رحمان قهرمانپور کارشناس مسائل بینالملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره اظهارات بولتون و تعدادی از جمهوری خواهان مبنی براینکه ترامپ در حال تضعیف آمریکا در جهان است و اقدامات او آمریکا را به انزوا می کشاند و به طور کلی تاثیر این اقدامات در آینده آمریکا چه خواهد بود گفت: کاری که ترامپ و اروپا انجام میدهد باید در بستر انتخابات آمریکا تحلیل شود.
وی با بیان اینکه به نظر نمیرسد انزوای آمریکا و عدم حمایت اروپا از سیاستهای آمریکائی بلند مدت باشد، گفت: اروپا و حتی چین و روسیه منتظر نتیجه انتخابات در آمریکا هستند هر چند که مکرون رئیس جمهور فرانسه گفته است ما برای برگشت تحریمهای شورای امنیت علیه ایران با آمریکا معامله نخواهیم کرد اما اتفاقات رخ داده و عدم جانبداری اروپا از آمریکا قطعا به دلیل انتخابات پیش رو در کمتر از 50 روز آینده در آمریکا است.
قهرمان پور افزود: طبیعتا اروپا، چین و روسیه منتظر نتیجه انتخابات در آمریکا خواهند بود تا پس از آن مواضع دقیق تری اتخاذ کنند گذشته از آن ترامپ هم از ابتدا بنا به چند جانبه گرایی نداشت و همواره بر طبل یک جانبه گرایی می کوبد، البته هر چند که چین و روسیه و اروپا از این عملکرد ترامپ ناراضی هستند اما اگر او در 3 نوامبر مجددا انتخاب شود آنها ناگزیرند که چهار سال دیگر مجدد با او کار کنند و براساس نوع عملکرد ترامپ سیاستهای خود را تدوین نمایند.
این کارشناس مسائل بین الملل با تاکید براینکه ترامپ در موضوع اعمال همه قطعنامه های قبلی علیه ایران شکست خورده است، گفت: فارغ از دعواهای داخلی آمریکا ترامپ در بازگرداندن مکانیزم ماشه و سیاست های تحریمی شورای امنیت علیه ایران شکست خورد و تردیدی در آن نیست، اما اینکه این شکست درس عبرتی برای او باشد یا سبب تغییر رویه او شود چنین چیزی امکان ندارد.
وی با اشاره به لغو تحریم های تسلیحاتی ایران در اکتبر 2020 و براساس برجام گفت: اما نکته مهم در این خصوص آن است که آیا پس از لغو این تحریمها روسیه یا چین حاضر خواهند بود به ایران سلاح بفروشند؟ طبیعی است این کار را نمی کنند چون این کار تا قبل از انتخابات آمریکا یعنی سیلی زدن به صورت دولت آمریکا و چین و روسیه هرگز هزینه این کار را پرداخت نخواهند کرد چون وضعیت فعلی تا قبل از انتخابات آمریکا چنان متغیر است که ممکن است ترامپ در برابر فروش اسلحه توسط روسیه یا چین به ایران تحریمهایی به مراتب سنگینتر برای این دو کشور وضع کند.
وی ادامه داد: اساسا ویژگی ترامپ این است که در رفتار او در چارچوب سیاست بین الملل قابل پیش بینی نیست و برهمین اساس طبیعی است که چین، روسیه و اروپا از عکس العمل او نگران باشند.
قهرمان پور در پایان خاطر نشان کرد: به طور کلی سیاست بین الملل بستگی به شرایط آنی و لحظه ای دارد و در اوضاع فعلی خیلی از اتفاقات در عرصه جهانی به نتیجه انتخابات در امریکا گره خورده است و برهمین اساس دولت ها محاسبه می کنند که در آن لحظه خاص کاری که انجام می دهند چه قدر به منافع آنها کمک خواهد کرد.