شاید فکر کنید یک آجر کاری به غیر از نگه داشتن سقف و گرم کردن خانه انجام نمیدهد؛ اما تحقیقات نشان میدهد که ممکن است بتوانند کارکرد بیشتری داشته باشند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، به نظر میرسد آجرهای قدیمی نمیتوانند فناوری پیشرفتهای ایجاد کنند، اما محققان ثابت کردند که این باور اشتباه است. گروهی از محققان دانشگاه واشنگتن قصد دارند راهی برای برای تبدیل دیواره آجرها به دستگاههای ذخیره انرژی پیدا کردهاند و از آنها برای نیروبخشی به لامپهای LED سبز استفاده کردند. هدف آنها این است که ببینند آیا میتوان از آجرها بعنوان نگهدارنده الکتریسیته استفاده کرد یا نه؟
این تیم با آجرهای قرمز معمولی شروع به کار کردند، سپس با پوشاندن آنها توسط پلیمر پلی استایرن سولفونات (PEDOT) به آنها قابلیت مضاعف دادند. این مواد از نانوالیافی درست شدند که درون ساختار متخلخل آجرها قرار داشته و در نهایت آنها را به یک اسفنج یونی تبدیل کرده است که انرژی را ذخیره کرده و آن را هدایت میکند.
بطور ویژه، این آجرها قابلیت تبدیل شدن به ابرخازنهایی را دارند که میتوانند مقدار زیادی انرژی ذخیره کرده و سریعتر از باتری شارژ از دست بدهند. آنها میتوانند در کنار هم قرار بگیرند تا دستگاههای ذخیره انرژی کوچکتر یا بزرگتری بسازند. درنهایت کل دیواره با پوششی از اپوکسی پوشیده شده و برق را در درون خود نگه میدارد.
در آزمایشهای انجام شده، این گروه نشان دادند که یک آجر میتواند در ۱۰ ثانیه ۳ ولت شارژ شده و یک چراغ LED سبز را تا ۱۰ دقیقه روشن نگه دارد. این سازه حتی در زیر آب نیز کار میکند. این گروه اظهار داشت که آجرها مانند سلولهای خورشیدی میتوانند به منابع تجدیدپذیر تبدیل شده و آرایهای از سنسورهای میکروالکترونیک و لامپها را راه اندازی کنند. آجرهای به عنوان ابرخازنها نیز میتوانند هزاران بار شارژ شده و مجددا مورد استفاده قرار بگیرند.
آجرهای پوشیده از این پلیمرها بلوکهای ساختمانی ایده آلی هستند که میتوانند انرژی لازم برای روشنایی اضطراری را فراهم کنند. اتصال آجرهای با سلولهای خورشیدی این امر را محقق میسازد و هر ۵۰ آجر میتواند برای ۵ ساعت نور اضطراری را فراهم کنند. این روش ساده و ارزان است و میتوان آن را بر روی آجرهای جدید و یا هنگام بازیافت نمونههای قدیمی پیاده کرد.