهداشت برای برگزاری این آزمونها تأخیر چند هفتهای است. طبق اعلام وزیر بهداشت جلسهای سه ساعته برای تعریف تاریخ جدید برگزاری آزمونها با حضور وزیر بهداشت، معاونان وزارت علوم و مسئولان سازمان سنجش برگزار شد که در نهایت بی نتیجه ماند. سازمان سنجش همچنان برای برگزاری آزمونها در تاریخ قبلی اصرار دارد و اعلام کرده است که با توجه به نزدیکی زمان برگزاری کنکور دوره دکتری، سوالها طراحی و در کشور توزیع شده است و اساتید طراح سوال در قرنطینه هستند؛ از همین رو باید این آزمونها در زمان مقرر برگزار شود.»
وهابزاده گفت: «جلسهای نیز در خصوص زمانبندی جدید کنکور با توجه به پیشنهاد وزیر بهداشت یعنی برگزاری آزمونها با تاخیر چند هفتهای، با حضور نمایندگان وزارت بهداشت، وزارت علوم و مسئولان سازمان سنجش برگزار میشود.»
وزیر بهداشت سعید نمکی، وزیر بهداشت درباره برگزار جلساتی برای تعیین زمان کنکور گفت: سالمترین شیوه برگزاری کنکور را اعلام میکنیم. بعد از پانزدهم شهریور ماه احتمال همزمانی پیک کرونا و آنفولانزا وجود دارد. احتمال تعویق آزمون دستیاری پزشکی مردادماه منتفی است. اگر کار به بعد از اواسط شهریور بکشد، با حذف کنکور مواجه خواهیم شد.
منم منم گفتنهای مسئولان به ضرر جوانان است البته از حق نگذریم ستاد ملی مبارزه با کرونا هم برای آنکه قدرت خود را نشان دهد هیچکدام از آنها را قبول نمیکند و کاملا خودمختار رای میدهد یعنی اگر همه بگویند کنکور باید به تعویق بیفتد اعلام میکند زمان برگزاری کنکور تغییر نخواهد کرد، اما اگر همه نظر دهند که کنکور در زمان خودش برگزار شود لحظه به لحظه مسئولان ستاد کرونا در صفحات مجازی خود روزشمار و ثانیه شمار تعیین زمان برگزاری کنکور به راه میاندازند و شده یک هفته زمان را تغییر میدهند.
جنگ لفظی بین مسئولان و دخالتهای بیشمار آنها در کارهای یکدیگر سرنوشت جوانان زیادی را تحتالشعاع قرار داده است و روز به روز شرایط را برای آنها سختتر میکند در این روزهای کرونایی که کارشناسان بهداشتی بر حفظ سلامتی و تقویت سیستم ایمنی بدن تاکید دارند شاید اعلام یک تصمیم قاطع از یک مسئول و احترام گذاشتن دیگران به آن تصمیم، قدری از استرس و اضطرابهای داوطلبان را که میتواند مسبب بیماریهای بسیار باشد، مرهم شود.
خدا پدرتون رو بیامرزه حرف دل ما رو زدین. اون نماینده مجلسی که تازه شرف یاب شده، حق داره خودش رو گم کنه و توی صفحه شخصیش زیرآب وزیر و مسئولین سنجش و... رو بزنه. آخه تا دیروز فقط صد تا فالوور داشت حالا صد برابر کامنت فدایت شوم براش ارسال میشه...
تمام افرادی که نام بردید، همه متخصص و صاحبنظرند. اگر کمیسیون آموزشوپروش مجلس یا وزارت بهداشت متخصص امر نیست، پس وزارت نیرو باید نظر بدهد؟!
بعد از پنجاه سال برگزاری کنکور، همچنان نتوانستهاند صندلی مناسب برای چپدستها آماده کنند؛ چطور انتظار داشته باشیم که پروتکلهای بهداشتی (!) رعایت شود؟!
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
کنکور رو سر زمان خودس بگیرید تموم بشه بره
سلامت جسمانی هم داشته باشیم اصلا سلامتی روانی برامون نمونده
بعد از پنجاه سال برگزاری کنکور، همچنان نتوانستهاند صندلی مناسب برای چپدستها آماده کنند؛ چطور انتظار داشته باشیم که پروتکلهای بهداشتی (!) رعایت شود؟!