هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، با ابطال اصلاحیه دستورالعمل اجرایی نحوه انتخاب و انتصاب مدیران حرفهای، مسیر شایستهسالاری، ایجاد فضای رقابتی و قانونمداری را برای انتخاب و انتصاب مدیران هموار کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شورای عالی اداری در یکصد و هفتاد و نهمین جلسه مورخ ۲۷ تیر ۱۳۹۶ بنا به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور دستورالعمل اجرایی نحوه انتخاب و انتصاب مدیران حرفهای، موضوع تصویبنامه شماره ۵۷۹۰۹۵ مورخ اول تیر ۱۳۹۵ شورا را اصلاح کرده و امتیازاتی را برای اقشاری خاص در این مورد قائل شده بود که با شکایت شاکی، هیات عمومی دیوان عدالت اداری به بحث و بررسی در این مورد پرداخت و با اکثریت آراء به موجب ضرورت رفع تبعیض، رعایت شایستهسالاری و نیز ایجاد فضای رقابتی در انتخاب و انتصاب مدیران و همچنین بمنظور رعایت قانون، این اصلاحیه را ابطال کرد.
بر اساس این گزارش، قانون مدیریت خدمات کشوری برای انتخاب و انتصاب مدیران شرایط مشخصی را قائل شده که عبارتند از "شایستگی" و "ارتقای شغلی در فضای رقابتی"؛ بنابراین اگر مرجعی علاوه بر این شرایط امتیاز خاص دیگری را برای قشری از کارکنان دولت بمنظور انتخاب و انتصاب به سمتهای مدیریتی قائل شود، متضمن ایجاد تبعیض و نیز خروج از چارچوبهای قانونی بوده و بر اساس قانون آیین دادرسی و تشکیلات دیوان عدالت اداری، شرایط مصوب خارج از چارچوب قانونی، از سوی هیات عمومی دیوان قابل ابطال خواهد بود.
مستندات قانونی هیات عمومی در این زمینه از این قرار است:
ماده ۵۳ قانون مدیریت خدمات کشوری مقرر داشته:" انتصاب و ارتقاء شغلی کارمندان باید با رعایت شرایط تحصیلی و تجربی لازم و پس از احراز شایستگی و عملکرد موفق در مشاغل قبلی آنان صورت گیرد. "
تبصره ۳ ماده ۵۴ مقرر داشته: "دستگاههای اجرائی موظفند امکان ارتقائ مسیر شغلی را با توجه به امتیازات مربوطه در فضای رقابتی برای کلیه کارمندان فراهم نمایند".