آخرین اخبار:
کد خبر:۸۷۶۶۱۳
اخیرا؛

محققان به راه جدیدی برای درمان کم‌شنوایی ناشی از استرس رسیدند

محققان در یافته‌های جدید خود با استفاده از پروتئین موجود در مو‌های گوش به دنبال درمان کم‌شنوایی ناشی از استرس هستند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، سلول‌های حسی که در گوش داخلی قرار دارند و به سلول‌های مو معروفند، نقش مهمی در حس شنوایی دارند، اما در معرض آسیب‌های برگشت‌ناپذیر ناشی از استرس هستند. دانشمندانی که در حال بررسی روش‌های درمانی احیا کننده این نوع کاهش شنوایی هستند، پیشرفت مهمی داشته و نشان دادند که چگونه یک پروتئین می‌تواند تعیین کند که سلول‌های جنینی به سلول‌های موی بالغ تبدیل شده یا مسیر کاملا متفاوتی را دنبال می‌کنند.

این تحقیق که توسط دانشمندان دانشگاه مریلند و دانشگاه استنفورد انجام شد، روند بلوغ سلول‌های مو و چگونگی استفاده از آن برای رفع کاهش شنوایی را بررسی می‌کند. در مطالعات قبلی، دانشمندان کشف کردند که از دست دادن پروتئین به نام GFI۱ در سلول‌های مو منجر به جهش‌هایی می‌شود که به نوبه خود منجر به کاهش شنوایی خواهند شد.

به عنوان بخشی از این تحقیق، گروه به تازگی تحقیقی روی موش‌های تازه متولد شده‌ انجام داده که از نظر ژنتیک مهندسی شده‌اند و فاقد ژن تولید GFI۱ هستند. با مطالعه ژن بیان شده در این جوندگان، گروه تحقیقاتی توانست اثبات کند که سلول‌های موی جنینی آن‌ها کاملا به سلو‌ل‌های موی بالغ تبدیل نمی‌شوند. در عوض، ژن‌هایی که آن‌ها بصورت مهندسی شده بیان کردند باعث رشد و نزدیک شدن به چیزی شبیه به سلول‌های عصبی شد.

یکی از اعضای این گروه بیان کرد: «یافته‌های ما توضیح می‌دهد که چرا GFI۱ برای پیشرفت سلول‌های جنینی به منظور فعالیت در سلول‌های موی بزرگسالان حیاتی است. این داده‌ها همچنین اهمیت GFI۱ را در پروتکل‌های تجربی برای بازسازی سلول‌های مو از سلول‌های بنیادی توضیح می‌دهند. این روش‌های احیا کننده امکان استفاده برای بیمارانی را دارد که به دلیل افزایش سن یا عوامل محیطی مانند قرار گرفتن در معرض سر و صدای زیاد دچار کاهش شنوایی شده‌اند.»

درحالیکه این مطالعات روی موش‌ها انجام شده و تنها بخش کوچکی از یک معمای بسیار پیچیده است، اما درک اینکه چه چیزی منجر به شنوایی سالم طبیعی می‌شود و چه عواملی می‌تواند آن را به خطر بیندازد، گام‌های اولیه مهمی برای توسعه درمان‌های جدید است. این گروه خاطرنشان می‌کند که هم اکنون در حال آزمایش GFI۱ و پروتئین‌های مشابه به عنوان بخشی از تلاش آن‌ها برای بازگرداندن شنوایی هستند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار