عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه برگزاری دادگاه جرائم سیاسی به مصلحت جامعه اسلامی است، گفت: با اینگونه اتفاقات مردم میتوانند نوع برخوردها را به درستی تحلیل کند و بسیاری از مشکلات فکری و ایرادات در افکار عمومی پاک میشود.
قاسم شعبانی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به برگزاری دادگاه جرایم سیاسی که برای اولین بار برگزار شد، بیان کرد: اساساً مبارزه با مخالفتهای سیاسی و امنیتی و موارد این چنینی توسط هر نظام و حاکمیت امر دوگانه و تیغ دو لبه است که اگر به درستی مبارزه شود آثار مبارکی خواهد داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه برخورد با جرایم سیاسی طی سالهای گذشته ضروری بود، اما با تأخیر آغاز شده است، گفت: البته اگر ادامه پیدا کند اقدامی ارزنده و شایسته خواهد بود. ضرورت دارد نوع رویکرد قوه قضاییه در مبارزه با جرایم سیاسی با نگاه خوشبینانه و مشوقانه بیشتری باشد چرا که مجرم سیاسی با مجرم اقتصادی، امنیتی و ... متفاوت است.
شعبانی گفت: تفاوت جرم سیاسی با دیگر جرمها اساسی است و نوع مجازات باید به گونهای باشد که اشخاص از آزادیهای اساسی و حقوق جوامع خود باز نمانند.
وی با بیان اینکه رویکرد مجرمین سیاسی متفاوت است، گفت: نگاه حاکمیت و قوه قضاییه باید هم در نحوه محاکمه و هم در رسیدگی متفاوت باشد و حضور هیئت منصفه به عنوان نماینده افکار عمومی مهم تلقی میشود تا عمل مجرمانه به درستی تشخیص داده شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: ما باید فضا را برای رفتارهای سیاسی و فعالان این حوزه باز بگذاریم تا بتوانند افکار خود را به راحتی بیان کنند. در این صورت جامعه بارورتر میشود که در سرکوب کردن هرگز به دست نخواهد آمد. شعبانی رویکرد قوه قضاییه در تشکیل دادگاه جرائم سیاسی را ضروری و مبارک دانست و گفت: این رویکرد برای جامعه سیاسیون و اندیشمندان که قصد نجات بشر از دشمنان خود را دارند مبارک است و این حرکت تکلیف مسلم قانون اساسی و امری انسانی و ارزشمند است.
وی با بیان اینکه برگزاری دادگاه جرائم سیاسی به مصلحت جامعه اسلامی است، تاکید کرد: با اینگونه اتفاقات مردم میتوانند نوع برخوردها را به درستی تحلیل کند و بسیاری از مشکلات فکری و ایرادات در افکار عمومی پاک میشود؛ این اقدامات باید درست. به موقع و با تفکیک مجرمان سیاسی صورت بگیرد تا نتایج بهتری در بر داشته باشد.