کد خبر:۸۶۹۵۰۵
دانشجو گزارش می‌دهد

حکایت «قسم» و «دم خروس» وزارت نفت / دانشجویان دانشگاه صنعت نفت در انتظار نگاهی!

امروز وزیر نفت از ماموریت دانشگاه‌های فعال در حوزه نفت و تربیت دانشجویان خبر داد. این در حالی است که دانشجویان دانشکده‌های نفت از سیاست‌های این دانشگاه شکایت دارند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغى؛* چند سالی می‌شود که تغییراتی در سیستم آموزشی و استخدامی دانشگاه صنعت نفت رخ داده که چندان هم خوشایند دانشجویانش نبوده اند. از جمله این تغییرات، محدود کردن تعداد رشته‌ها و درصد پذیرش دانشجویان در دانشگاه صنعت نفت است.
 
این دانشگاه تا پیش از دولت تدبیر و امید، دارای چهار دانشکده نفت تهران، علوم دریایی محمودآباد، نفت آبادان و نفت اهواز بود، اما اکنون دو دانشکده آن تعطیل هستند و پذیرش دانشجویی در آن‌ها صورت نمی‌گیرد و فقط دو دانشکده نفت آبادان و اهواز فعال هستند. همچنین در طی سال‌های گذشته، بارها موضوع واگذاری این دانشگاه به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مطرح شده و هر بار دانشجویان و برخی مسئولان مربوطه با آن مخالفت کردند؛ اما هنوز پرونده این واگذاری باز است.

اکنون به گفته دانشجویان تعداد رشته‌های دانشگاه صنعت نفت نیز محدود شدند و برای سال تحصیلی پیش رو، فقط در چند رشته قرار است پذیرش دانشجو صورت گیرد. این نگرانی بین دانشجویان ایجاد شده که به مرور دانشکده‌های آبادان و اهواز نیز از سوی وزارت نفت تعطیل شوند و این اقدامات وزارتخانه باعث شده از رغبت دانشجویان برای ادامه تحصیل در این رشته و دانشگاه کاسته شود.

جدای از آن، مدت‌هاست که در شرکت‌های تابعه وزارت نفت، دانشجویان دانشگاه صنعت نفت استخدام نمی‌شوند و از این بابت دغدغه و دلهره دیگری برای دانشجویان ایجاد شده و نمی‌دانند در آینده، چه سرنوشتی در انتظار آنان است؛ تا جایی که دانشجویان می‌گویند: «وزارتخانه به گونه‌ای با این دانشگاه و دانشجویان آن برخورد می‌کند که انگار بار اضافی هستند».
 
بیشتر بخوانید:

به گفته دانشجویان، استخدام و به‌کارگیری برخی نمایندگان مجلس در این دانشگاه که هیچگونه تخصصی در این صنعت ندارند، از مواردیست که صدای دانشجویان را درآورده؛ با اینکار مانع استخدام اساتید و اعضای هیات علمی متخصص و جوان و باانگیزه شده و سرنوشت خوبی برای دانشجویان صنعت نفت رقم نمی زند.
 
اینها در حالیست که، بیژن زنگنه، وزیر نفت امروز، ۲۷ مردادماه در مراسم اهدای قرارداد‌های طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت گفته: اجرای طرح افزایش بازیافت میادین نفتی نیازمند همکاری جدی با بخش‌های پژوهشی و دانشگاهی است. البته مهمتر از دانشگاه‌ها، بخش‌های عملیاتی از جمله شرکت‌های نفتی و E&P هستند. در این بین رقابت بین شرکت‌ها در افزایش کیفیت و کاهش قیمت تمام شده برای اجرای پروژه‌ها اهمیت زیادی دارد.

وزیر نفت اظهار کرد: به عقیده من مهمترین ماموریت دانشگاه‌های فعال در حوزه نفت، تربیت دانشجویانی است که در زمینه مهندسی نفت بتوانند به وزارت نفت کمک کنند. در این راستا ما طرح‌های افزایش ضریب بازیافت میادین نفتی خود را به دانشگاه‌ها سپردیم و قرارداد‌هایی با آن‌ها امضا کردیم و در هفته‌های بعد قرارداد‌های جدیدی با دانشگاه‌ها منعقد خواهیم کرد تا بتوانیم از ظرفیت علمی و پژوهشی کشور استفاده کنیم.
 
 با صحبت های امروز زنگنه سوالی که مطرح می‌شود که چرا بجای استفاده از ظرفیت دانشجویان سایر دانشگاه‌ها در حوزه مهندسی نفت و اجرای طرح‌های وزارتخانه، از ظرفیت خود دانشجویان دانشگاه صنعت نفت استفاده نمی‌کنید؛ در حالی است که وزارت نفت، دارای دانشگاه تخصصی صنعت نفت است و از بهترین امکانات برای پرورش نیروی انسانی در این حوزه برخوردار است!
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار