مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان گفت: فعالیت کسبوکارها در کشور شبیه به بازی مار و پله است؛ یعنی درحین کار با قوانین جدید، روبهرو میشویم به عقب برمیگردیم.
سعید باغبانی جاوید مدیرعامل شرکت دانشبنیان «داهیان پزشکی پیشرو» در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو بیان کرد: ما از سال ۸۶ با طراحی دستگاه الکتروکاردیوگراف کارمان را شروع کردیم و هماکنون یک شرکت تولید کننده حرفهای در زمینه دستگاههای پزشکی در زمینه الکتروکاردیوگراف هستیم و در ایران حدود ۱۶ هزار دستگاه نصب شده داریم. با این حال، از سال ۹۱ که وارد بازار تجهیزات پزشکی و قلب و عروق شدیم هر سال یک دستگاه به مجموعهمان اضافه کردیم تا به شرکت دانشبنیان تبدیل شویم و هماکنون پنج نوع دستگاه داریم.
باغبانی جاوید در مورد چشمانداز و اهداف شرک ادامه داد: هدف ما ارائه محصولات با کیفیت بالا، قابل اعتماد و اقتصادی است و به طور پیوسته در حال پیشرفت هستیم و برای اینکه سبد کالاییمان را در بخش قلب و عروق تکمیل کنیم، روی دستگاههایی، چون هولدر مانیتورینگ، الکتروشوک اتوماتیک و تست ورزش کار میکنیم و چشمانداز ما این است که تا سال ۱۴۰۵ تمام محصولات مربوط به قلب و عروق را داشته باشیم. تمامی دستگاههای ما نمونه خارجی دارند و عموما شرکتهای بزرگ با سابقه کاری بالا در حال ساخت این دستگاهها هستند. ولی وجه تمایز ما این است که ما خدمات پس از فروش فوری و سریع داریم، قطعات یدکی در اختیار بیمارستانها و کلینیکها قرار میدهیم و دستگاههای ما به لحاظ قیمتی از نمونههای مشابه حتی چینی مقرون بهصرفهتر است.
وی در مورد مشکلات و چالشهای پیش روی فعالیت شرکت اظهار داشت: بزرگترین مشکل بحث مطالباتی است که از بانکها داریم. زمانی که میخواهیم قطعات یدکی برای خط تولید محصولاتمان وارد کنیم، اصل پول را با ارز نیمایی پرداخت میکنیم، بخشی از داراییهایمان نیز بلوکه میشود، اما چند ماه پولهای ما بلوکه شده و قادر به تامین قطعات یدکی نیستیم و همین امر موجب متوقف شدن خط تولیدمان میشود.
به گفته وی؛ دستورالعملهای حمایت از تولید عملا هیچ کمکی به شرکتهای تولید کننده نمیکنند و بیشتر اوقات دست و پاگیر هستند تا کمک کننده. هر روز یک قانون جدید میآید و کسبوکارها را بیچاره کرده است؛ این شرایط شبیه به بازی مار و پله است که وسط کار نیش میخوریم و دوباره به جای اولمان برمیگردیم.