کد خبر:۸۸۹۵۹۳
دانشجو گزارش می‌دهد

فاز دوم پتروشیمی خراسان شمالی؛ گره‌ای که با دندان هم باز نمی‌شود / جهانگیری: تکمیل پروژه حق مردم است!

فاز دوم پتروشیمی خراسان که از سال ۹۴ توسط رئیس جمهور کلنگ زنی شده، بلاتکلیف مانده و در این بین معاون اول رئیس جمهور تکمیل این پروژه را حق مردم دانست. حال مشخص نیست چه کسی باید حق مردم را به جا آورد.
حسین اکبری

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ خراسان شمالی دارای چند صنعت بزرگ است که هر کدام می‌تواند باعث توسعه بیش از پیش استان شوند. البته پیش نیاز این رشد افزایش خطوط تولید، راه اندازی بخش‌های جدید و به عبارتی هزینه دولت در آن هاست. یکی از این صنایع، پتروشیمی خراسان می‌باشد که نیاز‌های اساسی از کشور را فراهم می‌آورد. اما این مجتمع پس از گذشت نزدیک ۲۸ سال از عمرش وارد فاز‌های بعدی نشده و به همان روند ابتدایی خود ادامه می‌دهد.

در سال ۹۴ و همزمان با سفر رئیس جمهور به استان، فاز دوم پتروشیمی خراسان با عنوان gtpp کلنگ زنی شد، اما پس از گذشت بیش از ۵ سال از این کلنگ زنی هنوز هیچ اتفاق جدیدی در این زمینه رخ نداده است. با سفر دوم حسن روحانی به استان در سال ۹۶، امید‌ها بار دیگر در این زمینه زنده شد، اما باز هم خبری از آغاز ساخت فاز دوم نبود.
 
در این بین عده‌ای مسئولان استانی، مشکل را از راس کشور می‌دانستند و برخی موانع زیست محیطی را عامل عدم اجرای فاز دوم عنوان می‌کردند. از سوی دیگر روز به روز عمر تجهیزات و دستگاه‌های فعال فعلی نیز بیشتر می‌شد که نیاز به اصلاحات اساسی را افزایش می‌داد.
 
 
وعده‌های چند باره و خلف وعده‌های گسترده‌تر هم باعث شده بود این موضوع دیگر از اذهان مردم خارج شود و شهروندان امیدی به توسعه پتروشیمی نداشته باشند. خبرگزاری دانشجو پیش از این به صورت مفصل این موضوع را مورد نقد کارشناسی قرار داده و آن را در اختیار مخاطبان گذاشت.

بیشتر بخوانید:


در این بین مسئولان استانی مانند استاندار خراسان شمالی هم سال گذشته وعده پیگیری اجرای فاز دوم پتروشیمی خراسان را داده بودند، اما از این وعده‌ها نیز آبی گرم نشد. با تغییر مدیرعامل پتروشیمی خراسان، باری دیگر موضوع فاز دوم به سر بحث افتاد. علیرضا بابازاده در این خصوص گفته بود: با جدیت، پیگیر فاز دو اوره و gtpp خواهیم بود.
 
معاون اول رئیس جمهور: تکمیل پتروشیمی حق مردم خراسان شمالی است
اما ماه گذشته نمایندگان مجلس خراسان شمالی به همراه استاندار دیداری با اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور داشتند و در این دیدار از دغدغه خود پیرامون فاز دوم پتروشیمی گفتند که جهانگیری بار دیگر وعده پیگیری موضوع را داد.
 
 
جهانگیری در این خصوص بیان کرد: تکمیل پتروشیمی حق مردم خراسان شمالی است و دولت با کمک نمایندگان مردم، تمام تلاش خود را برای اجرای طرح‌های عمرانی و محرومیت‌زدایی به‌کار خواهد بست.
 
کم کاری مدیرعامل پیشین مشهود است
سید محمد پاکمهر، نماینده ۵ شهرستان خراسان شمالی در مجلس است. او در اینخصوص در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفته عدم اجرای فاز دوم و سوم پتروشیمی خراسان از جمله فرصت‌های از دست رفته است که باید به صورت جدی پیگیری شود و به عنوان نماینده مردم این کار را با تمام توان انجام خواهیم داد.
 
پاکمهر ادامه داده زمانی که پتروشیمی استان را با صنایع همسان آن در دیگر استان‌ها مقایسه کنیم، درمی یابیم که کمتر استانی است که در آن مراحل تکمیلی پتروشیمی اجرا نشده باشد. باید سوال کرد چرا با وجودی که توسعه پتروشیمی بجنورد در طرح اولیه آن دیده شده، اجرایی نشده است.
 
 
رئیس مجمع نمایندگان خراسان شمالی تصریح کرد: کوتاهی‌ها و قصور در دوران مدیریت قبلی پتروشیمی مشهود است؛ در حالی که پیشرفت صنایع پایین دستی و فاز‌های جانبی علاوه بر رشد تولید، اشتغال‌زایی پایداری ایجاد خواهد کرد.

شستا سرمایه مردم خراسان شمالی را از استان خارج می‌کند
وی اشتغال‌زایی پتروشیمی برای جوانان مستعد خراسان شمالی را یکی از اهداف مهم این مجتمع صنعتی و اقتصادی برشمرد و افزود: کلنگ‌زنی احداث مجموعه GTPP در سفر اول رئیس‌جمهور بارقه امید در دل مردم ایجاد کرد، اما در سفر دوم که هیچ اقدامی انجام نشد مردم سرخورده شدند.
 
پاکمهر در انتها با بیان اینکه شرکت هلدینگ سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی (شستا) در این استان کمتر سرمایه گذاری می‌کند، اظهار داشت: این در حالی است که بیشترین سهام پتروشیمی استان از آن شستا است، متاسفانه شستا حتی درآمد این استان را در سایر استان‌ها سرمایه گذاری می‌کند.
 
اینک با ورود نماینده جدید مردم بجنورد به مجلس و در دستور قراردادن فاز دوم پتروشیمی در برنامه خود، باید دید گره ای از توسعه استان باز خواهد شد و یا باری دیگر پیگیری ها بی نتیجه رها خواهد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار