به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر حسن محمدی، فلوشیپ و فوق تخصص کنترل و درمان درد همزمان با روز جهانی مبارزه با درد اظهارداشت: یکی از شایعترین علل مراجعه به کلینیکهای درمانی، درد است که در میان انواع درد، سردرد و کمردرد شایعترین است.
وی افزود: در صورتی که درد بیش از حد اندازه طول بکشد و یا مدت زمان ماندگاری آن بیش از سه تا ۶ ماه باشند، درد مزمن است.
این فوق تخصص کنترل و درمان درد ادامه داد: کمردرد یکی از شایعترین دردها محسوب میشود و درمان آن با روشهای متعدد انجام میگیرد که در گام نخست تغییر سبک زندگی باید مدنظر قرار گیرد فرد وزن خود را کاهش دهد و نشستن و برخاستن و یا نحوه بلند کردن اجسام توسط آن به صورت صحیح انجام گیرد.
محمدی بیان داشت: پس از تغییر سبک زندگی، انجام فیزیوتراپی و استفاده از داروهای ساده مانند مسکن مدنظر است و باید توجه داشت اگر استفاده از داروهای مسکن بیجا و خودسرانه باشد مشکلات کلیوی، گوارشی و حتی خونریزی در فرد ایجاد میشود.
این فلوشیپ درد ادامه داد: در صورتی از طریق این روشها درد بهبود نیابد و درمان نشود از راهکارهایی مانند ازن درمانی، تزریق ژل و لیزر و در نهایت جراحی استفاده خواهد شد.
محمدی درباره دردهای ناشی از بیماری کرونا گفت: شایعترین دردها به دلیل ابتلا به کرونا سردرد است همچنین دردهای استخوانی و عضلانی اطراف ستون فقرات و عضلات میتواند برای بیمار کلافه کننده باشد که بهترین درمان درد ناشی از کرونا دارو درمانی و استفاده از مسکنهای ساده مانند استامینوفن و ناپروکسن با تجویز پزشک است و به هیچ عنوان استفاده از آسپرین برای این بیماران که به ویژه دارای تبهای ویروسی هستند توصیه نمیشود.
وی با بیان اینکه حدود ۱۰ سال است که کلینیکهای درد در کشور ایجاد شدهاند، گفت: تمرکز این کلینیکها در تهران است و توسعه کلینیکهای درد در استانهای مختلف حائز اهمیت بوده و باید مورد توجه قرار گیرد همچنین در زمان حاضر ۸۰ پزشک فوق تخصص درد مشغول خدمترسانی به بیماران جهت بهبود وضعیت درد آنها هستند.