با شیوع ویروس کرونا استفاده از ماسک اهمیت پیدا کردهاست، اما باید بدانید که هر ماسکی قابلیت جلوگیری از سرایت بیماری را ندارد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، این روزها با همهگیری ویروس کرونا و کمبود تجهیزات محافظتی، بسیاری از افراد به ماسکهای پارچهای خانگی روی آوردند تا به جلوگیری از شیوع ویروس کمک کنند اما تحقیقات نشان میدهند که همه ماسکها استانداردهای لازم برای جلوگیری از سرایت این ویروس را نداشته و کاملا ناکارآمد هستند.
یک مطالعه جدید نشان میدهد برای اینکه ماسکهای پارچهای خانگی بتوانند از انتقال ویروس جلوگیری کنند باید حداقل دو لایه پارچه داشته باشند. اگر از ماسکهای تکلایه استفاده میکنید با اطمینان میتوان گفت که اینگونه ماسکها از سرایت بیماری جلوگیری نمیکنند.
این گروه تحقیقاتی در استرالیا با استفاده از سیستم روشنایی LED و دوربینهای پرسرعت، پراکندگی ذرات معلق هنگام صحبت کردن، عطسه و سرفه را مشاهده کردند. این آزمایش روی افرادی صورت گرفته که مشکلات تنفسی نداشته، سرفه و عطسه عادی دارند و ممکن است ناقل بیماری کرونا و بدون علامت باشند.
بعد از بررسی فیلم ضبط شده، محققان اثربخشی ماسکها را دستهبندی کردند که در این میان ماسکهای سه لایه (مانند ماسکهای سه لایه جراحی) موثرترین گزینه برای جلوگیری از بیماری بودند. بطور کلی تعداد لایههای ماسکها و کارآیی آنها با یکدیگر رابطه مستقیم دارد، هر چه تعداد لایهها بیشتر باشد، محافظت در برابر انتشار ذرات و جلوگیری از بیماری بیشتر است. همچنین این فیلم نشان میدهد که ماسکهای تک لایه به سختی از انتشار ذرات محافظت کرده و حتی ذرات معلق در هوا بعد از عطسه یا سرفه به خوبی قابل مشاهده است.
این گروه خاطرنشان کردند که علاوه بر تعداد لایهها سبک دوخت نیز در جلوگیری از بیماری موثر است. ماسکهایی که با استانداردهای مرکز کنترل بیماری (CDC) دوخته میشوند، بسیار موثرتر از ماسکهای تکلایه دوخته شده با تیشرتهای پنبهای هستند؛ بنابراین بار دیگر که بیرون میروید مطمئن شوید که ماسک شما کارایی لازم را دارد. ماسکی را انتخاب کنید که حداقل دولایه پارچه داشته و براساس استاندارهای مرکز کنترل بیماریها (CDC) دوخته شده باشد.