مدیر امور هیئت علمی دانشگاه شهيد بهشتي با اشاره به اینکه تنزل علمی اساتید پیشکسوت عملیاتی نیست، گفت: تشویق، بهترین راه انجام فعالیتهای علمی است.
امیر حسین فقهی مدیر امور هیئت علمی دانشگاه شهيد بهشتي در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: ما در دانشگاه شهید بهشتی به معنی واقعی کلمه تنزل علمی اساتید را نداریم. البته شاید در یک مقطعی با توجه به آییننامه استخدامی اعضای هیئت علمی این اقدام انجام شده باشد، اما اجرایش توسط مسئولین وقت دانشگاه، به دليل تلخي كار، بسیار سخت انجام شده است.
وی ادامه داد: اگر عضو هیئت علمی جوان رکود علمی داشته باشد میتوان به او گفت که نسبت به این موضوع آگاه باش و برای آن اقدام کن. اما اگر این کار را برای عضو پیمانی انجام دادیم، و برای عضو رسمی در نظر نگرفتیم. شائبه تبعیض ایجاد خواهد شد. در این صورت عضو پیمانی هم حق دلخوری دارد، از طرف دیگر استادی وجود دارد که سالها رسمی قطعی است و شاید اکنون رکود داشته باشد، یک عضو هیئت علمی جوان باید این موضوع را در نظر بگیرد که این استاد پیشکسوت در زمانی که حتی ممکن است ما متولد نشده باشیم، عضو هیئت علمی بوده، بنابراین لازم است مسئله زمان را در مورد افراد در نظر بگیریم. بنده توصیهای که به اعضای هیئت علمی دارم این است که اگر آمدید در یک مدت زمانی به یک دستاوردهای پژوهشی رسیدید، حق ندارید خودتان را یا با یک عضو پیشکسوت دانشگاه مقایسه کنید. اگر میخواهید مقایسهای انجام دهید باید ضرایب زمانی را در نظر بگیرید.
فقهی تصریح کرد: از طرف دیگر حقیقتا نمیشود به یک عضو هیئت علمی پیشکسوت تذکر رکود علمی داد، زیرا کار تلخی است بنابراین معمولا افراد و یا مسئولین سعی دارند.
فقهی با اشاره به اینکه تنزل علمی اساتید پیشکسوت عملیاتی نیست؛ اظهار کرد: بهترین راه، تشویق اساتید برای انجام فعالیتهای علمي است. به طوری که استاد پیشکسوت بداند از یک حدی عبور کرد امتیازات بسیار زیادی به لحاظ جایگاه شخصیتی یا معنوی کسب میکند.