آیین بهرهبرداری از فاز دوم و سوم پروژه آبرسانی به بخش غیزانیه عصر روز گذشته، ۱۶ شهریورماه برگزار شد؛ البته فاز سوم به صورت آزمایشی به بهرهبرداری رسیده است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فاز دوم و سوم پروژه آبرسانی به بخش غیزانیه عصر دیروز، ۱۶ شهریورماه با حضور مسئولان استانی و کشوری به بهره برداری رسید؛ که بهره برداری از فاز سوم به صورت آزمایشی است. قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء با همکاری هلدینگ تخصصی نیرو و موسسه اروندان مجری پروژه آبرسانی به فاز سوم غیزانیه بودند و در قالب خط لوله آب به طول ۲۸ کیلومتر و با قطرهای ۳۱۵ و ۴۰۰ میلیمتر و با اعتباری بالغ بر ۳۵ میلیارد تومان این فاز را به بهره برداری رساندند.
سردار علیرضا فخاری، معاون هماهنگ کننده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء در آیین بهره برداری از پروژه آبرسانی غیزانیه گفت: چند پروژه در حوزه آب و در جهت پایداری و افزایش ظرفیت کلنگزنی شد و امیدواریم تداوم آبرسانی مطمئن به شهرهای خوزستان را شاهد باشیم. آلامی که برای مردم منطقه در رابطه با کمبود و مشکلات آب پیش آمد، نه تنها دل شما را بلکه دل رهبر عزیزمان را نیز خراشید. رهبری نیز در رابطه با مشکلات آب منطقه خوزستان پیامی داده بودند که همه دستگاههای اجرایی باید وارد قصه شده و به فوریت این مشکل را حل کنند.
سردار فخاری بیان کرد: این فصل مشترک همکاری جدی، دلسوزانه و هدفمند دستگاههای اجرایی بود که در کنار هم قرار گرفت و تبدیل به یک فرصت و قدرتی شد که توانست مقام جدیدی را در اجرای پروژه مهم آبرسانی غیزانیه کسب کند. یعنی در دستورکار قرار گرفتن فاصله زمانی ۲۵ روز کاری برای لوله کشی ۳۰ کیلومتر مسیر مورد نظر و ۳ کیلومتر هم تا عین الزمان ادامه پیدا خواهد کرد. امروز شاهدیم بخشی از وظایفی که به عنوان یک جریان پیمانکاری به عهده قرارگاه گذاشته شد، در این فاصله زمانی کوتاه که برای ما نیز یک رکورد بود، انجام شد. این اتفاق نیز به همت، وحدت، همکاری، درایت و مدیریت صحیح و توان جوانان و فرزندان انقلاب به منصه ظهور رسید.
حقیقیپور: در فاز دوم ۶۰ میلیارد تومان و در فاز سوم ۳۵ میلیارد تومان اعتبار هزینه شد
صادق حقیقیپور، مدیرعامل شرکت آبفای خوزستان در آئین بهره برداری از فاز دوم و سوم پروژه آبرسانی به غیزانیه گفت: خوشبختانه از ۱۰ شهریورماه عملیات تست و بهره برداری آزمایشی فاز دوم آبرسانی غیزانیه با موفقیت انجام شد و لولهگذاری ۲۸ کیلومتر با لولههای ۶۰۰ میلیمتری از جنس GRG و پلی اتیلن انجام شد. هرچند که بیشترین تراکم و میزان جمعیت در مسیر فاز دوم پروژه است، اما فاز سوم نیز از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که تعداد روستاهای مسیر سوم زیاد است.
مدیرعامل شرکت آبفای خوزستان اظهار کرد: خوشبختانه طی چند روز اخیر نیز موفق به اتصال لوله آب به تاسیسات تقویت فشار دهلاویه شدیم و به زودی بهرهبرداری آزمایشی از آن شروع خواهد شد. طبیعی است همانند دیگر پروژهها در مسیر آبرسانی به تمامی روستاها دچار مشکلاتی در شبکه و نحوه توزیع و اتصالات خطوط شویم که امیدواریم در کنار قرارگاه خاتم الانبیاء این مسائل را حل کنیم تا طعم شیرین آب شرب به دورترین روستاهای غیزانیه برسد.
حقیقیپور تصریح کرد: یکی از نقاط مثبت فاز سوم این است که وابستگی ما به تاسیسات رامهرمز کاهش مییابد، چرا که با توجه به طولانی بودن مسیر تاسیسات رامهرمز با بخش شرقی غیزانیه و فرسودگی خط، همیشه مشکلات زیادی را به وجود میآورد. در فاز دوم ۶۰ میلیارد تومان و در فاز سوم ۳۵ میلیارد تومان هزینه شد که تمام هدف ما رفع مشکلات آبرسانی بخش غیزانیه است و تا گام آخر پیگیر حل این مسائل هستیم. هدف ما در فاز دوم دسترسی ۵۰ روستا و در فاز سوم ۸۰ روستا به آب پایدار یعنی بودن حداقل ۱۲ ساعت آب در خطوط لوله است. ۲۴ کیلومتر لولهگذاری اولیه در سه سال و نیم انجام شد، اما ۵۰ کیلومتر فعلی با همت دسته جمعی در کمتر از دو ماه و نیم لوله گذاری شد.
سردار شاهوارپور: هنوز در برخی نقاط به دلیل انشعابات فرعی نیاز است تانکرها فعال باشد
سردار حسن شاهوارپور، فرمانده سپاه ولیعصر خوزستان نیز در این آیین گفت: در سیل سال گذشته دیدیم که چه مصائبی بر مردم ما وارد شد و همه دستگاهها به ویژه بسیجیان و پاسداران در کنار مسئولین و مردم در حال خدمت بودند، در این ایام نیز علاوه بر اقدامات و کمکهای قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء، تانکرهای آب مدیریت شد و مجموعههای سپاه استانی به کمک آمدند. در بحث حفر چاه نیز بسیج سازندگی زحمت کشید و بیش از ۸۰ چاه را بازسازی و آب را فعال کرد. هنوز در برخی نقاط به دلیل انشعابات فرعی که نیاز است تانکرها فعال است. تا زمانی که انشعابات فرعی شبکه آب به صورت کامل به اتمام برسد و مردم بتوانند از نعمت آب برخوردار باشند در خدمت مردم هستیم.
شریعتی: تامین آب شرب غیزانیه از ابتدای سال ۹۶ آغاز شد اما مشکلات کار را به درازا کشاند
غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان هم گفت: آبرسانی به غیزانیه در ساعات کمی از شبانه روز و حتی گاهی به صورت هفتگی با استفاده از تانکر حمل آب صورت میگرفت که به همت جمعی، برای بزرگترین بخش کشور یعنی غیزانیه با داشتن ۸۰ روستا و ۲۵ هزار نفر جمعیت شرایط بهتری در مبحث تامین آب فراهم شد. تامین آب شرب مردم منطقه از ابتدای سال ۹۶ آغاز شد، اما مشکلات مالی، اجتماعی و معارضین کار را به درازا کشاند و دو ماه پیش فاز اول به بهره برداری رسید. از ایستگاه شیبان تا صفیره خط لوله کار شد؛ در عینحال ایستگاه پمپاژ و تصفیه خانه شیبان و صفیره بازسازی شد و همچنین برای قسمت مشرحات نیز از شهرستان کارون ایستگاه پمپاژ و خط لوله فراهم شد.
شریعتی افزود: فاز اول کار اساسی بود، اما تمام کار و هدف نبود و روستاهایی از بخش غیزانیه همچنان درگیر مشکلات آب بودند. ۲۸ کیلومتر دیگر از پروژه آبرسانی به غیزانیه انجام شد که اکنون فاز دوم پروژه که مراحل آزمایشی آن طی شده افتتاح شد. با بهره برداری از فاز دوم روستاهایی که در فاز اول در ساعات کمتری از آب شرب برخوردار بودند، به پایداری بیشتری خواهند رسید و در عین حال دیگر روستاها که دارای مشکل آبرسانی بودند تامین آب شدند. فاز سوم که از تاسیسات نزهه تا دهلاویه و از دهلاویه تا عینالزمان درصدد سرانجام دادنش بودیم به همت قرارگاه خاتمالانبیاء و بنیاد مستضعفان سامان یافت. اکنون هم آیین بهره برداری آزمایشی فاز سوم پروژه آبرسانی غیزانیه صورت خواهد گرفت و هفت کیلومتر باقی مانده طی هفته آتی به سرانجام خواهد رسید . به طور کلی حدود ۱۶۰ میلیارد تومان در پروژه آبرسانی غیزانیه هزینه گردید.
استاندار خوزستان اظهار کرد: این انشعابات به خط اصلی وصل و آبرسانی روستاها به تدریج انجام خواهد شد و کار اصلی تمام شده است.