آخرین اخبار:
کد خبر:۸۷۴۶۵۳
گرامی دوست در گفتگو با دانشجو:

نمایندگان در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه خروج از برجام را به عنوان یک اقدام بازدارنده به تصویب برسانند

دبیر قرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن فارس گفت: نمایندگان مجلس برای حفظ منافع ملی در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه الزام خروج از برجام را به عنوان یک اقدام بازدارنده به تصویب برسانند.

علی گرامی دوست، دبیر قرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن استان فارس، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، گفت: مکانیزم ماشه یا اسنپ بک، به روندی درون برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ گفته می‌شود که مطابق آن، هر کشوری که نسبت به نقض عهد یکی از طرفین شاکی باشد، می‌تواند با طرح شکایت خود، نهایتا تحریم‌های تعلیق شده‌ی سازمان ملل علیه ایران را بازگرداند.

گرامی دوست مطرح کرد: در صورتی که شورای امنیت نیز ایران را به نقض برجام محکوم کند، تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل که قبل از برجام نیز وجود داشت، بدون طی شدن هرگونه پروسه‌ای علیه ایران اعمال خواهد شد.

دبیر قرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن استان فارس تصریح کرد: ملت ایران را از مکانیسم ماشه نترسانید. آمریکا در پیشنهاد طرح تداوم تحریم تسلیحاتی در شورای امنیت سازمان ملل شکست سختی خورد و حالا که از لحاظ دیپلماتیک زخمی است، می‌خواهد دوباره شانس خود را در مقابله با ملت ایران در این شورا بیازماید. تمام دنیا می‌فهمند دولتی که یک قرارداد بین المللی را زیر پا گذاشته و آن را پاره کرده است نمی‌تواند به مفادی از آن قرارداد استناد کند. اما ترامپ و پمپئو با قلدری، جامعه جهانی را وادار به امری می‌کند که با هیچ یک از موازین بین المللی و حقوقی سازگار نیست.

وی افزود: متاسفانه دولت دوازدهم پس از گذشت هفت سال همچنان اصرار دارد که به رویکرد پرخسارت «حفظ برجام به هر قیمت» ادامه بدهد. دولتمردان در تحلیلی سراسر‌اشتباه تأکید دارند که «این توطئه آمریکاست که می‌خواهد نقض برجام به نام ایران نوشته شود، بنابراین ایران باید به برجام متعهد بماند». این در حالی است که برجام در اولین روز اجرای تعهدات ۱+۵ ذیل توافق هسته‌ای-دی ماه ۹۴- با تصویب تحریم‌های جدید ضدایرانی از سوی آمریکا رسما نقض شد.

گرامی دوست خاطرنشان کرد: غارت ۲ میلیارد دلاری اموال ایران، تمدید قانون تحریمی آیسا، تصویب قانون محدودیت ویزا، تصویب بیش از ۸۰ طرح ضدایرانی در کنگره آمریکا، پابرجا ماندن تحریم سوئیفت، تمدید وضعیت اضطراری علیه ایران و در نهایت تصویب طرح سیاه چاله تحریم (تحریمی که کارشناسان آن را جامع‌ترین بسته تحریمی آمریکا علیه ایران در طول تاریخ نامیدند) را نیز باید به فهرست عهدشکنی‌های آمریکا در پسابرجام اضافه کرد. حال سؤال این است که آیا نقضی بوده که آمریکا انجام نداده باشد؟! آمریکا هم برجام را می‌خواهد هم تحریم!

دبیر قرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن استان فارس اظهار داشت: استراتژی آمریکا یکی است و فقط روسای جمهور مختلف در تاکتیک‌ها متفاوتند و فارغ از اینکه به لحاظ اعمال سیاست تحریمی و تقابل با ایران، ترامپ و بایدن با هم فرقی ندارند و اصولا یک نفر یک کشور و سیاست‌های آن را اداره نمی‌کند؛ بنابراین حضور بایدن در کاخ سفید اگر دارای ضرر بیشتری برای ایران نباشد، دستکم دارای تبعات مساوی با حضور ترامپ در این مسند است.

وی افزود: لذا استراتژی انتظار برای نتایج انتخابات آمریکا (بخوانید انتظار برای بایدن) ازسوی دولت دوازدهم، موضعی منفعلانه خواهد بود.

گرامی دوست بیان کرد: اخذ چنین استراتژی در تعارض مستقیم با موضع و منویات مقام معظم رهبری است که در یکی از سخنرانی‌های اخیرشان فرمودند که تصمیمات و برنامه‌های کشور نباید به انتخابات این یا آن کشور گره بخورد و در انتظار انتخاب این شخص یا آن شخص بماند. این رویکرد همچنین با این موضع رسماً اعلام شده نظام نیز در تعارض کامل است که برای جمهوری اسلامی هیچ تفاوتی نمی‌کند که چه کسی پیروز انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا باشد.

دبیر قرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن استان فارس یادآور شد: در چنین شرایطی دولت موظف است با توجه به عهدشکنی‌های متعدد صورت گرفته شده از سوی آمریکا و برخی دولت‌های طرف قرارداد با ایران در برجام و همچنین خروج یکجانبه آمریکا از این قرارداد، در صورت اینکه هریک از کشور‌های طرف قرارداد بخواهند بافعال سازی مکانیسم ماشه که در بند‌های ۳۶ و ۳۷ برجام گنجانده شده است زمینه بازگشت قطعنامه‌های شورای امنیت را فراهم کند، از آغاز پروسه مکانیسم ماشه نسبت به خروج قطعی ایران از قرارداد برجام به طرفین این قرارداد اقدام مقتضی و رسمی کند.

وی در ادامه عنوان کرد: همچنین این موضوع آزمونی بزرگ برای مجلسی مدعی انقلابی است تا ثابت کند مجلس نهم نیست که برجام را بیست دقیقه‌ای به تصویب رساند و سبب عقب ماندگی کشور شد.

گرامی دوست تاکید کرد: بنابراین ضرورت دارد نمایندگان مجلس یازدهم برای حفظ منافع ملی در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه و با توجه به اینکه ادامه حضور ایران در برجام با بازگشت قطعنامه‌های شورای امنیت خالی از هر نفعی است، باید الزام به خروج از برجام را به عنوان یک اقدام بازدارنده به تصویب برساند. بنظر می‌رسد معقول‌ترین واکنش، خروج ایران از برجام و حتی خروج از ان پی تی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار