کارشناس مسائل بین المللی گفت: سفری که الکاظمی به آمریکا داشت و گفتگوهایی که با مقامات این کشور انجام داد از جزئیات تحرکات آمریکا در پایگاه عین الاسد مطلع شد، با این حساب به نظر میرسد سکوت الکاظمی در حقیقت نشان دهنده پرده برداری از برخی حوادث در عراق است.
جعفر رضوی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص تحرکات مشکوک نظامیان آمریکایی در پایگاه عین الاسد و سکوت مقامات دولتی عراق گفت: این تحرکات نسبت به یکی دو سال اخیر کاملاً غیرعادی است و خود نیروهای حشد و ستاد کل نیروهای مسلح عراق نیز نسبت به آن حساس شده اند.
وی افزود: این در حالی است که اگر این تحرکات را در کنار اظهارات هفته گذشته ترامپ بگذاریم که در جریان تغییر وزیر دفاع گفت وزیر دفاع جدید دست به اقداماتی خواهد زد که همه را شگفت زده میکند به این نکته میرسیم که آمریکا در عراق به دنبال تحرکات جدید است.
رضوی با اشاره به اینکه الکاظمی نخست وزیر عراق در سفری که به آمریکا داشت و گفتگوهایی که با مقامات این کشور انجام داد از جزئیات تحرکات آمریکا در پایگاه عین الاسد مطلع است، گفت: با این حساب به نظر میرسد سکوت الکاظمی در حقیقت نشان دهنده پرده برداری از برخی حوادث در عراق است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: برخی از ناظران بین الملل معتقدند این اتفاق، اتفاقی نو و جدید است و از آن میتوان به عنوان برگ برنده ترامپ برای یک ماه آینده نام برد از سوی دیگر شاید رئیس جمهور فعلی آمریکا به دنبال آن است که با این قبیل اقدامات زمینه ماندن خود در کاخ سفید را فراهم کند.
*تحرکات جدید آمریکا در عراق با هماهنگی الکاظمی در حال انجام است
وی با تاکید بر اینکه تحرکات جدید آمریکا در عراق با هماهنگی الکاظمی در حال انجام است، گفت: اینکه این تحرکات شامل چه اقداماتی میتواند باشد از دو طیف قابل بررسی است بدبینانهترین حالت آن است که آمریکا از این تحرکات به دنبال حمله به حشدالشعبی و ایران است و خوش بینانهترین حالت این است که آمریکاییها به دنبال تقویت نیروهای خود در پایگاه عین الاسد هستند البته هیچ کدام از این دو حالت نمیتواند به صورت کامل درست باشد.
*اقدام افراطی ترامپ در منطقه حمایت هم پیمانان او را نیز به دنبال نخواهد داشت
رضوی با تاکید بر اینکه شرایط منطقهای و وضعیت کرونا اجازه حمله ترامپ و جنگ آفرینی او در غرب آسیا و ایران را نخواهد داد، گفت: از سوی دیگر اگر آمریکا بخواهد اقدامی افراطی در منطقه انجام دهد با مقابله بین المللی یا حداقل با عدم حمایت هم پیمانان غربی خود روبرو خواهد شد لذا بعید به نظر میرسد آن نگاه بد بینانه یعنی حمله آمریکا به ایران به وقوع بپیوندد، اما حضور آمریکاییها و تقویت حضور آنها در عین الاسد حداقلترین احتمال برای این اتفاق است.با این حساب باید منتظر ماند و دید نتایج این روند چه واکنشی از سوی جناحهای مختلف سیاسی در عراق به ویژه جناحهای شیعه که اکثریت قدرت را در اختیار دارند، خواهد داشت.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه قوانین آمریکا امکان چنین زیاده خواهیهایی را به ترامپ خواهد داد، گفت: ترامپ در این خصوص دست بسته نیست حتی اگر کنگره بخواهد محدودیتی برای او ایجاد کند زمان کافی در اختیار ندارد، چون برخی مصوبات کنگره شش ماهه و حتی یک ساله به نتیجه میرسد.
*ترامپ در روزهای باقی مانده به دنبال شگفت زده کردن آمریکا و جهان است
وی افزود: البته ترامپ همواره ثابت کرده که انسان قانون مداری نیست و برای اقدامات خود معطل قوانین نمیماند بلکه به دنبال آن است که جریانها را شگفت زده کند و در این یک و نیم ماه باقی مانده نیز سعی میکند شگفتیهای جدیدی به جامعه سیاسی آمریکا و جامعه بین الملل عرضه کند.
رضوی در پاسخ به این سوال که آیا تحرکات اخیر در عین الاسد با سیاست خروج آمریکا از عراق مغایر نیست، گفت: راهبرد آمریکا خروج از عراق است، اما سیاست کلان ایالت متحده همیشه آن است که مبهم عمل میکند و زمان دقیق برای پروژههای خود مشخص نمیکند، اما در این میان همیشه نشان داده که در میانه کار به صورت تاکتیکی اقداماتی را انجام میدهد که سنخیت چندانی با راهبرد کلان ندارد و این اقدامات را از آن جهت به صورت مقطعی انجام میدهد که به اهداف خود برسد.
*راهبرد آمریکا خروج از عراق است اما با تاکتیک های مغایر
این کارشناس مسائل غرب آسیا نمونه این اقدامات را خروج آنها از سوریه در سال ۲۰۱۸ عنوان کرد و گفت: ترامپ دو سال قبل اعلام کرد که به صورت کامل از سوریه خارج خواهد شد، اما هنوز بیست پایگاه نظامی در سوریه دارند و با اینکه بودجه آنها برای حضور در سوریه توسط پنتاگون صفر شده بود، اما هنوز به طور کامل از این کشور خارج نشده اند.
رضوی تصریح کرد: این اقدامات با راهبرد آمریکاییها تعارض دارد، اما آمریکاییها در مقابل راهبرد خودشان بعضا تاکتیکی عمل میکنند، اما این مقابله تاکتیکی با راهبرد به معنای نفی کلی راهبرد آنها نخواهد بود.
آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم دکترینی از جهان ترسیم کرد که شکل گیری اسرائیل بعنوان نماینده آمریکا و بنوعی پلیس آمریکا در خاور میانه عمل میکند و تا قبل انقلاب کشورهای منطقه را سعی در فرمانبردن از این پلیس را داشت ولی با انقلاب ایران و شکل گیری حزب الله لبنان عملآ ۸۰ درصد تئوری آمریکا به خطر و تضعیف شد و در این ۴۰ سال ایران در فشار بود تا حزب الله را بنوعی نابود کند و سپس ایران را چون حزب الله همان بازی را برای ایران میکند که اسرائیل برای آمریکا بهمین جهت است وجود این دو برای دو طرف ایران و آمریکا حکم برگ برنده را دارد
مسئولان نظامی ایران بایدتواین یک ونیم ماه باقی مانده ترامپ دراماده باش قراربگیرندچون ترامپ قابل پیش بینی نیست ممکن است ترامپ بخواهدبه ایران ضربه بزن هدف فقط ایران است بایدگوش بزنگ باشیم یاشایدمیخادبه نیروگاه هسته ای ایران حمله کندازگفته های ترامپ اینجوزبنظرمیاد