آخرین اخبار:
کد خبر:۸۷۵۳۱۸
در گفتگو با دانشجو بیان شد؛

روحی صفت: مذاکرات ایران و چین؛ عامل فعال شدن هندی‌ها / دهلی‌نو علاقه‌مند به تشدید تنش با اسلام‌آباد است

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: سیاست و دیپلماسی دنیای رقابت است. گفتگوها میان ایران و چین باعث تحریک بیشتر هندی‌ها در موضوع بندر چابهار شده است.

محسن روحی صفت کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار دانشجو درباره سفر وزاری دفاع و خارجه هند به ایران به فاصله یک هفته و ارتباط آن با مذاکرات میان ایران و چین، اظهار داشت: دنیای سیاست و دیپلماسی یک دنیای رقابت است و هر کشوری بخواهد که منافع بیشتری به‌دست بیاورد، باید منافع خود را در این رقابت‌ها به دست بیاورد.

وی ادامه داد: به طور طبیعی اگر کشورها محدود شوند، صحنه رقابت محدودی نیز خواهند داشت و منافع کمتری برای آنها حاصل می‌شود.

معاون پیشین دفتر مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به کمکاری هندی‌ها در بندر چابهار، گفت: زمانی که هندی‌ها خود را در پروژه توسعه بندر چابهار بی‌رقیب یا لااقل کم رقیب می‌دیدند، به طور طبیعی به دلیل فشار آمریکایی‌ها، تحرک کمتری از خود نشان می‌دادند. اگر ما چین یا هر کشور دیگری را وارد پروژه توسعه بندر چابهار کنیم، دهلی‌نو به‌طور طبیعی نگرانی‌هایی پیدا می‌کند و منافع خود را مورد تهدید حس خواهند کرد.

روحی‌صفت افزود: از همین رو است که هندی‌ها با مطرح شدن گفتگوهای ایران و چین و برای حفظ منافع خود، تحرک بیشتری را از خود نشان می‌دهند. البته به نظر بنده وجود تحریم‌های آمریکا باعث می‌شود که هندی‌ها نتواند فعالانه در این پروژه کار کنند.

وی با اشاره به مذاکرات صلح افغانستان نیز عنوان کرد: البته در جریان چنین سفرهایی موضوعات متنوعی مورد بحث و گفتگو قرار می‌گیرد و موضوع افغانستان به‌عنوان یکی از موارد مهمی که مورد توجه تهران و دهلی‌نو بوده، نیز حتما بخشی از محورهای گفتگوی ایران و هندوستان بوده است.

این دیپلمات پیشین کشورمان اضافه کرد: ایران و هند در موضوع افغانستان از سال‌ها پیش با هم همکاری داشته و در بخش اقتصادی افغانستان نیز با یکدیگر همکاری دارند و طبیعی است در چنین شرایطی، دو طرف با هم گفتگو کنند. البته موضوعات متنوع منطقه‌ای، همچنین نحوه تجارت میان ایران و هند و نحوه پرداخت وجه میان دو کشور نیز از موضوعات مورد علاقه دو طرف برای گفتگو و رایزنی بوده است.

روحی‌صفت در پاسخ به سوالی در زمینه میانجیگری ایران میان هند و پاکستان، تصریح کرد: اختلافات اسلام‌آباد و دهلی‌نو بسیار عمیق‌تر از آن است که با میانجیگری ایران حل شود. اختلافات دو کشور بسیار ریشه دار است.

وی در خاتمه خاطرنشان کرد: برای میانجیگری باید دید که طرفین عزمی برای کاهش تنش دارند یا خیر. در مورد هند و پاکستان شاهد هستیم که طرفی هندی در یکسال اخیر بیشتر علاقه به تشدید تنش داشته است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار