آخرین اخبار:
کد خبر:۸۸۰۶۷۴
معاون عمران و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور:

انتقال پایتخت کاری ناصحیح، غیرلازم و غیرممکن است

جمالی نژاد با بیان اینکه کارشناسان معتقد هستند انتقال پایتخت در ایران نه صحیح، نه لازم و نه ممکن است، بیان کرد: حتی اگر انتقال پایتخت را انجام دهیم، نهایتا ۷۰۰ هزار نفر را می‌توان منتقل کرد و تغییری در وضعیت تهران ایجاد نمی‌شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهدی جمالی نژاد معاون عمران و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور و رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های ایران و گفتگوی تلفنی با دکتر محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران به روی آنتن رفت.

جمالی نژاد با اشاره به اینکه در هر دولتی حداقل یک مطالعه در خصوص انتقال پایتخت انجام شده است، عنوان کرد: پژوهشگران ارشد کشور نیز همیشه به این حوزه وارد شده‌اند و نتیجه مشترک این تحقیقات در همه دولت‌ها این بوده است که انتقال پایتخت به صلاح نبوده است.

وی اشاره کرد: از دهه ۶۰ میلادی انتقال پایتختی صورت نگرفته است و مواردی که انجام شده است نیز موفق نبوده است و تنها در دو مورد موفق بوده است که این دو مورد نیز برای کشور‌هایی است که تازه تاسیس شده‌اند و سبقه تاریخی نداشتند یا کشور‌هایی که با یک اقتدار «بالا به پایین» این مسئله را حل کردند.

معاون عمران و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور با بیان اینکه کارشناسان معتقد هستند انتقال پایتخت در ایران نه صحیح، نه لازم و نه ممکن است، عنوان کرد: این کار صحیح نیست، زیرا چسبندگی تاریخی وجود دارد و حتی اگر هم انجام دهیم، چند سال بعد دوباره همین مشکلات را خواهیم داشت.

وی افزود: بر اساس برآورد‌ها حتی اگر انتقال پایتخت را انجام دهیم، نهایتا ۷۰۰ هزار نفر را می‌توان منتقل کرد و این عدد نهایتا کمتر از هفت درصد جمعیت تهران را تشکیل می‌دهد و تغییری در وضعیت شهر تهران ایجاد نمی‌شود.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های ایران از دیگر مشکلات انتقال پایتخت گفت و بیان کرد: کارشناسان معتقد هستند اگر این انتقال صورت بگیرد، یک دو گانگی ملت – دولت شدید ایجاد می‌شود؛ یعنی دولت خود را نجات می‌دهد و دستگاه‌های دولتی را از تهران خارج می‌کند و مردم را با مشکلات خود تنها می‌گذارد. همچنین برآورد می‌شود اقتصاد کلان به هیچ عنوان اجازه چنین جابجایی را نمی‌دهد و انتقال پایتخت یک پروژه ساختمانی نیست که آن را انجام دهیم.

وی به نظر موافقین انتقال پایتخت اشاره و عنوان کرد: گفته می‌شود در هر دولت در این زمینه مطالعه شده است، اما همچنان مشکلات تهران حل نمی‌شود و این وضعیت نه فقط در تهران که در بسیاری از کلانشهر‌ها هم وجود دارد.

*جابجایی پایتخت نه ممکن است و نه لازم

در ادامه محمد سالاری با تصریح بر این موضوع که جابجایی پایتخت نه ممکن است و نه لازم، گفت: این کار اساسا مشکلات شهر تهران را حل نمی‌کند و متاسفانه این ایده آقای ابوترابی نماینده مجلس برخلاف تمام نظرات کارشناسی است و بدتر آنکه این مسئله را به قرارگاه خاتم الانبیاء منتسب کنیم.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران، تهران به عنوان پایتخت را با نظام حکمرانی جمهوری اسلامی ایران گره خورده دانست و بیان کرد: این کار ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و تاریخی دارد و صرفا یک پروژه ساخت و ساز نیست که هزینه زیادی نداشته باشد.

وی افزود: موضوع جابجایی پایتخت صرفا در هزینه‌ها خلاصه نمی‌شود و مصائب زیادی جز هزینه‌های مالی برای دولت و نظام در پی خواهد داشت.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار