نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر سامانه «شاد» در بستر صداوسیما اجرا میشد، کودکان در معرض خطرات فضای مجازی قرار نمیگرفتند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، لاجوردی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست با دانشجویان بسیجی دانشگاه تربیت دبیری شهید رجایی از مسئله جمعیت و ساماندهی فضای مجازی به عنوان اولویتهای مجلس نام برد و افزود: با توجه به ولنگاریهای فضای مجازی امروز شاهدیم که به دلیل شیوع ویروس کرونا و گسترش استفاده از گوشیهای هوشمند در بین دانش آموزان حتی در خانوادههای روستایی محیط امنی برای دانش آموزان وجود ندارد و این ایرادی است که البته به وزارت ارتباطات وارد است، چون این وزارت خانه باید در طی این سالها شبکه ملی اطلاعات را راهاندازی میکرد، اما متأسفانه با به تعویق انداختن آن و با فاصلهای که ایجاد شده، هنوز این شبکه ایجاد نشده است و از این حیث نیز بسیار ضرر کرده ایم.
لاجوردی بیان کرد: زمانی فضایی ایجاد شد که پیامرسانهای داخلی فعال شوند، خیلیها به این فضا رو آوردند، اما وقتی محدودیتها و ضعفها را دیدند، استفاده از این پیام رسانها کمتر شد. مسلماً وقتی حمایت باشد، پیام رسانهای داخلی هم با ضعف مواجه نمیشوند این محدودیتها به عمد گذاشته شده است که مخاطبین با زحمت بیشتری از این پیام رسانها استفاده کنند و مجبور به استفاده از پیام رسان خارجی شوند؛ که البته این مشکلات امنیتی برای ما خواهد داشت. به هر روی اگر چه استفاده از پیامرسان خارجی ممنوع شده، اما مردم در خیلی جاها کارهایشان را با واتساپ انجام میدهند و خطر بزرگی برای ماست.
وی با بیان اینکه یکی از برنامههای مجلس پرداختن به فضای مجازی بوده؛ منتهی وزیر ارتباطات مدام از پاسخگویی فرار میکند، اظهار کرد: هر وقت بحث از فضای مجازی به میان میآید آقایان میگویند میخواهند اینستاگرام را ببندند، میخواهند همه شبکهها را ببندند؛ و این در حالی است که ما میگوییم فضای مجازی باید ساماندهی شود.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: اگر سامانه «شاد» در بستر صداوسیما اجرا میشد کودکان در معرض خطرات فضای مجازی قرار نمیگرفتند. به هر روی اینکه کودکان معصوم خودمان را در این فضای بی در و پیکر رها میکنیم، مضرات و مشکلاتی را در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه رهبر انقلاب در بحث فرهنگ خیلی صحبت کردهاند، اما متأسفانه گوش شنوایی نبوده است، افزود: دغدغه اصلی رهبر انقلاب بحث فرهنگ است و در این رابطه نیز معتقدند که فرهنگ یک جامعه مثل هوایی است که ما تنفس میکنیم و اگر این هوا آلوده باشد، تنفس ما دچار مشکل میشود؛ و امروز ما این را به صورت ملموس حس میکنیم و اگر اهمیت این فرهنگ در جامعه و برای بخش نخبگانی جا نیفتد، گویی که این هوای سالم به اندامهای جامعه نمیرسد. یقینا فرهنگ باید در درجه اول دغدغه باشد.
لاجوردی اظهار کرد: بنده وقتی دیدم که مجلس یازدهم یک مجلس انقلابی است و رهبر انقلاب نیز از این مجلس تقدیر کردند و آن را انقلابیترین مجلس دانستند، حقیقتاً انتظارم از مجلس بالا رفت، هرچند که دوستان دیگر در کمیسیونهای دیگر نیز همه میگویند که ما هم دغدغه فرهنگ را داریم و به ارتقاء فرهنگ کمک میکنیم؛ به هر روی تا زمانی فرهنگ برای ما دغدغه نشود و این هوای سالم اکسیژن را به اندامهای جامعه نرسانیم نمیتوانیم کاری از پیش ببریم.
وی با اشاره به اینکه سبک زندگی خانوادهها در کمتر از ده سال خیلی تغییر کرده به گونهای که تفاوت سبک زندگی امروز با ده سال پیش، غیر قابل مقایسه است، تصریح کرد: آن چیزی که از طریق فضای مجازی در اختیار جوانان و حتی میان سالان ما قرار میگیرد، سبک زندگی غربی را ترویج میکند و برای این موضوع باید چاره اندیشی شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به فضای مسموم فیلمهای تولید شده در شبکه نمایش خانگی اشاره کرد و گفت: هیچ کسی مسئولیت فیلمهایی را که در شبکه نمایش خانگی به وفور در حال تولید و توزیع فیلم هستند به عهده نمیگیرد و هیچ نظارتی هم بر حوزه نیست و البته وضعیت هم روز به روز بدتر میشود. به هر روی وقتی این فضای مسموم روی ذهنها تأثیر میگذارد دیگر به راحتی نمیتوان به نقطه اول برگشت.
لاجوردی با بیان اینکه امروز سبک زندگی اسلامی ایرانی به خاطر عدم نظارتها و به خاطر ضعف صدا و سیما به درستی منتقل نمیشود، اضافه کرد: حالا که مسیر انحراف باز است حداقل باید روشهای درست هم ارائه شوند تا مثلا وقتی جوان ما در صدا و سیما یک سبک زندگی سالم و درست را میبیند آن را با سبک زندگی غربی مقایسه کند، اما این اتفاق را در سریالهای ایرانی شاهد نیستیم.
وی با تاکید بر اینکه سند تحول آموزش و پرورش آن طور که باید و شاید پیگیری نشده و از طرفی باید نسبت به فضای فرهنگی و آموزشی دانشگاهها دغدغه داشته باشیم، افزود: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با وجود اینکه ایرادهایی دارد، اما برای آن زحمت کشیده شده است و البته رهبر معظم انقلاب نیز خواستند که این تحول که حقیقتاً یک دنیا مفهوم پشت آن وجود دارد ایجاد شود و قطعا این تحول احتیاج فوری ماست.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در سند تحول به درستی به سبک زندگی نپرداخته ایم و این در حالی است که آقایان در ابتدا میخواستند سند ۲۰۳۰ را علنا اجرا کنند، ولی با مقاومت رهبر معظم انقلاب مواجه شد، گفت: با وجود مخالف رهبر معظم انقلاب، ولی باز هم سند ۲۰۳۰ به صورت چراغ خاموش اجرا میشود و این موضوعی است که باید به سرعت جلوی آن گرفته شود.
وی با طرح این سوال که چرا قوانین بالادستی خوبی که در کشور وجود دارند چرا اجرا نمیشوند، بیان کرد: به نظر میآید مهمترین عامل، عدم اعتقاد جدی افرادی است که باید این قوانین را اجرایی کنند؛ یعنی عدم اهتمام هم نیست، بلکه اعتقادی به این اسناد ندارند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: از مجموع ۱۳۱ راهکار سند تحول بنیادین ۳۷ راهکار با زیر نظام تربیت معلم آمده است. با این وجود میتوان به ایده ال بودن این سند پی برد، اما چرا این سند اجرا نمیشود؟
لاجوردی اظهار کرد: تعمیق تربیت و آداب اسلامی، تقویت اعتماد و التزام به ارزشهای انقلاب، ترویج و تعمیق فرهنگ حیا عقاف و حجاب، تامین و بسط عدالت در برخورداری از فرصتهای تعلیم و تربیت با کیفیت مناسب با توجه به تفاوتها و ویژگیهای دختران و پسران از جمله اهداف عملیاتی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هستند، اما عزم و ارادهای برای اجرای این اهداف وجود ندارد. اگر چه معتقدم این سند بدون عیب هم نیست.
وی اضافه کرد: بنده دو روز پیش در کمیسیون گفتم وقتی عزم و ارادهای برای انجام کاری نباشد شما اگر بهترین قانون را هم بیاورید باز هم آن دولت مردی که باید قانون را اجرا کند هزار بهانه میآورد برای مثال بحث تسهیل ازدواج جوانان قانون بسیار خوبی است و البته اشکالاتی هم دارد، اما مواردی که به راحتی قابل اجرا بود چرا اجرا نشده است.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: وقتی تمام زمینهها برای اجرا فراهم باشد، ولی مسئول مربوطه به قانون اعتقادی نداشته باشد آن کار عملیاتی نمیشود و راه حل آن هم همانطور که رهبر معظم انقلاب گفتند امدن دولتی جوان و انقلابی است که خوشبختانه نیروی جوان یکی از مزیتهای کشور است که در مجلس هم از آن بهرهمند هستیم.
لاجوردی با بیان اینکه از ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم و دوازدهم شاهد دیپلماسی انفعالی در این دولت بوده ایم، اظهار کرد: کاش این ضرباتی را که به واسطه برجام خورده بودیم تجربه میشد برای این که روش خود را اصلاح کنیم، اما متأسفانه مرتب و مکرر داریم از همین جهت ضربه میخوریم.
وی با اشاره به اینکه آقایان هنوز آمریکا را ابرقدرت و کدخدا میدانند و معتقدند فقط باید با کدخدا بست، افزود: آن چیزی که برای ما مسلم است، عزت و اقتدار ملت ایران است که به هیچ وجه نباید خدشهدار شود و البته آقای ظریف که به مجلس آمدند به جای اینکه به اشکالات پاسخ دهد، از رهبری مایه گذاشت و گفت رهبری من را شجاع و صادق خطاب کرد و این در حالی است که بنده فکر میکنم با توجه به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب دیگر جایی برای دفاع از برجام باقی نمانده است.
لاجوردی با بیان اینکه آقای ظریف در مجلس گفت برجام مایه افتخار ماست، اما بنده معتقدم وقتی آدم اشتباه میکند مردانگی این است که اشتباهش را بپذیرد و نباید همچنان بر سر حرف غلطش بماند، اظهار کرد: اگر قرار بر این باشد که همان راه را برویم و دیپلماسی التماسی و انفعالی را همچنان در پیش بگیریم شرایط برای ملت ایران سختتر هم میشود. یعنی وقتی اقتدار ملت ایران را بخواهیم در ذهن دشمن از بین ببریم، آنها بر ما سختتر میگیرند. اگر ما یک قدم عقبنشینی کنیم، آنها دهها قدم جلوتر میآیند.
وی تصریح کرد: آن چیزی که مسلم است این است که باید اقتدار ملت ایران حفظ شود به هر روی اگر تا امروز هم رهنمودهای رهبر انقلاب و خط قرمزهای ایشان نبود، معلوم نبود امروز چه وضعیتی داشتیم.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: واقعیتی که وجود دارد این است که رهبر انقلاب در هیچ دولتی نخواسته اند نظر خود را با تحکم پیش ببرند. مثلاً در مورد برجام ایشان در ابتدا خط قرمزها را مشخص و اتمام حجت کردند، اما در عین حال راه را هم برای دولت باز گذاشتند تا در نهایت مردم خودشان به این بلوغ فکری برسند که نه تنها نتیجه سازش با آمریکا هیچ عایدی برای ما ندارد، بلکه کلی ضرر هم برایمان به بار میآورد.
لاجوردی بیان کرد: با اینکه چیزی از برجام باقی نمانده، اما جناب آقای ظریف و تیمشان و همچنین دولت همچنان به برجام خوشبین هستند، و آدم تعجب میکند که اصلا چگونه باز هم از برجام دفاع میکنند! البته زمان زیادی برای دولت نمانده و من فکر میکنم که اگر مردم بیدار شوند و متوجه شوند که نتیجه سازش و نتیجه عقبنشینی چه خواهد بود ما حداقل با اینکه چندین سال به عقب رفتیم، اما همین بیداری و آگاهی مردم نعمت بزرگی است.