کد خبر:۸۸۷۰۵۰
تودشکی در گفتگو با دانشجو:

قوانین حوزه ارتباط دانشگاه و صنعت خوب اجرا نمی‌شوند / رقابت عامل اصلی ایجاد تعامل است

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: در خیلی از صنایع کشور رقیب وجود ندارد، آن چیزی که در دنیا ارتباط بین صنعت و دانشگاه را قدرت می‌بخشد، وجود رقابت در صنعت و تجارت است.

حسین حسینی تودشکی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، درباره مشکلات ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: ارتباط دانشگاه با صنعت ضعیف است دلیل آن هم ساختار کشور است که اشکال دارد.

قوانینی که وجود دارند، اما اجرا نمی‌شوند

 
وی با بیان اینکه البته در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه قانون وجود دارد، اما قانون‌ها خوب اجرا نمی‌شوند؛ اظهار کرد: در چند سال گذشته زمینه‌هایی ایجاد شد تا ما بتوانیم یک بخشی از مبالغی که برای کار‌های پژوهشی در صنایع مختلف اختصاص داده می‌شود را به عنوان گرنت‌های پژوهشی برای حل مشکل صنعت به دانشگاه ارائه دهیم.
 

ایجاد رقابت عامل اصلی ارتباط صنعت و دانشگاه

تودشکی ادامه داد: در خیلی از صنایع کشور رقیب وجود ندارد، آن چیزی که در دنیا ارتباط بین صنعت و دانشگاه را قدرت می‌بخشد، وجود رقابت در صنعت و تجارت است. در هر جایی که یک صنعتی ایجاد شود، اما برای آن رقیبی وجود نداشته باشد، حس رقابت نیز وجود نخواهد داشت؛ بنابراین دلیلی نخواهد داشت که صنعت به سمت دانشگاه بیاید و محصول خود را ارتقاء دهد، زیرا فروش محصولش را دارد و چرخش می‌چرخد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: اما اگر رقابتی در میان باشد شخص به دنبال افزایش کیفیت خواهد بود و به همین منظور به سراغ راه‌اندازی یک سیستم ارندی یا تحقیق و توسعه می‌رود و از این طریق به سمت دانشگاه می‌آید.

صنعت کشور اساسا مصرف کننده است 


تودشکی با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که در کشور به صورت ریشه‌ای وجود دارد این است که صنعت ما عمدتا خودش توسعه دهنده نیست و بیشتر مصرف کننده محسوب می‎شود؛ اظهار کرد: اکنون ارتباط صنعت و دانشگاه به دلیل اینکه مشکلات خرید از خارج کشور افزایش یافته، بیشتر شده است، زیرا در تهیه لوازم خود دچار مشکل شده‌اند و این هم به دلیل آن است که ما همواره مصرف کننده بوده‌‎ایم و اساسا تولید کننده نبوده‌ایم. در برخی موارد نیز که تولیدکننده بوده‌ایم
اجازه وجود رقیب را نداده‎‌ایم و همین امر سبب شده است که هر محصول بی‌کیفیتی را به بازار عرضه کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر صنعت رقیب داشته باشد به سمت دانشگاه خواهد آمد تا مشکلات آن را مرتفع سازد؛ اظهار کرد: البته بنده قبول دارم که دانشگاه نیز مشکلاتی را در ارتباط با صنعت دارد، زیرا همه اساتید دانشگاه قابلیت ارتباط با صنعت را ندارند. ولی سعی می‌کنیم تعداد اساتید مرتبط با صنعت را افزایش دهیم. در این سال‌هایی که گذشت با برنامه‌هایی سعی داشته‌ایم که این امر را محقق کنیم. خوشبختانه موفق نیز بوده‌ایم، اما از نظر بنده هنوز هم جای کار دارد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار