شرکت فنی و ابنیه خطوط ریلی تراورس اردیبهشت امسال با تأیید سازمان خصوصی سازی به شرکت راه آهن واگذار شد، اما پس از ۶ ماه در سکوت خبری، هیات داوری رأِی به بازگشت این شرکت به گروه امیرمنصور آریا را صادر کرده است!
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * اواخر اردیبهشت امسال، سازمان خصوصی سازی موافقت کرد که شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی تراورس به شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران واگذار شود.
سازمان خصوصی سازی طی نامهای خطاب به مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران موافقت خود را با این موضوع اعلام کرد.
در بخشی از این نامه آمده است: «با عنایت به اینکه قرارداد واگذاری ۹۵ درصد از سهام شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه آهن (تراورس) به شرکت آهن و فولاد لوشان توسط این سازمان فسخ شده است، لذا مقتضی است دستور فرمایند با توجه به اعلام فسخ یاد شده نسبت به تحویل و اداره شرکت تراورس مطابق قوانین و مقررات مربوطه اقدام لازم فراهم شود.»
مساله بازگشت تراورس به شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران ، در واقع به ابهامات فعالیت گروه امیرمنصور آریا باز می گردد؛ گروهی که موسس آن به جرم اختلاس سه هزار میلیارد تومانی اعدام شد!
دردسرهای بیپایان خصوصی سازی در دهه ۸۰
واگذاری شرکت تراورس به این گروه در سال ۸۹ و در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی صورت گرفت. در آن زمان شرکت توسعه سرمایه گذاری امیرمنصور آریا که قبلا شرکت آهن و فولاد لوشان را خریده بود، به عنوان مالک این برند، وارد مزایده شرکت تراورس شد و ۹۵ درصد سهام این شرکت را خرید! این یکی از صدها واگذاری پرشائبه سازمان خصوصی سازی در سالهای اول اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی بود.
اعتراضات کارگران تراورس از دی ماه سال گذشته دوباره آغاز شد. اعتراض کارگران به عدم پرداخت حقوق و معوقاتشان بود. در آن زمان اعلام شد که به دلیل بدهیهای گروه امیرمنصور آریا، حساب مسدود و حسابهای شرکت تراورس هم به دلیل بدهی اداره مالیات و تأمین اجتماعی مسدود شده بود که نتیجه این مسدود شدن حسابهای بانکی، تعویق ۵ ماهه حقوق کارگران این شرکت بود. مسالهای که طی یک سال گذشته مکررا اتفاق افتاد و همچنان کارگران این شرکت از تعویق حقوق خود نگرانند.
تعویق ادامه دار حقوق کارکنان تراروس
یکی از کارگران تراورس به خبرنگار ما اعلام کرد که حقوقشان یا نصفه و نیمه پرداخت میشود یا به تعویق میافتد. در واقع کارگران نگران ان هستند که اتفاقاتی که برای شرکتهایی مانند هپکو و ماشین سازی تبریز رخ داده، در انتظار کارگران تراورس هم باشد.
دستور مستقیم رئیسی برای رسیدگی به وضعیت واگذاری این شرکت به گروه امیرمنصور آریا، اواخر دی صادر شد. این دستور تأکید داشت که مشکلات این کارخانه در سریعترین زمان ممکن رسیدگی و برطرف و مقدمات بازگشت کارخانه به دولت فراهم شود.
پس از آن در بازدید صنعتگران استان البرز با رئیسی، مدیرعامل شرکت باز هم مشکلات را با او در میان گذاشت و پیگیری وضعیت این شرکت به صورت جدی تری دنبال شد. تا اینکه در نهایت، در اردیبهشت خبر بازگشت تراورس به شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران به اطلاع مردم رسید. اما چند روز قبل، در کانال تلگرامی شرکت تراورس اعلام شد که به تازگی و با رأی هیات داوری سازمان خصوصی سازی، این شرکت به گروه امیرمنصور آریا بازگشته است!
تأکید هیات داوری به واگذاری پرشائبه!
مدیرعامل شرکت تراورس در ۱۹ آبان در جلسهای با اعضای شورای اسلامی کار این شرکت، خبر بازگشت تراورس به گروه امیرمنصور آریا را اعلام کرد. از صحبتهای ردوبدل شده در این جلسه، میتوان به نارضایتی کارکنان این شرکت از این موضوع پی برد.
مصطفی معینی، مدیرعامل تراورس در این جلسه گفته است که شرکت در این دعوی بی طرف است و نقشی در تصمیم گیریها نداشته است. او از کارگران هم خواسته که اعتراض خود را از مبادی قانونی مطرح کرده و از تجمعاتی که ممکن است موجب سوءاستفاده معاندین و بدخواهان را فراهم آورد، امتناع کنند.
به گفته رفیعی، رأی هیات داوری قابلیت اعتراض دارد و سازمان خصوصی سازی و راه آهن جمهوری اسلامی در حال پیگیری این رأی هستند.
اکنون مساله اصلی اینجا مطرح میشود که معنی این رفت و برگشت تراورس به بخش خصوصی و دولت چیست؟ استدلال هیات داوری برای بازگرداندن این شرکت به گروه امیرمنصور آریا چیست؟ آیا نگرانی کارگران شرکت نسبت به امنیت شغلی خود، برای مسئولان سازمان خصوصی سازی و هیات داوری، محلی از اعراب دارد؟
از رسانه ملی خواهشمندم درمورد رای هیات داوری پیرامون شرکت تراورس علیرغم اینکه این شرکت به یک فرد اختلاسگر داده شده چرا باید هیات داوری به نفع این شرکت رای میدهد چرا به یک مجرم که مجرمیتش ثابت شده میدان داده میشه
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
09163440840