بیش از ۱۹ میلیون نفر در جهان تست کرونایشان مثبت بوده و حداقل ۷۲۲ هزار نفر از ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند. این آمار در حالی است که دانشمندان معتقدند ویروس کرونا هرگز به طور کامل از بین نمیرود؛ چه با واکسن چه بدون واکسن.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه تگزاس معتقدند که ویروس کرونا همانند بسیاری از ویروسهای قوی که انسانها نتوانستند از پس آنها برآیند، برای همیشه در جهان باقی خواهد ماند. اما این بدان معنا نیست که برای همیشه قرار است انسانها خانهنشین شوند و در قرنطینه بمانند.
آنها میگویند: یکی از محتملترین سناریوها در مورد کووید ۱۹ این است که این ویروس در نتیجه بالا رفتن سیستم ایمنی بدن انسان در کل دنیا، ضعیف و گسترش آن در جهان کند خواهد شد. البته تا یک تا سه سال آینده باز هم مجبوریم که زدن ماسک را ادامه دهیم و فاصله اجتماعی را رعایت کنیم. با گذشت این مدت، ویروس کرونا آنقدر ضعیف میشود که شبیه به یک سرماخوردگی خواهد بود.
ونیت میناچری، محقق ویروس کرونا از دانشگاه تگزاس، در این مورد میگوید: نخستین چیزی که باید به خاطر بسپاریم این است که ما در ریشهکن کردن ویروسهای زیادی موفق عمل نکردهایم. در واقع تنها ویروسی که انسان توانست بر آن غلبه کند، آبله بود و بسیاری از ویروسها نه تنها در جمعیت انسانها، بلکه در حیوانات نیز وجود دارند. در نتیجه ممکن است کووید ۱۹ همانند ویروس سارس کرونا در سال ۲۰۰۲ از صحنه روزگار محو شود، اما ویروس یا ویروسهایی شبیه به آن در طبیعت باقی بمانند و در زمان مناسب افراد را مبتلا میکنند.
ویروسی عجیب و منحصر بهفرد
کووید ۱۹ از چند جهت بینظیر و منحصر بهفرد است. یکی اینکه مانند ویروسهای سرماخوردگی معمولی، خیلی راحت پخش میشود، اما برخلاف آنها نوع بیماری آن شدید است. دوم اینکه این ویروس مصونیت ایجاد نمیکند. یعنی شخصی که کرونا گرفته است، بعد از مدتی میتواند دوباره به آن مبتلا شود. در این صورت به راحتی میتوان گفت که این ویروس میتواند دو یا سه سال دیگر دوباره شیوع پیدا کند و افراد بسیاری را دوباره مبتلا کند. از سوی دیگر، اگر به ویروسهایی مانند سارس و مرس مبتلا شوید و بر آنها غلبه کنید و بهبود یابید، تا مدت طولانی به آن دچار نخواهید شد، اما این موضوع در مورد کووید ۱۹ صدق نمیکند و این مدت زمان گویا کوتاهتر است.
چاره چیست؟
از نظر محققان دانشگاه تگزاس، بهترین راه برای رسیدن به نقطه ایمنی جمعیت انسانها در مقابل ویروس کرونا، واکسن است؛ به ویژه برای جمعیت خاصی که قبلا در معرض ابتلا به این ویروس قرار گرفتهاند یا هنوز قرار دارند. میناچری میگوید: انتظار ما این است که ویروس کرونا به مرور زمان به یک ویروس سرماخوردگی معمولی تبدیل شود. اما آنچه ما در مورد کرونا نمیدانیم این است که چه زمانی این دوره انتقال خود را پشت سر خواهد گذاشت. این ویروس را میتوان با ویروس OC۴۳ مقایسه کرد که یک ویروس سرماخوردگی است که در اصل از گاوها به انسان منتقل شده است. از نظر تاریخی گزارش شده که شیوع بیماری این ویروس در انسانها از گاوها منتقل شده و بیماری بسیار شدیدی بوده و پس از گذشت چند سال به ویروس سرماخوردگی تبدیل شده است.