گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - احمد رضاپور؛ کریستوفر فیلیپس تحلیلگر «میدلایست آی» در گزارشی با عنوان «چطور جنگ در لیبی و سوریه درهم تنیده شده است» نوشت: وقتی مصر تهدید به مداخله در جنگ لیبی کرد، پیامی دلگرم کننده از دمشق برای قاهره رسید. با وجود اینکه نظام سوریه خود درگیر یک جنگ فرسایشی با هزاران جنگجوی خارجی است، شاید ورود به نزاع [در کشور دیگر] عجیب به نظر برسد. امّا در پشت تمایل سوریه به جبهه حفتر هدفی بزرگتر قرار دارد و آن نزدیکی به مصر و متحدانش است.
گرچه بحران سوریه و لیبی دو مسیر متفاوت را [از سال ۲۰۱۱] طی کرده، امّا لیبی به دفعات بر روند جنگ سوریه اثر گذاشته است. اوّلین اثر بحران لیبی بر سوریه، مسلّح شدن مخالفان اسد [با الهامگیری از روند سقوط قذافی] بود. در ابتدای امر با شروع بحران سوریه از مارس ۲۰۱۱، حرکت اعتراضی علیه رئیس جمهور اسد فاقد خشونت [!] و تاثیر گرفته از انقلابهای تونس و مصر بود که بدون خونریزی گسترده انجام گرفت. به تدریج بخشی از جریان اعتراضات در سوریه، الگوی لیبی را مدنظر قرار دادند که طی آن قذافی با شورش مسلّحانه و [بمباران گسترده توسط ناتو] سرنگون شد.
با محوریت فرانسه و انگلیس از پایگاههای نظامی فوق در سراسر اروپا (به غیر از امارات و قطر باقی عضو ناتو هستند) هفت شهر لیبی بمباران شد
نیروی دریایی آمریکا و انگلیس اقدام به محاصره لیبی کردند و از دریا اقدام به شلیک موشک کروز به شهرها میکردند