آخرین اخبار:
کد خبر:۸۸۲۵۹۰
در همایش «علم، فناوری و پیچیدگی اقتصادی»؛

قاضی نوری: علم و فناوری نوش داروی مشکلات اقتصادی کشور‌های درحال توسعه است

مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: تحقیق و توسعه، همکاری بین بنگاه‌های اقتصادی و نهاد‌های علم و فناوری، بخش مهمی از نسخه قابل تشخیص بیماری‌های فرساینده و مشکلات اقتصادی است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اولین کنفرانس ملی «علم، فناوری و پیچیدگی اقتصادی» از صبح امروز با حضور برخی مسئولان اقتصادی کشور، نمایندگان مجلس و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه الزهرا(س) با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی در حال برگزاری است.

در این مراسم قاضی نوری، رییس کنفرانس و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور‌های درحال توسعه گفت: خام فروشی و تمرکز بر ساخت محصولاتی که ارزش افزوده پایینی دارند، بیماری مزمنی است که گریبانگیر کشور‌های توسعه نیافته و درحال توسعه است. این بیماری در ابعاد مختلفی ازجمله وابستگی‌های اقتصادی نظیر وابستگی به بذر گران قیمت خارجی در بخش کشاورزی، وابستگی به خوراک خارجی در بخش دام و طیور... بروز پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه علم و فناوری نوش داروی مشکلات اقتصادی است، افزود: تحقیق و توسعه، همکاری مستمر بین بنگاه‌های اقتصادی و نهاد‌های علم و فناوری، بخش مهمی از نسخه قابل تشخیص برای این بیماری فرساینده و مشکلات اقتصادی برای کشور است.

قاضی نوری با اشاره به اینکه با بهره‌مندی از علم و فناوری می‌توان به شناخت جامعی از وضع کشور رسید، تصریح کرد: چارچوب و رویکرد پیچیدگی اقتصادی نگرش و ابزار لازم برای این امر را در اختیار ما قرار می‌دهد. درواقع این رویکرد با استفاده از نقشه فضای محصول، سعی در ترسیم مسیر شکوفایی اقتصادی و رفع مشکلات را دارد.

رییس کنفرانس و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور اظهارداشت: در مسیر بهره‌مندی از رویکرد پیچیدگی اقتصادی در کشور ما، انتخاب صنایعی که همسو با قابلیت کشور باشد می‌تواند ما را از دام مشکلات اقتصادی رها کرده و سبب عبور از چالش‌ها از طریق انباشت فناوری خواهد شد.

وی تاکید کرد: کشور باید تلاش خود را معطوف به انباشت فناوری نسبت به محصولاتی کند که از پیچیدگی بالایی در راستای قابلیت‌های فعلی کشور برخوردار باشند و بیشترین نقش را در ارزش و کیفیت بین محصولات داشته باشند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار