
استارتآپ نانویی، بیابان را به زمین حاصلخیز تبدیل میکند! / از پرتاب فاکن ۹ به فضا تا نخستین شارژر بیسیم فرکانس رادیویی
«فیوچرباس» اتوبوسی برای مقابله با کرونا / طرحی که موجب کاهش عوامل بیماریزا میشود
روبات نظامی تغییرات محیطی را به همتیمیهای خود گوشزد میکند / ابزارهایی نوین همراه با سربازان
استارت آپ نانویی، بیابان را به زمین حاصلخیز تبدیل میکند!

«فالکن ۹» برای چهارمین بار به فضا پرتاب شد
شرکت فضایی اسپیسایکس موشک فضایی فالکن۹ خود را برای چهارمین بار با پنج جفت ماهواره استارلینک به فضا فرستاد. این شرکت اولین موشک خود را در مارس ۲۰۰۶ به فضا پرتاب کرد. این ماموریت که با یک موشک کوچک فالکن۱ انجام شد موفقیتآمیر نبود و تقریبا ۱ دقیقه بعد از پرواز تک موتور مرلین آن آتش گرفت. بعد از دو تلاش ناموفق، اسپیسایکس در ۲۸ سپتامبر ۲۰۰۸ با موشک فالکن۱ خود به مدار رسید.
پاکسازی نفت از اقیانوس با جاذب نانویی امکانپذیر شد
رکت لاگناین (Log ۹) برای کمک به تمیز کردن روغن و مشتقات نفتی از خاک، پدهای جاذب تولید و به بازار عرضه کرده است. لاگناین یک استارتآپ مستقر در بمبئی است که روی فناوری تمیز کردن آلودگیهای نفتی کار میکند. این شرکت به تازگی اعلام کرده است که جاذب نفتی موسوم به سوربن را برای تمیز کردن نشت نفت در ساحل جزیره موریس به کار گرفته است.
نخستین شارژر بیسیم فرکانس رادیویی تجاری شد
این دستگاه اولین شارژر از نوع خود در مالزی است و امکان شارژ غیر تماسی غیر القایی از راه دور را در فاصله چند متری فراهم میکند و قابلیت تأمین انرژی دستگاههای تلفن همراه ۵ ولت را دارد. این شارژر نیاز به کابلهای شارژ و تعویض باتری را برطرف میکند. به عبارت سادهتر، با وجود این سیستم، میتوان با WiFi وارد هر منطقهای شد و تلفن خود را به طور خودکار شارژ کرد.
دستگاهی که کرونا را از بزاق دهان تشخیص میدهد
شرکت آچیکو از آمادهسازی پتنتی برای ثبت اختراع خبر داد، پتنتی که در آن جزئیات مربوط به فناوری ساخت کیت تشخیص کرونا درج شده است. این دستگاه میتواند با هزینه کم و تنها با بررسی بزاق بیماری اقدام به تشخیص ویروس کووید ۱۹ کند.