
کد خبر:۸۶۹۳۸۴
در گفتگو با دانشجو مطرح شد
درخشش دانشگاه تبریز در نظام رتبهبندی شانگهای ۲۰۲۰ در حوزههای مختلف
رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تبریز گفت: دانشگاه تبریز در نظام رتبهبندی شانگهای ۲۰۲۰ در حوزههای موضوعی مختلف همچنان در جمع برترین دانشگاههای دنیا است.
رسول زوارقی، رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تبریز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اعلام آخرین نتایج نظام رتبهبندی شانگهای که در تاریخ ۱۵ اوت ۲۰۲۰ منتشر شد، گفت: بر اساس این رتبهبندی و بر اساس حوزههای موضوعی، دانشگاه تبریز موفق شده است در موضوع اتوماسیون و کنترل رتبه ۱۵۱ تا ۲۰۰ جهان و رتبه اول کشور و در موضوع علوم آب رتبه ۱۰۱ تا ۱۵۰ جهان و ۲ تا ۳ کشور را کسب کند.
زوارقی با اشاره به کسب رتبه ۱۰۱ تا ۱۵۰ جهانی و رتبه چهارم ملی در زمینه علم و فناوری ابزار مطرح کرد: دانشگاه تبریز در زمینه مهندسی عمران رتبه ۱۵۱ تا ۲۰۰ جهان و رتبه ۴ تا ۶ ملی، درزمینه علوم و فناوری انرژی رتبه ۲۰۱ تا ۳۰۰ جهان و ۴ تا ۹ ملی و همچنین درزمینه مهندسی مکانیک رتبه ۲۰۱ تا ۳۰۰ جهان و رتبه ۶ تا ۱۲ ملی را به دست آورده است.
رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تبریز در ادامه خاطرنشان کرد: کسب رتبه ۳۰۱ تا ۴۰۰ و ۶ تا ۱۱ ملی در زمینه مهندسی شیمی و رتبه ۴۰۱ تا ۵۰۰ جهانی و رتبه ۳ تا ۷ کشور در موضوع مهندسی برق از دیگر نتایج دانشگاه تبریز در این رتبهبندی است.
وی افزود: بر اساس رتبهبندی کلی دانشگاه تبریز بهصورت مشترک با دانشگاه فردوسی مشهد رتبه ۸۰۱ تا ۹۰۰ جهانی و رتبه ۸ تا ۹ ملی را خود اختصاص داده است.
رزاقی بیان کرد: سایر نتایج این رتبه بندی نشانگر آن است که دانشگاه تهران با کسب رتبه جهانی ۳۰۱ تا ۴۰۰، جایگاه اول ایران را به خود اختصاص داد؛ دانشگاههای صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، تربیت مدرس، و علوم پزشکی تهران نیز با کسب رتبه جهانی ۵۰۱ تا ۶۰۰، رتبههای ۲ تا ۵ ایران را به خود اختصاص دادند؛ و دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و شیراز با کسب رتبه جهانی ۷۰۱ تا ۸۰۰ رتبههای ۶ تا ۷ ایران را به خود اختصاص دادند؛ و درنهایت دانشگاههای علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان و گیلان نیز با کسب رتبه ۹۰۱ تا ۱۰۰۰ جهانی، رتبه ۱۰ تا ۱۲ ایران را به خود اختصاص دادند.
لازم به ذکر است؛ دانشگاه تبریز در رتبهبندی شانگهای سال ۲۰۱۹ رتبه ۹۰۱ تا ۱۰۰۰ دنیا و ۱۱ تا ۱۳ ایران را به خود اختصاص داده بود و به همت پژوهشگران این دانشگاه در رتبهبندی امسال رتبه ۸۰۱ تا ۹۰۰ جهانی و رتبه ۸ تا ۹ ملی را خود اختصاص داده است.
نظام رتبهبندی شانگهای یکی از معتبرترین رتبهبندیهای جهانی است که نتایج آن توسط دانشگاه شانگهای ژیائوتنگ چین منتشر میشود. این رتبهبندی در قالب یک پروژه بزرگ در کشور چین برای اولین بار در ژوئن سال ۲۰۰۳ میلادی توسط دانشگاه شانگهای منتشر شد و بهصورت سالانه روزآمد میشود و آخرین اطلاعات آن در وبسایت http://www.shanghairanking.com/ARWU۲۰۲۰.html در تاریخ ۱۵ اوت ۲۰۲۰ اعلام شده است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.