فرمانده انتظامی تهران بزرگ از عدم جمع آوری معتادان متجاهر به بهانه کرونا انتقاد کرد و گفت: بین ۱۰ تا ۱۵ هزار معتاد متجاهر هنوز در سطح شهرها هستند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار رحیمی در حاشیه پنجمین مرحله از طرح عملیاتی ظفر در پاسخ به پرسشی درباره چرایی افزایش معتادان متجاهر، اظهار کرد: طبق آمارهای ما هنوز هم بین ۱۰ تا ۱۵ هزار معتاد متجاهر در سطح شهر تهران حضور دارند که عمده این افراد در مناطق جنوبی بوده و حضورشان باعث ایجاد مزاحمت و کاهش احساس امنیت شهروندان و به ویژه زنان و کودکان شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۰۰۰ ظرفیت در مراکز جمع آوری معتادان متجاهر خالی است، اظهار کرد: متاسفانه به بهانه کرونا از پذیرش معتادان خودداری میکنند. حدود همین تعداد نیز در مراکز بازپروری نگهداری میشود، اما لازم است مسئولان و دستگاههای مربوطه مسئولانهتر عمل کنند.
وی با اشاره به جلسهای که صبح امروز با حضور معاون وزیر بهداشت و نمایندگانی از استانداری دستگاه قضایی و ... داشته است، گفت: در این جلسه تاکید کردیم که جمع آوری معتادان نیاز به عزمی جدی دارد مخصوصا اینکه با اصلاح مصوبهها دیگر امکان نگهداری معتادان تا یک سال هم وجود دارد و همین موضوع میتواند سبب یک برنامه ریزی درست برای بازپروری و مهارت آموزی به معتادان برای بازگشت به جامعه باشد.
رحیمی تصریح کرد: بهانه کردن کرونا و عدم پذیرش ایراد دارد ما در تمام دورهها طرح جمع آوری داشتیم و همواره معتادان طبق پروتکلهایی جمع آوری شدند. حالا به این پروتکلها پروتکلهای مربوط به کرونا نیز اضافه شده است که باید رعایت شود نه اینکه اینطور معتادان در معابر حضور داشته باشند. ما امیدواریم که ظرفیتها ایجاد شده و از ظرفیتهای فعلی نیز استفاده شود تا جمع آوری معتادان متجاهر را با قدرت ادامه دهیم.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ همچنین در سخنانی در اجرای پنجمین مرحله از طرح عملیاتی ظفر که پیش از ظهر امروز در ستاد فاتب برگزار شد، گفت: ابتدا لازم میدانم که روز و هفته خبرنگار را به اصحاب رسانه تبریک عرض کنم حقیقتا خبرنگاران در تامین امنیت و فرهنگسازی برای امنیت نقش موثری داشته و همواره در کنار پلیس بوده اند.
وی با اشاره به اجرای مرحله پنجم طرح ظفر نیز گفت: در ادامه این سلسله طرحها و برنامههای عملیاتی برای نظم و امنیت در پایتخت و مبارزه با اخلالگران پنجمین مرحله از طرح ظفر نیز به منظور مقابله با قاچاقچیان، خرده فروشان و جمع آوری معتادان متجاهر به مرحله اجرا در آمد.
وی با بیان اینکه در اجرای این طرح ۲۲۲۴ کیلوگرم انواع مواد مخدر کشف و ضبط شد، گفت: حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد مواد مکشوفه تریاک است، اما متاسفانه در این سری از کشفیات میزان مواد مخدر صنعتی کشف شده نیز رشدی صعودی داشته است که با توجه به تخریب و وابستگی بسیار بالایی که این مواد در مصرف کننده ایجاد میکند امکان ترک کردن بسیار کاهش یافته وهمین موضوع در دراز مدت میتواند منجر به افزایش شمار معتادان متجاهر شود؛ لذا لازم است که خانوادهها و جوانان نسبت به پیامدهای مصرف مواد مخدر آگاه باشند.
رییس پلیس پایتخت ادامه داد: در این مرحله از طرح سه باند بزرگ مواد مخدر شناسایی و متلاشی شد و ۲۵ قاچاقچی عمده مواد مخدر نیز دستگیر شدند که این افراد اقدام به تهیه مواد مخدر از نقاط صفر مرزی کرده و آن را به مرکز کشور انتقال میدادند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر خرده فروشانی نیز که با این افراد در ارتباط بودند شناسایی شده و ۹۲۳ نفر خرده فروش دستگیر شده و پس از تشکیل پرونده به مراجع قضایی تحویل داده شدند.
رحیمی از پلمب ۱۲ مرکز توزیع و مصرف مواد مخدر نیز خبر داد و گفت: در این مرحله از اجرای طرح ظفر ۲۱۰۰ معتاد متجاهر نیز جمع آوری شدند که درصدی از این معتادان در جرایم دیگری نظیر سرقت، خفت گیری، زورگیری، مزاحمت و ... نقش داشتند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ با بیان اینکه ۴۲۰ عدد انواع لوازم استعمال مواد مخدر از این افراد کشف شده است، گفت: ۸۱ دستگاه خودرو و موتورسیکلت نیز در این مرحله از طرح توقیف شده و در مجموع ارزش ریالی اموال مکشوفه بالغ بر ۲۱ میلیارد تومان است.
رحیمی با اشاره به پروندههای کشف شده در این مرحله از طرح گفت: از جمله شیوههایی که از آن برای قاچاق مواد مخدر استفاده شده بود، قاچاق در پوشش کتانی، تابلو، گلیم و ... بود که همکاران من با هوشیاری این موارد را کشف کردند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ در خاتمه نسبت به عوارض مصرف مخدر گل نیز هشدار داد و گفت: دشمنان با برنامه ریزی به دنبال ترویج مصرف مخدر گل هستند. اکثر مواد مخدر از نوع گل که در کشور وجود دارد تراریخته است که این مواد شدت تخریب بسیار بالایی دارد.