یک کارشناس مسکن، گفت: عملکرد وزارت راه و شهرسازی در زمینه اعطای تسهیلات ودیعه مسکن و تفاوت بین عمل و گفتار متولیان این طرح، زمینه از بین رفتن سرمایه اجتماعی را مهیا کرده و این تفاوت بین عمل و گفتار به هیچ عنوان پذیرفته نیست.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، فرهاد بیضایی در بیان شرایط دشوار اخذ تسهیلات ودیعه مسکن، گفت: در شرایطی کنونی سیستم بانکی کشور برای ایجاد ضمانت تسهیلات ودیعه مسکن مطابق قوانین سابق خود اقدام میکند و مصوبات وزارت راه و شهرسازی تاثیری در تسهیل این روند نداشته است.
این کارشناس حوزه مسکن، ضمن انتقاد از عملکرد وزارت راه و شهرسازی، گفت: سوال اساسی این است که آیا وزارت راه و شهرسازی تا کنون با سیستم بانکی کشور برخورد نکرده تا بداند این سیستم تابع دستورات این وزارتخانه نیست.
وی در تشریح نحوه تعامل دولت با سیستم بانکی کشور، افزود: وزارت راه و شهرسازی پیش از تدوین این طرح و امید آفرینی بین مردم میبایست نسبت به تصمیمگیری در زمینه نحوه تعامل با بانکها اقدام کرده و این حقیقت را میپذیرفت که نمیتوان به صورت دستوری برای سیستم بانکی کشور تصمیمگیری کرد.
*عملکرد وزارت راه سرمایه اجتماعی را تهدید میکند
بیضایی، با اشاره به این نکته که حتی شخص رئیس جمهور نیز نمیتواند به صورت مستقیم، برای سیستم بانکی کشور تعیین تکلیف کند، تصریح کرد: عملکرد وزارت راه و شهرسازی در زمینه اعطای تسهیلات ودیعه مسکن و تفاوت بین عمل و گفتار متولیان این طرح، زمینه تهدید سرمایه اجتماعی را مهیا میکند که این نکته به هیچ عنوان مورد پذیرش نیست.
این کارشناس حوزه مسکن، در پایان ضمن اشاره به سختی اخذ تسهیلات ودیعه مسکن گفت: شاخص عملکرد وزارت راه در طرح اعطای ودیعه مسکن، تعداد تسهیلات پرداختی به مردم است که به استناد آمارهای رسمی بیان شده، تفاوت زیادی با تعداد متقاضیان واجد شرایط دارد.