یک کارشناس مسائل قفقاز گفت:ناظران بین الملل معتقدند آتش افروزی بین دو کشور آذربایجان و ارمنستان زیر نظر اسرائیل هدایت میشود، چون اگر رژیم صهیونیستی بتواند از این آب گل آلود ماهی بگیرد، میتواند آوارگان سوری و بازماندگان داعش را به این منطقه یعنی کنار مرزهای ایران منتقل کند
محمد ساجدی، کارشناس مسائل آسیای مرکزی و قفقاز در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص نقض آتش بس در کمتر از دو ساعت میان ارمنستان و آذربایجان گفت: موضوع اختلافات بین این دو کشور به زمان استالین برمی گردد، چون در آن زمان قدرت آهنی وجود داشت و او دستور داد قره باغ به دلیل ارمنی نشین بودن حتی با وجود آنکه در آذربایجان واقع شده، اما متعلق به ارمنستان است و آذربایجان هم، چون در آن زمان قدرت نظامی نداشت اقدامی انجام نداد.
وی ادامه داد: بنابراین این اختلاف همچنان وجود داشت تا زمان فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱. بر این اساس آذربایجان معتقد است از آنجا که منطقه قره باغ درون خاک آنها قرار دارد پس متعلق به آذربایجان است و ارمنستان هم میگوید، چون بافت جمعیتی این منطقه بیشتر متشکل از ارمنیان است پس متعلق به ارمنستان است و آتش این جنگ دوباره آغاز شد و امسال نیز کلید خورد.
ساجدی با اشاره به حمایت روسیه از ارمنستان و ترکیه از آذربایجان گفت: جمهوری اسلامی گرچه منظری بی طرف دارد، اما به دو دلیل موافق نیست که آذربایجان پیروز این ماجرا باشد. اول آنکه آذربایجان متحد اصلی رژیم صهیونیستی به شمار میرود و کنترل و استقرار اسرائیل در این منطقه به نفع ما نخواهد بود. دلیل دوم نیز تسلط ترکیه بر مرزهای شمالی ایران است. اساسا ترکها به دنبال آن هستند که در شمال ایران مستقر شوند که این برای ما خطرناک خواهد بود.
آذربایجان متحد اصلی رژیم صهیونیستی به شمار میرود و کنترل و استقرار اسرائیل در این منطقه به نفع ما نخواهد بود. از طرف دیگر تسلط ترکیه بر مرزهای شمالی ایران برای ما خطرناک خواهد بود
آذربایجان معتقد است همه ارامنه باید از منطقه قره باغ بیرون بروند این کارشناس مسائل آسیای مرکزی با تاکید بر اینکه گرچه جمهوری اسلامی از ابتدای جنگ بین دو کشور تاکنون موضع بی طرفانه اتخاذ کرده گفت:روسیه به دنبال برقراری صلح و آتش بس است و ایران نیز از این موضع حمایت میکند، بر همین اساس۱۸مهر روسها از وزرای خارجه ارمنستان و آذربایجان برای رایزنی و ایجاد آتس بس دعوت به عمل آوردند. اما به دلیل اینکه خواسته آذربایجان محقق نشد آتش بس عمری چند ساعته داشت اساسا آذربایجان معتقد است همه ارامنه باید از منطقه قره باغ بیرون بروند که این شدنی نیست و ارمنستان هم موافق این موضوع نبود؛ لذا آتش بس به شدت شکننده شد.
رژیم صهیونیستی به دنبال انتقال بازماندگان داعش به مرزهای شمالی ایران است وی در خصوص نقش رژیم صهیونیستی در برافروزی آتش بین دو کشور گفت: برخی ناظران بین الملل معتقدند آتش افروزی بین دو کشور آذربایجان و ارمنستان زیر نظر اسرائیل هدایت میشود، چون اگر رژیم صهیونیستی بتواند از این آب گل آلود ماهی بگیرد، میتواند آوارگان سوری و بازماندگان داعش را به این منطقه یعنی کنار مرزهای ایران منتقل کند.
اگر رژیم صهیونیستی بتواند از این آب گل آلود ماهی بگیرد، میتواند آوارگان سوری و بازماندگان داعش را به این منطقه یعنی کنار مرزهای ایران منتقل کند.
ساجدی در پایان این گفتگو خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی نیز با این مسئله به شدت مخالف است و در این بازه تلاش کرد که نیروهای مرزی خود را تقویت کند هر چند که این آتش چندان به ایران سرایت نکرد، اما ممکن است توطئه اسرائیل بر این اساس باشد که با وجود شکست در سوریه، لبنان و عراق تحرکات جدیدی در مرزهای شمالی ایران راه بیندازد لذا جمهوری اسلامی باید از هر شانسی حتی ضعیف برای جلوگیری از این اتفاق استفاده کند.
گفتنی است:بامداد یکشنبه ششم مهر ماه دور جدید درگیریهای ارمنستان و آذربایجان بر سر منطقه مورد مناقشه قره باغ آغاز شد و در نهایت در پی مذاکرات ۱۰ ساعتهای که روز جمعه ۱۸ مهر ماه با حضور وزرای خارجه روسیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مسکو برگزار شد، طرفین در بیانیهای توافق کردند که آتش بس را از ساعت ۱۲ ظهر روز شنبه ۱۹ مهر ماه به وقت محلی (۱۲:۳۰ به وقت تهران) در منطقه مورد مناقشه «قره باغ کوهستانی» کلید بزنند.
البته پس از گذشت کمتر از دو ساعت از اجرای توافق آتشبس بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان، دو کشور یکدیگر را به نقض این توافق متهم کردند.
رییس جمهور آذربایجان چند بار تاکید کرده فقط نظامی ها برن از قره باغ تو آذربایجان سی هزار ارمنی هست و گفته ما مشکلی با ارامنه نداریم مشکل ما ارتش ارمنستان هست. این کارشناس تون از کجا مدرک گرفته
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.