به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید علیرضا آوایی، وزیر دادگستری درباره موافقتنامه ها و تفاهمنامه های بین المللی گفت: اکنون ۸۴ موافقتنامه در زمینه معاضدت حقوقی و کیفری، استرداد مجرمان و انتقال محکومان و یادداشت تفاهم همکاری با کشورهای مختلف منعقد شده که تعداد ۳۲ این موافقتنامه ها در دوران تصدی دولت یازدهم و دوازدهم بوده است.
وزیر دادگستری گفت: در دولت تدبیر و امید تعداد ۲۹۸۸ محکوم ایرانی و خارجی براساس موافقتنامهها و تفاهمنامههای حقوقی قضایی برای گذراندن ادامه دوران محکومیت به کشور متبوع خود منتقل شدند.
وی ادامه داد: در بازه زمانی سال ۹۸ و سال جاری تعداد ۳۰۷ نفر از هموطنان زندانی به کشور بازگرداندده شدند و در همین مدت نیز تعداد ۸۰۶ محکوم خارجی محبوس در زندان های ایران برای گذراندن باقیمانده محکومیت خود به کشورهای متبوع خود بازگردانده شدند.
آوایی اظهار داشت: انعقاد تفاهمنامه های همکاری با برخی کشورها همچنان در دستور کار قرار دارد و این اقدام برکات خوبی برای کشور داشته است.
وی خاطرنشان کرد: در مورد حبس و زندان، افرادی که جرم مرتکب شده اند باید مجازات شوند ولی وقتی فردی خارج از کشور خود مرتکب جرمی می شود، بیش از خود او، خانواده گرفتار می شود زیرا نه امکان دیدار دارند وگاهی اوقات حتی ویزا هم به آنها داده نمی شود بنابراین ما بسیار حساس بودیم که این زندانیان به کشور بازگردانده شوند.
وزیر دادگستری یادآور شد: تعدادی از زندانی که در کشورهای دیگر هستند، قاچاقچی مواد مخدر نبودند بلکه به دلیل بی اطلاعی مثلا یکسری دارو همراه خود بردند که نمی دانستند که طبق قوانین آن کشور جرم است و به همین دلیل گرفتار شدند.
آوایی با اشاره به استفاده از ظرفیت تفاهمنامه ها برای بازگرداندن زندانیان ایرانی افزود: اخیرا طبق بررسی ها متوجه شدیم که دو سه زندانی ایرانی در ژاپن، زمینه برگشت به کشور دارند و علی رغم اینکه دولت هزینه کلانی باید صرف می کرد تا این سه زندانی بازگردند، چون می دانستیم نگرانی سه خانواده برطرف می شود، این هزینه زیاد را متحمل شدیم تا خانواده های آنها به آرامش برسند.
وزیر دادگستری تصریح کرد: تلاش می کنیم امسال با توجه به اینکه کرونا محمل قانونی خوبی برای انتقال محکومان شده، عده بیشتری از ایرنیان محکوم در خارج از کشور رابه کشور منتقل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت زندان ها در یکسری از کشورها آزاردهنده است و صادقانه و منصفانه علی رغم مشکلاتی که داریم، باید گفت وضعیت زندانهای ما از بسیاری از کشورها از نظر امکانات رفاهی، بهداشتی، آموزشی و فرهنگی بهتر است.
آوایی گفت: تلاش کردیم محکومان در زندان ها فقط مجازات دوری از جامعه را تحمل کنند و دوران حبس را بگذرانند اما بنا نیست که گرسنگی، تحقیر، زجر، شکنجه، بی جایی، سرما وگرما جزو مجازات باشد.
وزیر دادگستری افزود: گاهی ما را سرزنش می کنند که جمهوری اسلامی به جای زندان هتل درست کرده اما زندانیان انسان هستند و مرتکب لغزش شده اند بنا نیست آنها را زجرکش کنیم.